• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Assam Study Hub

A Store For Every Student's Need.

Assam Study HUB

Download Assam HSLC & TET Previous year Question Papers, MCQs, Exam solutions, Grammar notes and Assam GK for competitive exams.

 

  • Home
  • অসমীয়া ব্যাকৰণ || Assamese Grammar HSLC HS Exam
    • Class-10 Assamese Application || অসমীয়া আবেদন পত্ৰ 2025/2026
  • SEBA Class 10 Assamese Medium & English Medium Solutions
  • SEBA HSLC English Grammar in Assamese
  • Important Essay for Class 10 HSLC SEBA 2026
  • অসমীয়া ৰচনা Assamese Essay 2025
  • North East India News Express
  • Previous year Question Papers
    • Assam Competitive Examination Previous Years Question Papers
    • Assam SEBA HSLC Previous Year Question Papers PDF (2015–2026)
  • APSC Assam Previous Year’s Question Papers Contents
  • বৈদিক গণিত
  • সাধাৰণ জ্ঞান ৷৷ Assam Gk
  • Human Body
  • हिंदी अनुभाग
    • निबंध
    • समारोह
  • Financial Education in Assamese
  • Basic Mathematics
  • Computer Information
  • DIVISION FROM 0 TO 11
You are here: Home / Assam History APSC Previous Years Questions

Assam History APSC Previous Years Questions

Assam History APSC Previous Years Questions

September 14, 2022 by Souvik Leave a Comment

Assam History APSC Previous Years Questions

1.One of the following books is the most important literary source for the study of early history of Assam. Which is the book? (APSC Prelims 2001)

A. The Mahabharata
B. The Harshacharita
C. The Kalika Purana
D. The Arthashastra
Answer: C. The Kalika Purana
(The Kalika Purana is a major source of ancient Assam history. It was composed in Assam during tenth century.)


2. The earliest king of Assam was- (APSC Prelims 2001)
A. Mahiranga Danava
B. Narakasura
C. Bhaskaravarman
D. Naranarayana
Answer: A. Mahiranga Danava (Protohistoric Assam is reconstructed from epics and literature from early times (Mahabharata, Kalika Purana, Yogini Tantra, diff. chronicles etc.). The earliest political entity seems to have been led by a non-Aryan Danava dynasty with Mahiranga Danava mentioned as the first king.)


3. The earliest historical dynasty of Assam was that of the (APSC Prelims 2011)
A. Palas
B. Varmans
C. Narakas
D. Salastambhas
Answer: B. Varmans (The historical account of Assam begins with the establishment of Pushyavarman’s Varman dynasty in the 4th century in the Kamarupa kingdom, which marks the beginning of Ancient Assam.)


4. The Buranjis are (APSC Prelims 2013)
A. Autobiographical writings of the Ahom rulers
B. Diaries written by the monarchs
C. Chronicles
D. None of the above
Answer: C. Chronicles
(Buranjis (Ahom language:ancient writings) are a class of historical chronicles and manuscripts associated with the Ahom kingdom written initially in Ahom Language and later in Assamese language too. The Buranjis are an example of historical literature which is rare in India.)


5.Hiuen Tsang visited Assam (Kamarupa) in 640 CE. He was received by the king (APSC Prelims 2017)

A. Bhagadatta
B. Kumar Bhaskara Barman
C. Swargadeo Rudra Singha
D. Kumar Rudra Barman
Answer: B. Kumar Bhaskara Barman (Chinese pilgrim Hiuen-Tsang (Xuanzang) visited Kamrupa and attended the court of King Bhaskar Barman. His accounts on Kamrupa are valuable sources of the history of Assam.)


6. Ibn Battuta, the celebrated traveler visited Assam in the (APSC Prelims 2000)
A. 13th century
B. 14th century
C. 15th century
D. 10th century
Answer: B. 14th century (Ibn Battuta, the celebrated traveler visited Assam in the 14th century.)


7. The illustration work of the medieval Assamese text Hastividyarnava was done by (APSC Prelims 2000)
A. Suryakhan Daikegya
B. Dibar and Dodosai
C. Sukumar Barkaith
D. Rama Saraswati
Answer: C. Sukumar Barkaith
(The Hastividyarnava, written by Sukumar Barkaith, is one of the best known illustrated manuscripts of Assam. Commissioned under the patronage of King Siva Singha and his queen consort Phuleswari, it deals with the management and care of elephants in the royal stables. Two artists Dilbar and Dosai painted the manuscript.)


8. Gohain Kamal Ali constructed by Gohain Kamal from Koch Bihar to Narayanpur was constructed during the reign of (APSC Prelims 2000)
A. Nara Narayan
B. Parkshit Narayan
C. Biswa Singha
D. Raghu Dev
Answer: A. Nara Narayan
(Gohain Kamal Ali constructed under the supervision of Gohain Kamal, the step-brother of Nara Narayan, and was completed in 1547.)


9.Ran Ghar was constructed during the period of (APSC Prelims 2000)
A. Rudra Singha
B. Siva Singha
C. Rajeswar Singha
D. Pramatta Singha
Answer: D. Pramatta Singha
(Rang ghar is the oldest surviving amphitheaters in Asia. The building was first constructed during the reign of Swargadeo Rudra Singha with bamboo and wood. It was later completed with brick by Swargadeo Pramatta Singha in AD 1744-1750. Constructed by Pramatta Singha)


10. The Kachari king to assume the title Pratap Narayan after defeating the Ahom was (APSC Prelims 2001)
A. Indra Narayan
B. Joso Narayan
C. Nirbhya Narayan
D. Durlabh Narayan
Answer: A. Indra Narayan
(The Kachari king to assume the title Pratap Narayan after defeating the Ahom was Indra Narayan.)


11. Who among the following literatures did not receive the patronage of Koch King Naranarayana? (APSC Prelims 2001)
A. Ram Saraswati
B. Ananta Kandali
C. Sankardeva
D. Madhav Kandali
Answer: D. Madhav Kandali
(Madhav Kandali did not receive the patronage of Koch King Naranarayana. Kaviraja Madhava Kandali was an Indian poet from the state of Assam. His Saptakanda Ramayana is considered the earliest translation of the Ramayana into an Indo-Aryan language, Assamese.)

Assam History APSC Previous Years Questions in Assamese – click here


12. Fatiyah-i-Ibryah was written by (APSC Prelims 2001)
A. Alberuni
B. Azan Fakir
C. Mir Jumla
D. Shihabuddin Tallish
Answer: D. Shihabuddin Tallish
(Fathiyah-i-Ibriyah or Tarikh-i-Asham by Muhammad Wali Ahmed surnamed Shihbuddin-Talish gives detailed account of Mir Jumla‘s Assam invasion.)


13. Who among the following is the first Assamese translator of Ramayana? (APSC Prelims 2015)
A. Sankardeva
B. Madhab Kandali
C. Ananta Kandali
D. Ram Saraswati
Answer: B. Madhab Kandali
(Kaviraja Madhava Kandali (14th century) was an Indian poet from the state of Assam. His Saptakanda Ramayana is considered the earliest translation of the Ramayana into an Indo-Aryan language, Assamese.)


14. The Barak or Surma river of Cachar originates from (APSC Prelims 2017)
A. Karbi Anglong
B. Khasi-Jaintia (Meghalaya)
C. Manipur
D. Tripura
Answer: C. Manipur (The Barak or Surma river of Cachar originates from Manipur.)


15. The 1st Ahom Monarch to assume the Hindu title Swarga Narayan was (APSC Prelims 2000)
A. Siva Singha
B. Pratap Singha
C. Jayadhvaj Singha
D. Suhungmung
Answer: D. Suhungmung (Suhungmung was the first Ahom king to adopt a Hindu name in addition to his Ahom name. The Hindu name he adopted was ‘Swarga Narayan’.)


16. The title of overall administration head of lower Assam Region during the Ahom rule was (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Borphukan
B. Rajkhowa
C. Barpatra Gohain
D. Khongea Barua
Answer: A. Borphukan (The title of overall administration head of lower Assam Region during the Ahom rule was Borphukan. Borphukan was one of the five patra mantris (councillors) in the Ahom kingdom, a position that was created by the Ahom king Prataap Singha.)


17. The last independent Ahom king was (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Chandrakanta Singha
B. Kamaleshwar Singha
C. Jogeshwar Singha
D. Purandar Singha
Answer: D. Purandar Singha
(Purandar Singha was the last Ahom King to rule Ahom Kingdom in Assam. He became King twice. His first term lasted about 1 year (1818-1819) as Burmese attacked Assam and removed him from throne.)


18. Sadiya Khowa Gohain was a (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Zamindar
B. King
C. Frontier Officer
D. Naval Commander
Answer: C. Frontier Officer
(Suhungmung established the office of the Sadiyakhowa Gohain and gave charge to Phrasengmung Borgohain to look after the newly acquired Sadiya region.)


19. The king nicknamed as Bhagaraja was (APSC Prelims 2000)
A. Sutiyampha
B. Sutamla
C. Surampha
D. Sunyatpha
Answer: C. Surampha

(Swargadeo Jayaditya Singha or Suramphaa was known as Bhaga Raja or Bhoga Roja. According to historians, Jayaditya Singha earned the nickname because he was deposed from the throne. Another view is that Surampha once ran away from the battle. So, he earned the title ―Bhaga Raja‖ meaning ―King that ran away‖.)


20. Maidams are (APSC Prelims 2000)
A. Elaborate burial tanks of Ahom nobility are kings
B. Large fields
C. Temples
D. Enclosure for sporting activities
Answer: A. Elaborate burial tanks of Ahom nobility are kings
(Ahoms traditionally buried their dead. The Maidams are the burial mounds of the Ahom kings, queens, and nobles. The word Maidam is derived from the Thai word Phrang mai-dam or mai-tam.)


21. The officer of the Barbarua and Barphukan is created by (APSC Prelims 2001)
A. Sudangpha Raja
B. Suhungmung Dihingia
C. Pratap Singha
D. Jayadhvaj Singha
Answer: C. Pratap Singha
(The position of Barbarua and Borphukan was first created by Ahom King Pratap Singha or Susengphaa.)

What is SIP of STOCK MARKET in Assamese – click here


22. Rudra Singha built the Ranghar with bamboo and wood. It was rebuilt by brick and mortar by (APSC Prelims 2001)
A. Siva Singha
B. Pramatta Singha
C. Rajeswar Singha
D. Purandar Singha
Answer: B. Pramatta Singha (Rang ghar is the oldest surviving amphitheaters in Asia. The building was first constructed during the reign of Swargadeo Rudra Singha with bamboo and wood. It was later completed with brick by Swargadeo Pramatta Singha in AD 1744-1750. Constructed by Pramatta Singha)


23. In the Battle of Saraighat next to Lachit Borphukan was in the leadership
of (APSC Prelims 2001)

A. Rajmantri Atanu Borgohain

B. Koliabhumora Borphukan

C. Miri Sandiloi

D. Manthir Bharali Barua
Answer: A. Rajmantri Atanu Borgohain (In the Battle of Saraighat next to Lachit Borphukan was in the leadership of Rajmantri Atanu Borgohain. The Battle of Saraighat was a naval battle fought in 1671 between the Mughal Empire and the Ahom Kingdom.)


24. The Treaty of Yandaboo was signed in 1826 between (APSC Prelims 2000, 2013)

A. East India Company and Ahom king                                                                                                                                               B. East India Company and the Burmese                                                                                                                                        C. British king and the Ahom king                                                                                                                                                    D. British king and the Ahom king

Answer: B. East India Company and the Burmese (The Treaty of Yandabo was signed by Gen. Campbell from the British side and Governor of Legaing Maha Min Hla Kyaw Htin from the Burmese side on 24 February 1826.)


25. Who did not belong to Jonaki Yug? (APSC Prelims 1998)                                                                                         A. Lakshminath Bezbaruah।                                                                                                                                                                B. Chandrakumar Agarwalla                                                                                                                                                               C. Hemchandra Goswami।                                                                                                                                                                 D. None of the above
Answer: D. None of the above

Assam History APSC Previous Years Questions

26. The first rebellion against the British rule in Assam in 1828 was led by (APSC Prelims 2000)            A. Piyali Phukan                                                                                                                                                                                    B. Maniram Dewan
C. Gomdhar Konwar                                                                                                                                                                            D. Piyali Barua
Answer: C. Gomdhar Konwar
(In 1828, Gomdhar Konwar, a prince of the Ahom royal family, his colleague Dhanjay Borgohain and their followers rose in revolt against the British occupied Assam )

 

27. Which district was separated from Assam and given to Pakistan? (APSC Prelims 2000)
A. Chittagong
B. Khulna
C. Sylhet
D. Shala Shakar
Answer: C. Sylhet
(The district that was separated from Assam and given to Pakistan in 1947 was Sylhet. The 1947 Sylhet referendum was a referendum held in the British Raj’s District of Sylhet to decide whether it would remain in Assam and join the Dominion of India, or leave Assam for East Bengal and thus join the Dominion of Pakistan.)


28. Under the Mountbatten Plan, a referendum in Assam was to be held in the district of (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Sivasagar
B. Lakhimpur
C. Golaghat
D. Sylhet
Answer: D. Sylhet
(Under the Mountbatten Plan, a referendum in Assam was to be held in the district of Sylhet. The 1947 Sylhet referendum was a referendum held in the British Raj’s District of Sylhet to decide whether it would remain in Assam and join the Dominion of India, or leave Assam for East Bengal and thus join the Dominion of Pakistan.)

Assam History APSC Previous Years Questions
Assam History APSC Previous Years Questions


29. A pioneer lady responsible for forming the ―Mrityu Bahini‖ in Assam in connection with the freedom struggle of the country as (APSC Prelims 2000)
A. Chandraprabha Saikiani
B. Pushpalata Das
C. Rani Gaidinliu
D. None of them
Answer: B. Pushpalata Das
( Pushpalata Das was responsible for forming the ―Mrityu Bahini‖ in Assam in connection with the freedom struggle of the country.)


30. The ―Shanti Sena Force‖ was formed in Assam during the Independence Movement before the commencement of the (APSC Prelims 2013)
A. Quit India Movement
B. Civil Disobedience Movement
C. Non-Cooperation Movement
D. Ahom Association
Answer: A. Quit India Movement (The ―Shanti Sena Force‖ was formed in Assam during the Independence Movement before the commencement of the Quit India Movement. The Quit India Movement, also known as the August Movement, was a movement launched at the Bombay session of the All India Congress Committee by Mahatma Gandhi on 8 August 1942, during World War II, demanding an end to British rule in India.)


31. When was Assam Provincial Congress formed? (APSC Prelims 2013)
A. 1920
B. 1921
C. 1922
D. 1923
Answer: B. 1921
(In 1921, Assam Provincial Congress Committee was formed. The first president of Assam provincial congress was Kuladhar Chaliha.)


32. The author of Asomiya Sahityar Buranji is (APSC Prelims 2013)
A. Nathan Brown
B. Jatindranath Duwara
C. Debendranath Bezbarua
D. Gunabhiram Barua
Answer: C. Debendranath Bezbarua (The author of Asomiya Sahityar Buranji is Debendranath Bezbarua)


33. The Assam region was separated from the Bengal Presidency in (APSC Prelims 2013)
A. 1874
B. 1889
C. 1861
D. 1826
Answer: A. 1874
(At the end of the First Burmese war in 1826, the whole of Assam gradually came under the British rule. In 1874, Assam was detached from the administrative control of Bengal and was made into a separate Chief Commissionership.)


34. The British-made aerodrome at Barnagar, Sarbhog, was set ablaze under the leadership of Brajanath Sarma in (APSC Prelims 2013)
A. August 1942
B. August 1842
C. September 1942
D. August 1941
Answer: A. August 1942
(The British-made aerodrome at Barnagar, Sarbhog, was set ablaze under the leadership of Brajanath Sarma in August 1942)

Art, Culture and Festivals of Assam – click here


35. Who was hanged with Maniram Dewan? (APSC Prelims 2017)
A. Dutiram Barua
B. Pioli Barua
C. Pioli Phukan
D. Farmud Ali
Answer: B. Pioli Barua
(Maniram Dewan and Piyali Barua were publicly hanged on 26 February 1858 at the Jorhat Central Jail.)


36. Year 1894 is related to (APSC Prelims 2017)                                                                                                                   A. Phulaguri Dhawa
B. Rangia Revolt
C. Patharughat Revolt
D. None of the above
Answer: C. Patharughat Revolt
(On January 28, 1894, many local peasants gathered in a protest meeting at Patharughat (also known as Patharighat), condemning the increasing land tax levied by the British. Thousands of people from various villages came forward to take part in this meeting. The frequently increasing tax rates left the poor farmers in a state of despair. As a result, a rebellion brewed in the hearts of the peasants against the British. After much discussion amongst themselves, it was decided that no taxes would be paid to the British, until a proper solution was found to the problem. They were even willing to revolt against the British for the cause.)


37. 1836 CE was crucial in case of Assamese language and literature because (APSC Prelims 2017)
A. Assamese was reinstated as an official language of Assam
B. Bengali was introduced as an official language of Assam
C. First Assamese novel was published
D. First magazine was published from Calcutta
Answer: B. Bengali was introduced as an official language of Assam
(1836 CE was crucial in case of Assamese language and literature because Bengali was introduced as an official language of Assam)

Filed Under: APSC Section

PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

September 14, 2022 by Souvik Leave a Comment

The Panchayat & Rural Development Department (P&RD Assam) conducts recruitment exams for various posts like Gram Sevak, Junior Assistant, Tax Collector, Extension Officer, and more. If you are preparing for upcoming Assam government jobs, understanding the PNRD Assam exam pattern, marks distribution, and selection process is essential. PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

This updated guide covers both 2018 previous pattern analysis and the latest 2026 expected pattern, helping you prepare strategically.

পঞ্চায়ত আৰু গ্ৰামোন্নয়ন বিভাগে গ্ৰাম সেৱক, কনিষ্ঠ সহায়ক, কৰ সংগ্ৰাহক, সম্প্ৰসাৰণ বিষয়া, আদি বিভিন্ন পদৰ বাবে নিযুক্তি পৰীক্ষা অনুষ্ঠিত কৰে। যদি আপুনি আগন্তুক অসম চৰকাৰী চাকৰিৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাইছে, তেন্তে পিএনআৰডি অসমৰ পৰীক্ষাৰ আৰ্হি, নম্বৰ বিতৰণ, আৰু বাছনি প্ৰক্ৰিয়া বুজি পোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।

এই আপডেট কৰা গাইডখনে ২০১৮ চনৰ পূৰ্বৰ আৰ্হি বিশ্লেষণ আৰু শেহতীয়া ২০২৬ চনৰ প্ৰত্যাশিত আৰ্হি দুয়োটাকে সামৰি লৈছে, যিয়ে আপোনাক কৌশলগতভাৱে প্ৰস্তুত কৰাত সহায় কৰে। PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

What is P&RD Assam?

Panchayat & Rural Development (P&RD) Assam is a government department responsible for rural development, implementation of government schemes, and strengthening Panchayati Raj institutions in Assam.

It regularly recruits candidates for administrative and field-level posts through competitive examinations.

পঞ্চায়ত আৰু গ্ৰামোন্নয়ন (P&RD) অসম হৈছে গ্ৰাম্য উন্নয়ন, চৰকাৰী আঁচনি ৰূপায়ণ, আৰু অসমৰ পঞ্চায়তীৰাজৰ প্ৰতিষ্ঠানসমূহ শক্তিশালী কৰাৰ দায়িত্বত থকা এটা চৰকাৰী বিভাগ।

ই নিয়মিতভাৱে প্ৰতিযোগিতামূলক পৰীক্ষাৰ জৰিয়তে প্ৰশাসনিক আৰু ক্ষেত্ৰ পৰ্যায়ৰ পদৰ বাবে প্ৰাৰ্থী নিযুক্তি দিয়ে। PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

PNRD Assam 2018 Exam Pattern (Previous Year Analysis)

Understanding the 2018 exam gives clarity about the base structure of the exam.

Exam Mode & Structure

  • Mode: OMR / Objective type
  • Total Marks: 100
  • Total Questions: 100
  • Duration: 2–3 hours
  • Negative Marking: 0.25 marks deducted per wrong answer

Subjects Covered

  • Logical Reasoning & Aptitude
  • General Knowledge (Assam + India)
  • Comprehension
SubjectMarks
Reasoning + Aptitude + Comprehension100
GK (Assam History & Culture)Included
Total100 Marks

PNRD Assam Syllabus (Core Subjects)

The syllabus has remained largely consistent over the years:

1. Logical Reasoning

  • Coding-Decoding
  • Number Series
  • Analogy
  • Blood Relation
  • Seating Arrangement

2. Numerical Aptitude

  • Percentage
  • Profit & Loss
  • Time & Work
  • Ratio & Proportion
  • Simplification

3. General Knowledge

  • Assam History & Culture
  • Indian Polity
  • Geography
  • Economy
  • Current Affairs

PNRD Assam 2026 Exam Pattern (Latest Update)

The exam pattern has evolved. Here is the latest expected structure for 2026:

Written Examination

  • Mode: OMR-based
  • Total Questions: 75
  • Total Marks: 75
  • Duration: ~2 hours
  • Each Question: 1 mark

Subjects in 2026

  • Logical Reasoning
  • Aptitude
  • General Knowledge
  • Computer Knowledge
  • Domain Knowledge (post-specific)
StageMarks
Written Exam75 Marks
Viva Voce (Interview)25 Marks
Total100 Marks

PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

PNRD Assam Selection Process 2026

The selection process generally includes:

1. Written Examination

  • Objective type MCQs
  • Merit list based on marks

2. Viva Voce / Interview

  • Personality test
  • Communication skills
  • Knowledge of rural development

3. Document Verification

  • Educational certificates
  • Identity proof
  • Category certificates

PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam Download from Below –

PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

PNRD || Punchayat &  Rural Development Department Assam, 2018

👉PNRD 2018 QUESTION PAPER Download
👉Panchayat 2018 Question PaperDownload

The PNRD Assam exam is one of the best opportunities for candidates preparing for Assam government jobs. While the 2018 pattern was purely written-based, the 2026 exam includes interview weightage, making it more competitive.

If you prepare smartly with focus on Assam GK, aptitude, and interview skills, cracking this exam is absolutely achievable.

অসম চৰকাৰৰ চাকৰিৰ বাবে প্ৰস্তুতি চলাই থকা পৰীক্ষাৰ্থীৰ বাবে পিএনআৰডি অসম পৰীক্ষাৰ অন্যতম সুযোগ। ২০১৮ চনৰ আৰ্হিটো বিশুদ্ধভাৱে লিখিত ভিত্তিত আছিল যদিও ২০২৬ চনৰ পৰীক্ষাত সাক্ষাৎকাৰৰ ওজন অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, যাৰ ফলত ই অধিক প্ৰতিযোগিতামূলক হৈ পৰিছে।

অসমৰ GK, aptitude, আৰু interview skills ৰ ওপৰত গুৰুত্ব দি যদি আপুনি স্মাৰ্টভাৱে প্ৰস্তুতি চলায় তেন্তে এই পৰীক্ষাটো ফাটি যোৱাটো একেবাৰে সাধনযোগ্য।

Vocabulary fill-in-the-blanks of HSLC Exam Questions from 1998-2025 – click here

প্ৰত্যয় কাক বোলে || প্ৰত্যয় HSLC Previous Year Solved General SCIENCE Grammar – click here

HSLC Previous Year’s Question in PDF – click here

SEBA Class – 10 All Solutions – click here

আবেদন || শিক্ষান্ত পৰীক্ষাৰ আগত তুমি বাস কৰা এলেকাত সঘনাই বিদ্যুত কটনৰ বাবে হোৱা অসুবিধাৰ কথা জনাই বিভাগীয় কৰ্তৃপক্ষলৈ এখন আবেদন পত্র লিখা। (আবেদন / প্ৰতিবেদনত নাম-ঠিকনা নিলিখিবা) [HSLC ’12, ’14 ] – click here

General SCIENCE Application || শাৰীৰিক অসুস্থতাৰ বাবে চতুৰ্থ পিৰিয়ডৰ পাছত ছুটি বিচাৰি বিদ্যালয়ৰ অধ্যক্ষকলে আবেদন লিখা। (নাম, ঠিকনা নিলিখিবা) [HSLC ’12] – click here

CLASS 10 : General SCIENCE GRAMMAR : বিপৰীতাৰ্থক শব্দ : SEBA : H.S.L.C. Previous Year’s EXAM QUESTIONS Answers Solution – click here

প্ৰতিবেদন || তোমাৰ অঞ্চলৰ বাট-পথ দলং আদি নষ্ট হোৱাৰ সৈতেৰে মেম্বাৰৰ কাৰণে চৰকাৰৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিব খুজি এখন প্ৰতিবেদন লিখা। [HSLC ’17] – click here

CLASS 10 : General SCIENCE GRAMMAR : সমাস : SEBA : H.S.L.C. EXAM QUESTIONS ANSWERS SOLUTION

আবেদন পত্ৰ || অসমীয়া বিষয়ৰ দুয়োটা পাঠ তুমি ভালদৰে বুজি পোৱা নাই ইয়াৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় অতিৰিক্ত পাঠদানৰ ব্যৱস্থা কৰি দিবৰ বাবে প্ৰধান শিক্ষককলে এখন আবেদন পত্ৰ লিখা। [HSLC 15]

PNRD Question Paper 2018 || Punchayat & Rural Development Department Assam

PNRD Assam Recruitment 2026 PNRD Assam Recruitment 2026 PNRD Assam Recruitment 2026 PNRD Assam previous year paper PNRD Assam previous year paper

IMPORTANT WEB-LINKS
✅ Official WebsiteClick Here
✅ WhatsApp Group For Competitive Exam SolutionsClick here
✅ WhatsApp Group For All HSLC SolutionsClick Here
✅ For Jobs Update Government job opportunitiesClick Here
✅ Telegram Groupclick here
✅ FaceBook Pageclick here

Filed Under: Previous year Question Papers Tagged With: asaam study hub, Old Question Paper, Previous year Question Papers

অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC Previous Year Question Paper

September 12, 2022 by Souvik Leave a Comment

অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC Previous Year Question Paper

  1. The first tea company established in Assam was (APSC Prelims 2009)
    A. Jorhat Tea Company
    B. Assam Tea Company
    C. Assam-Bengal Tea Company
    D. None of the above
    Answer: B. Assam Tea Company (The first company that was set up for growing and making this tea was the Assam Tea Company, which started in the year 1839.)
    2. Which of the following cottage industry workers in Assam suffer most due to the paucity of raw material? (APSC Prelims 2013)
    A. Brass-smiths
    B. Bell metal-smiths
    C. Ivory artists
    D. Potters and blacksmiths
    Answer: C. Ivory artists (Ivory carving is the carving of ivory, that is to say, animal tooth or tusk, generally by using sharp cutting tools, either mechanically or manually.)
    3. The terra-cotta industry in Assam has developed in (APSC Prelims 2013)
    A. Goalpara District
    B. Barak Valley
    C. Dhubri District
    D. Tinsukia District
    Answer: C. Dhubri District
    (The terra-cotta industry in Assam has developed in Dhubri District. The Asharikandi village of the Dhubri district of Assam is popular in this ethnic art. Almost 80 per cent of the families residing in this village are engaged in terracotta work so that the state and central government has announced this place as a ‘model village.’)
    4. The Assam Gas Cracker Project at Tengakhat does not have the proposal to produce (APSC Prelims 2013)
    A. oxo-alcohols
    B. Portland cement and hollow bricks
    C. ethylene and propylene
    D. polyethylene
    Answer: B. Portland cement and hollow bricks

Financial Education in Assamese – click here

অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC previous year Question Paper
অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC previous year Question Paper By AssamStudyHub

                                                          অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC Previous Year Question Paper

1.অসমত প্ৰতিষ্ঠা হোৱা প্ৰথমটো চাহ কোম্পানী আছিল (APSC Prelims 2009)
উঃ যোৰহাট চাহ কোম্পানী
বি অসম চাহ কোম্পানী
গ) অসম-বংগ চাহ কোম্পানী
ঘ) ওপৰৰ কোনোটোৱেই নহয়
উত্তৰঃ বি অসম চাহ কোম্পানী (এই চাহ খেতি আৰু বনোৱাৰ বাবে প্ৰথমটো কোম্পানী গঠন কৰা হৈছিল অসম চাহ কোম্পানী, যিটো ১৮৩৯ চনত আৰম্ভ হৈছিল।)
2. কেঁচামালৰ অভাৱত অসমৰ তলৰ কোনটো কুটিৰ উদ্যোগৰ শ্ৰমিকে বেছিকৈ ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়? (এ পি এছ চি প্ৰিলিমছ ২০১৩)
উঃ পিতলৰ স্মিথ
খ বেল ধাতু-স্মিথ
গ) হাতীদাঁতৰ শিল্পী
ঘ) মৃৎশিল্পী আৰু লোহাৰ মিস্ত্ৰী
উত্তৰঃ গ) হাতীদাঁতৰ শিল্পী

(হাতিদাঁতৰ খোদিত হৈছে হাতীদাঁতৰ খোদিত অৰ্থাৎ পশুৰ দাঁত বা দাঁতৰ খোদিত, সাধাৰণতে চোকা কাটিব পৰা সঁজুলি ব্যৱহাৰ কৰি, হয় যান্ত্ৰিক বা হাতেৰে।)
3. অসমৰ টেৰাকোটা উদ্যোগৰ বিকাশ হৈছে (APSC Prelims 2013)
উঃ গোৱালপাৰা জিলা
খ বৰাক উপত্যকা
গ ধুবুৰী জিলা
ডি তিনিচুকীয়া জিলা
উত্তৰ : গ ধুবুৰী জিলা
(ধুবুৰী জিলাত অসমৰ টেৰাকোটা উদ্যোগৰ বিকাশ ঘটিছে। অসমৰ ধুবুৰী জিলাৰ আছাৰিকন্দি গাঁওখন এই জনগোষ্ঠীয় কলাত জনপ্ৰিয়। এই গাঁওখনত বাস কৰা প্ৰায় ৮০ শতাংশ পৰিয়াল টেৰাকোটা কামত নিয়োজিত হৈ আছে যাতে ৰাজ্যখন… আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে এই ঠাইখনক ‘আদৰ্শ গাঁও’ হিচাপে ঘোষণা কৰিছে।)
4. টেঙাখাতস্থিত অসম গেছ ক্ৰেকাৰ প্ৰকল্পৰ উৎপাদনৰ প্ৰস্তাৱ নাই (APSC Prelims 2013)
A. অক্সি-এলক’হল
খ) পৰ্টলেণ্ড চিমেণ্ট আৰু ফুটা ইটা
C. ইথিলিন আৰু প্ৰপাইলিন
D. পলিইথাইলিন
উত্তৰ : খ. পৰ্টলেণ্ড চিমেণ্ট আৰু ফুটা ইটা

                  অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC previous year Question Paper

 

Filed Under: APSC Section Tagged With: APSC, asaam study hub, assam

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for Grade 3 (2022) Question Paper

September 12, 2022 by Souvik Leave a Comment

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for grade 3 (2022)
Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for grade 3 (2022)
Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for grade 3 (2022)
Lakhimpur Medical College & Hospital; Written Test for grade 3 (2022)Download

Filed Under: Previous year Question Papers Tagged With: asaam study hub, Previous year Question Papers

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

September 11, 2022 by Souvik Leave a Comment

|| অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam ||

1. বাগুৰুম্বা হৈছে এক লোকনৃত্যৰ দ্বাৰা পৰিবেশিত: (APSC Prelims 1998)
A. গাৰো
B. বডোছ
C. মিচিং
D. ৰাভা
উত্তৰ : বডোছ
(বগুৰুম্বা হৈছে অসমৰ থলুৱা বডো জনগোষ্ঠীৰ লোকনৃত্য আৰু… উত্তৰ-পূব ভাৰত ই এক পৰম্পৰাগত নৃত্য যিটো পৰম্পৰাগতভাৱে এজনৰ পৰা অন্তৰ্নিহিত
প্ৰজন্মৰ পৰা আন এটা প্ৰজন্মলৈ। বডো মহিলাসকলে বগুৰুম্বা পৰিৱেশন কৰে তেওঁলোকৰ ৰঙীন দোখনা, jwmgra (fasra) আৰু aronai ৰ সৈতে নৃত্য কৰে।)।

2. গগনা অসমৰ এটা বিখ্যাত বাদ্যযন্ত্ৰ গঠিত: (APSC প্ৰিলিমছ ২০১৭)
ক ) বেত
খ ) বাঁহ
গ) ম’হৰ শিং
ঘ ) চেগুন কাঠ
উত্তৰ : খ বাঁহ
(গোগোনা হৈছে এক প্ৰকাৰৰ চোলা বীণা, কম্পনশীল নলৰ বাদ্য যিটো ব্যৱহাৰ কৰা হয়।)
প্ৰধানকৈ অসমৰ পৰম্পৰাগত বিহু সংগীতত। এটা টুকুৰাৰে তৈয়াৰ কৰা হয় বাঁহ।)

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

Assam Art and Culture
1. Bagurumba is a folk dance performed by: (APSC Prelims 1998)
A. Garo
B. Bodos
C. Missing
D. Rabha
Answer: B. Bodos
(Bagurumba is a folk dance of the indigenous Bodo tribe in Assam and
Northeast India. It is a traditional dance that is traditionally inherent from one
generation to another generation. The Bodo women perform the Bagurumba
dance with their colourful dokhna, jwmgra (fasra) and aronai.)

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

2. Gagana is a famous musical instrument of Assam made up of: (APSC Prelims 2017)
A. Cane
B. Bamboo
C. Buffalo horn
D. Teakwood
Answer: B. Bamboo
(The gogona is a type of jaw harp, a vibrating reed instrument that is used
primarily in the traditional Bihu music in Assam. It is made of a piece of bamboo.)

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

National Parks in Assam – click here

FESTIVALS OF ASSAM || অসমৰ উৎসৱ

  • বিহু : বিহু সকলোৰে ভিতৰত আটাইতকৈ বেছি উদযাপন কৰা উৎসৱ ৷ বিহু হৈছে অসমৰ তিনিটা বিশিষ্ট উৎসৱৰ শৃংখলা , বছৰেকীয়া চক্ৰত এজন খেতিয়কৰ জীৱনৰ ঋতু আৰু উল্লেখযোগ্য বিন্দু চিহ্নিত কৰিবলৈ উদযাপন কৰা হয় ৷ তিনিটা বিহু পালন কৰা হয় : ৰঙালী ওৰফে ‘ ব’হাগ বিহু ‘ , বসন্ত অহা আৰু বীজ সিঁচাৰ বতৰ আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে উদযাপন কৰা হয় ; কঙালি বিহু’ বা কাতি বিহু ‘ , পথাৰবোৰ ৰসাল হৈ থাকিলেও ভঁৰালবোৰ খালী হ’লে বন্যাৰ্ত বিহু ; আৰু ভোগালী ওৰফে ‘ মাঘ বিহু ‘ , শস্য চপোৱা আৰু ভঁৰালবোৰ ভৰি পৰাৰ পিছত ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰা হয় ৷ বিহুৰ আগদিনাখনক ‘ উৰুকা ‘ বুলি জনা যায় ৷ ‘ ৰঙালী বিহু ‘ ৰ প্ৰথম দিনটোক ‘ গৰু বিহু ‘ ( গৰুৰ বিহু ) বোলা হয় ৷ বিহু গীত আৰু বিহু নৃত্য ৰঙালী বিহুৰ লগত জড়িত ৷অসমৰ কলা, উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Assam Art, Festivals and Culture

  • ৰাভা হাজং – ৰাভা হাছং স্বায়ত্তশাসিত পৰিষদে প্ৰতি বছৰে কামৰূপৰ চান্দুবিবিলৰ পাৰত অনুষ্ঠিত হোৱা চান্দুবি উৎসৱৰ আয়োজন কৰে ৷ ৰাভা আৰু হাজং অঞ্চলটোৰ মূল সম্প্ৰদায় ৷

  • জুনবিল মেলা – ১৫ শতিকাৰ পৰা জোনবিলৰ দয়াংবেগুৰিত জুনবিলমেলাৰ আয়োজন কৰা হয় ৷ ভাৰতৰ একমাত্ৰ মেলা য ’ ত বিনিময় ব্যৱস্থা জীয়াই আছে ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

  • মে – ডাম – মে – ফি – মে – ডাম – মে – ফি আহোম জনগোষ্ঠীয়ে প্ৰতি বছৰে ৩১ জানুৱাৰীত বিদায়ীসকলৰ স্মৃতিত পালন কৰে ৷ ই হৈছে পূৰ্বপুৰুষ পূজাৰ ধাৰণাটোৰ প্ৰকাশ যিটো আহোমসকলে টাই – ছান ষ্টকৰ পৰা উৎপত্তি হোৱা অন্যান্য জনগোষ্ঠীৰ সৈতে ভাগ কৰে ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

  • Youth Festival।। যুব উৎসৱ :- প্ৰতি বছৰে ফেষ্টিভেল ডিফুত যুৱ যুৱ মহোৎসৱ আয়োজন কৰা হয়, য ’ ত কাৰ্বি জনগোষ্ঠীয় সংস্কৃতি প্ৰদৰ্শন কৰা হয়

 

  • আলি আই লৃগাং।। Ali-Aye-Lrigang :- ই অঞ্চলটোৰ জনগোষ্ঠীয় মিছিং সম্প্ৰদায়ৰ মূল উৎসৱ , য ’ ত তেওঁলোকে পৰম্পৰাগত ৰীতি-নীতি আৰু নৃত্য পৰিৱেশন কৰে ৷ এই উৎসৱ ফাগুন মাহৰ প্ৰথম বুধবাৰে পালন কৰা হয় ৷ আলী – আয়ে – লৃগাং , ধেমাজি

 

  • আজান পীৰ দৰগাহ –  আজনপীৰে অসমীয়া ভাষাত ” জিকিৰ ” ( ধৰ্মীয় গীতৰ সম্পূৰ্ণ অনন্য ধাৰা ) ৰচনা কৰা প্ৰথমজন মুছলমান সাধু আছিল ৷ ” URUS ” ৰ দিনা হাজাৰ হাজাৰ ভক্তই ইয়াত সমবেত হৈ এই মহান মুছলমান সংস্কাৰকজনৰ স্মৃতিক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায় ৷

 

  • মহাশিৱ ৰাত্ৰি , প্ৰতি বছৰে মহাশিৱৰাত্ৰীৰ সময়ত শিৱ মন্দিৰত এক বিশাল মেলা ( মেলা ) আয়োজন কৰা হয় আৰু ভাৰতৰ সকলো প্ৰান্তৰ পৰা তীৰ্থযাত্ৰীসকলে পূজা আগবঢ়ায় ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  •  দোল উৎসৱ , বৰপেটা || Doul Utsab Barpeta :- দৌল উৎসৱ বৰপেটাবাসীৰ বাবে এক প্ৰচণ্ড অনুষ্ঠান ৷ ” দৌলুৎসৱ ” ৰ সময়ত বৰপেটাবাসীৰ হৃদয় উৎসৱ আৰু আনন্দৰে আৱৰি থাকে ৷ ৰং আৰু সুখৰ উৎসৱ ৷ দৌলুৎসৱক ‘ হোলী ‘ বা ‘ ফাকুৱা ‘ বুলিও কোৱা হয় ৷

 

  • শংকেন উৎসৱ :- বোকাজানৰ বনসাই বৌদ্ধ গাঁও বালিপথাৰত ১৪ এপ্ৰিলৰ পৰা ১৭ এপ্ৰিললৈ অসমৰ অন্যান্য প্ৰান্তৰ সৈতে সমান্তৰালভাৱে পালন কৰা হয় শংকেন বা সাংক্ৰান উৎসৱ ৷ উৎসৱসমূহৰ মূল উৎসৱসমূহ হৈছে বিশুদ্ধ পানীৰে ভগৱান বুদ্ধ প্ৰতিমূৰ্তি ধোৱা , পৰম্পৰাগত ঢোল বোৱা , দলীয় নৃত্য আৰু গীত , সামূহিক ভোজ , ল’ৰা-ছোৱালীয়ে পানী ছটিয়াই , নৈ-পুখুৰীৰ পৰা ল’ৰা-ছোৱালীয়ে দলবদ্ধভাৱে পানী সংগ্ৰহ কৰা , প্ৰাৰ্থনা , পেপাল গছ ধোৱা , উপহাৰ বিনিময় ইত্যাদি । অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • Bohaggiyo Bishu || বহাগীও বিচু : দেওৰীসকলৰ আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় বসন্ত উৎসৱ ৷ চুতীয়াসকলৰ চাৰিটা বিভাগৰ ভিতৰত দেওৰীসকল অন্যতম , যিবোৰ বডোৰ সদস্য আছিল বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। এপ্ৰিল মাহৰ মাজভাগত অবাধ আনন্দ আৰু আনন্দৰ সৈতে সাত দিন ধৰি বহগ্গীয়বিশ্বুও পালন কৰা হয়। দেওধোনী নৃত্যই এই উৎসৱৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ উল্লেখযোগ্য অংশ গঠন কৰে ৷

 

  • নামফাকে গাঁৱত বুদ্ধ পূৰ্ণিমা : ( পই – নুন – হক ) বুদ্ধ পূৰ্ণিমাও টাই ফাকে সম্প্ৰদায়ৰ এক প্ৰধান উৎসৱ ৷ ইয়াৰ উপলক্ষে ভগৱান গৌতম বুদ্ধৰ জন্মদিন ৷

 

  • অম্বুবাসী মেলা || Ambubachi Mela :- মা কামাখ্যা দেৱী মন্দিৰ দেৱী দুৰ্গাৰ অন্যতম শক্তি পীঠ ৷ অম্বুবাসীমেলা বছৰি বাৰিষাৰ পৰা কামাখ্যা দেৱীৰ ঋতুস্ৰাৱৰ সময়ছোৱাত উদযাপন কৰা হয় ৷

 

  • বাথৌ পূজা , বি টি এ ডি:- বাথৌ পূজা হৈছে ভাৰতৰ অসমৰ বডো- কছাৰী সকলৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ধৰ্মীয় উৎসৱ ৷ এই উৎসৱত গিলাদামৰা , খুৰীয়াব্ৱৰাই , শ্ৰী ব্ৰাই ( শিব্বৱৰাই ) , বাথৌবৱৰাই আদি বিভিন্ন নামেৰে জনাজাত দেৱতাক ৰাইজে পূজা কৰে।

 

  • কৰম পূজা :- কৰম হৈছে ক্ষমতাৰ দেৱতা ৷ কৰম উৎসৱ অসমৰ বিভিন্ন চাহ জনগোষ্ঠীয়ে পালন কৰা কৃষি উৎসৱ ৷

 

  • দুৰ্গা পূজা :- , নলবাৰী ভাৰতৰ অন্যান্য প্ৰান্তৰ লগতে বৰাক উপত্যকাতো দুৰ্গা পূজা পালন কৰা হয় ৷ যিহেতু উপত্যকাটোত বঙালী ভাষী লোকৰ আধিপত্য আছে , সেয়েহে ইয়াত দুৰ্গা পূজা অঞ্চলটোৰ মূল উৎসৱ হিচাপে পালন কৰা হয় ৷

 

  • ফেলকন উৎসৱ উমৰাংসু || Falcon Festival :- ব্লু হিলছ ছ’চাইটিয়ে প্ৰতি বছৰে পশ্চিম কাৰ্বিআংলংৰ পাহাৰীয়া ঠাই উমৰাংছ’ চহৰত ফেলকন উৎসৱৰ আয়োজন কৰে ৷ কাৰবি , ডিমাছা আদি অঞ্চলটোৰ অন্যান্য জনজাতীয় গোষ্ঠীয়ে নিজৰ জনগোষ্ঠীয় সংস্কৃতি প্ৰদৰ্শন কৰে এই উৎসৱত ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • ৰাস মহুত্সৱ , মাজুলী ৰাস মহুত্সৱ :- ৰাসলীলা হৈছে শৰৎকালত অক্টোবৰ নৱেম্বৰ মাহত ( কাতি – আঘুন ) পূৰ্ণিমাৰ দিনা ( পূৰ্ণিমা ) বাৰ্ষিক উৎসৱ ৷ মাজুলীত কোনখন সত্ৰ ৰাসলীলাক প্ৰথমবাৰৰ বাবে পৰিবেশন উৎসৱ হিচাপে প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছিল সেয়া নিশ্চিতভাৱে জনা নাযায় ৷

 

  • অসম চাহ মহোৎসৱ যোৰহাট – চাহ মহোৎসৱ প্ৰতি বছৰে , শীতকালত অৰ্থাৎ নৱেম্বৰৰ পৰা জানুৱাৰী মাহৰ ভিতৰত অনুষ্ঠিত হয় ৷ এই উৎসৱটোৱে আনন্দ আৰু কৰ্মৰ এক সুন্দৰ মিশ্ৰণ হিচাপে দেখা দিয়ে।অসম চাহ মহোৎসৱেও ‘ যোৰহাট জিমখানা ‘ ত কিছু গলফ খেল উপভোগ কৰিবলৈ সময় কঢ়িয়াই আনে , যিটো বিশ্বৰ তৃতীয় পুৰণি গলফ – ক্লাব যিটো এতিয়াও ব্যৱহৃত হৈ আছে ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • জুডিমা উৎসৱ:- ডিমা হাচাও জিলাত বসবাস কৰা ডিমাশাত্ৰীসকলৰ জনগোষ্ঠীয় সংস্কৃতি , সংগীত , নৃত্য , শিল্পকলা আৰু লোককলাৰ সংৰক্ষণ , প্ৰচাৰ আৰু লালন-পালনক কেন্দ্ৰ কৰি প্ৰতি বছৰে ডিচেম্বৰৰ মাজভাগত অনুষ্ঠিত হয় এই উৎসৱ ৷

 

  • ধুবুৰী গুৰু তেগ বাহাদুৰ গুৰদ্বাৰ : হৈছে ভাৰতৰ অসমৰ ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদীৰ পাৰৰ ধুবুৰী চহৰৰ গুৰদ্বাৰাওফ শিখসকল ৷ প্ৰথম শিখ গুৰু গুৰু নানক দেৱে ১৫০৫ খ্ৰীষ্টাব্দত এই স্থান ভ্ৰমণ কৰিছিল আৰু ঢাকাৰ পৰা অসমলৈ যাত্ৰা কৰাৰ সময়ত শ্ৰীমন্তশংকৰদেৱক বাটত লগ পাইছিল ৷ পিছলৈ নৱম গুৰু তেগ বাহাদুৰে এই স্থানলৈ আহি ১৭ শতিকাৰ সময়ছোৱাত এই গুৰদ্বাৰ প্ৰতিষ্ঠা কৰে ৷ ৩ ডিচেম্বৰৰ পৰা অতি গম্ভীৰতাৰে আৰু অনুষ্ঠানেৰে আৰম্ভ হয় এই উৎসৱ ৷ শিখসকলে এই উৎসৱক সাহিদী – গুৰু – পৰৱ বুলি কয় ৷

 

  • দেহিং পাটকাই মহোৎসৱ || Dihing Patkai Festival :- অসমৰ তিনিচুকীয়া জিলাৰ লেখাপানীত অনুষ্ঠিত হয় দেহিং পাটকাই মহোৎসৱ ৷ মহিমাময় পাটকাই পৰ্বতমালা আৰু দুষ্ট দেহিং নদীৰ নামেৰে এই উৎসৱৰ নামকৰণ কৰা হৈছে ৷ এই উৎসৱত জনজাতীয় মেলা , চাহ ঐতিহ্য ভ্ৰমণ , গলফ , দুঃসাহসিক ক্ৰীড়া , আৰু বন্যপ্ৰাণীৰ আনন্দ ভ্ৰমণ আদি অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে ৷ এই উৎসৱৰ আন এটা আকৰ্ষণ হ ’ ল যে ইয়াত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ কবৰস্থানসমূহলৈ যোৱাৰ সুবিধা আছে ৷ ইয়াৰ উপৰিও ষ্টিলৱেল ৰোডলৈ যোৱাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে , যিটো এসময়ত ম্যানমাৰৰ সোণালী ভূমিলৈ যোৱাৰ পথ আছিল ৷ দৰ্শনাৰ্থীসকলৰ বাবে এই দিনবোৰত খাদ্য উৎসৱ , শিল্প মেলা , আৰু সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠানো অনুষ্ঠিত কৰা হয় ৷ এই উৎসৱত এংলিং , কয়াকিং আৰু পেৰাচেলিঙৰ দৰে দুঃসাহসিক ক্ৰীড়াৰ বিস্তৃত পৰিসৰৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে ৷ চাহ বাগিচা আৰু ডিগবৈ তৈলক্ষেত্ৰ ভ্ৰমণো এই উৎসৱৰ অংশ ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • Bare Saharia Bhaona : ভাওনা নাটকৰ দৰে অসমীয়া জনগোষ্ঠীৰ মাজত কি এক পৰম্পৰাগত মনোৰঞ্জনৰ ৰূপ ৷ জামুগুৰিত শোণিতপুৰ জিলাৰ আয়োজন কৰা হৈছে বাৰে সহৰীয়াভাওনা যিটো ভোনাৰ এক অনন্য ৰূপ ৷ ২০০ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি উদযাপন কৰা হৈছে ৷ এই Bare SaharaiaBhaona প্ৰতি পাঁচ বছৰত এবাৰ উদযাপন কৰা হয় ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি || Assam Art Festivals and Culture

Assam Govt. Schemes – click here

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam
অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ ইতিহাস।। ASSAM HISTORY APSC Prelims Previous Years Questions

DANCE FORMS OF ASSAM || অসমৰ নৃত্য

  1. সত্ৰীয়া নৃত্য : সত্ৰীয়া নৃত্য হৈছে অসমৰ কৃষ্ণকেন্দ্ৰিক বৈষ্ণৱ ধৰ্ম মঠসমূহত উৎপত্তি হোৱা নৃত্য – নাটক পৰিবেশন কলা ৷ ২০০০ চনত ভাৰতৰ সংগীত নাটক একাডেমীয়ে ইয়াক অন্যতম প্ৰধান শাস্ত্ৰীয় নৃত্য হিচাপে স্বীকৃতি প্ৰদান কৰিছে।১৫ শতিকাত অসমত অসমত বৈষ্ণৱ ধৰ্মৰ প্ৰতিষ্ঠাপক শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱে সৃষ্টি কৰাৰ পিছৰে পৰা সত্ৰীয়া এক জীৱন্ত পৰম্পৰা হৈয়েই আছে। সত্ৰীয়া নৃত্যৰ মূল কথাটো সাধাৰণতে পৌৰাণিক কাহিনী হৈ আহিছে আৰু নৃত্য ৰূপটো আছিল পৌৰাণিক শিক্ষাক সুলভ , তাৎক্ষণিক , আৰু উপভোগ্যভাৱে জনসাধাৰণৰ আগত উপস্থাপন কৰাৰ এক কলাত্মক পদ্ধতি ৷ সত্ৰ বুলি কোৱা অসমৰ মঠ মন্দিৰ সমূহত সত্ৰীয়াৰ বাবে নৃত্যগৃহ ( নামঘৰ ) আছে ৷
  2. বিহু নৃত্য :  অসমৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় লোকনৃত্য বিহু ৷ বিশেষকৈ বিহু উৎসৱৰ সময়ত ইয়াক সৰু ল ‘ ৰা – ছোৱালীয়ে পৰিবেশন কৰে। ইয়াৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে দ্ৰুত নৃত্য খোজ , আৰু দ্ৰুত হাতৰ গতি ৷ নৃত্যশিল্পীসকলে পৰম্পৰাগতভাৱে ৰঙীন অসমীয়া সাজ-পোছাক পৰিধান কৰে আৰু তেওঁলোকৰ লগত ঢোল , পেনপা , গগনা , বাঁহী আদি বাদ্যযন্ত্ৰও থাকে | অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Assam Art Festivals and Culture
  3. অংকীয়া নাট : সত্ৰীয়াৰ এক অভিনয় নাটক অংকীয়া নাট বোলা হয় , য ’ ত নান্দনিক আৰু ধৰ্মীয়ক এক বেলাড , নৃত্য আৰু নাটকৰ জৰিয়তে একত্ৰিত কৰা হয় ৷ খেলা বিষয়বস্তুবোৰ কৃষ্ণ আৰু ৰাধাৰ সৈতে জড়িত , কেতিয়াবা ৰাম আৰু সীতাৰ দৰে অন্যান্য বিষ্ণু অৱতাৰৰ সৈতেও জড়িত ৷ অংকীয়া নাটৰ আৱিষ্কাৰ সাধাৰণতে শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱৰ বুলি কোৱা হয় ৷ এই নাটক সমূহ অসমীয়া – মৈথিলী মিশ্ৰিত ভাষা ব্ৰজাৱলীত ৰচনা কৰা হৈছিল ৷ অংকীয়া নাটৰ এটা বিশেষ উপস্থাপনক ভাওনা বোলা হয় ৷
  4. বৰপেটাৰ ভোৰতাল নৃত্য : ভোৰ তল নৃত্য শংকৰী সংস্কৃতিৰ সম্প্ৰসাৰণ ৷ ছয়ৰ পৰা দহজন নৃত্যশিল্পীয়ে ‘৭হিয়া নোম “ৰ প্ৰথম বিটত এই নৃত্য পৰিৱেশন কৰে আৰু চিম্বল প্ৰদৰ্শন কৰি ভাল সংখ্যক আকৰ্ষণীয় গঠন উৎপন্ন কৰে নাচ ” . এই ” ঝুমুৰ নাচ ” ছোৱালী আৰু ল’ৰা একেলগে  হয় , বা , কেতিয়াবা ছোৱালীয়ে অকলে , ইজনে সিজনৰ কঁকাল টানকৈ clasping কৰি ফুটৱৰ্কৰ নিখুঁততাৰে . অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam
  5. Bagurumba Bagurumba : নৃত্য বডো সম্প্ৰদায়ৰ অন্তৰ্গত . এইটো মূলতঃ এটা গঠন নৃত্যৰ সৈতে এই লোকনৃত্য চৰাই আৰু পখিলাৰ গতিৰ সৈতে মিল থকাৰ বাবে ইয়াক “পখিলা নৃত্য” বুলি কোৱা হয় বডোসকলৰ ব্ৱিছগু উৎসৱৰ সময়ত অনুশীলন কৰা হয়
  6. দেওধনী :  দেওধনী নৃত্যৰ সৈতে সাপ দেৱী মানসৰ পূজা সম্পৰ্ক আছে .এগৰাকী দেওধনী ছোৱালী , শিৱৰ পৰা আৰম্ভ কৰি লক্ষ্মীৰ সৈতে শেষ হোৱা বহুতো দেৱতাক প্ৰশংসা কৰি খাম আৰু বাঁহীৰ সংগীতত নাচি যায়। মঙলদৈ আৰু দক্ষিণ-পশ্চিম কামৰূপ অঞ্চলত পোৱা দেওধনী নৃত্য , যিটো সুকাননী ওজা পালিৰ সৈতে জড়িত ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি || Assam Art Festivals and Culture

What is MUTUAL FUND in Assamese – click here

Festivals of Tribes in Assam || অসমৰ জনজাতিৰ উৎসৱ

  • বড়ো :- বাথৌ পূজা, বৈশগু, দমাচি (মাঘ বিহু), গাৰ্জা, বাগৰুম্বা, খেৰাই পূজা/খেৰাই নৃত্য
  • হাজং : কাতি গাছা, কৌতকৌ পূজা, চৰলেলা, হাওনো পূজা,
  • ৰাভা : খকচি পূজা, উম্ৰা পূজা, টুকুৰিয়া পূজা, বাইখো
  • তিৱা : ইয়ালিং, সমাগ্ৰিছাৱা, ছংখং, খেলছাঁৱা, অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam
  • কাৰ্বি : চমাংকান, চ’জুন, সৰগ পুজং, জহং, দেহাল পূজা, দোচিয়, দোমাহি আলুন, ৰংকাৰ, হেচ্ছা
  • দেউৰী : বহাগীও বিচু, মাঘীয় বিচু, শাওনীয় পূজা, মেতুৱা পূজা, চিচবা, মৰুমা
  • আহোম : চমদেও পূজা, ফুৰালুং পূজা,
  • ডিমাছা : ৰাজিনী গাব্ৰা, হানি গাব্রা, গেৰুৱা, বিচু ডিমা
  • গাৰো : ওৱাংলা ( শস্য উৎসৱ )
  • টাই আহোম : মে-ডাম-মে-ফি ( 31 জানুৱাৰী )
  • মিচিং: আলি আই লৃগাং, প-ৰাগ, দুবুৰ পূজা, গুমৰাং নৃত্য
  • চাহ জনগোষ্ঠী : টুচু পূজা, কৰম পূজা, চহৰাই পৰৱ, চাৰুল পৰৱ ; অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

APCS Previous Years Assam Geography Questions – click here

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

Vocabulary fill-in-the-blanks of HSLC Exam Questions from 1998-2025 – click here

 

প্ৰত্যয় কাক বোলে || প্ৰত্যয় HSLC Previous Year Solved Assamese Grammar – click here

 

HSLC Previous Year’s Question in PDF – click here

 

SEBA Class – 10 All Solutions – click here

 

 

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

IMPORTANT WEB-LINKS
✅ Official Website Click Here
✅ WhatsApp Group For Competitive Exam Solutions  Click here
✅ WhatsApp Group For All HSLC Solutions Click Here
✅ For Jobs Update Government job opportunities Click Here
✅ Telegram Group click here
✅ FaceBook Page  click here

Filed Under: APSC Section, সাধাৰণ জ্ঞান Tagged With: APSC, asaam study hub, gk assam gk, সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্নোত্তৰ

What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ? ই কেনেকৈ কাম কৰে ?

September 4, 2022 by Souvik Leave a Comment

What is IPO? || আই পি অ’ কি ?

আইপিঅ’ৰ অৰ্থ হ’ল প্ৰাৰম্ভিক ৰাজহুৱা প্ৰস্তাৱ যিটো হৈছে ব্যক্তিগতভাৱে মালিকানাধীন কোম্পানী এটাক ৰাজহুৱা কোম্পানীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়া। এই প্ৰক্ৰিয়াই স্মাৰ্ট বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবেও তেওঁলোকৰ বিনিয়োগৰ পৰা এটা সুদৰ্শন লাভ আদায় কৰাৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰে। আপুনি যদি এজন জ্ঞাত বিনিয়োগকাৰী হয় তেন্তে আইপিঅ’ত বিনিয়োগ কৰাটো এটা স্মাৰ্ট পদক্ষেপ হ’ব পাৰে। কিন্তু আগন্তুক প্ৰতিটো আই পি অ ’ এটা ডাঙৰ সুযোগ নহয় ৷ লাভ আৰু বিপদসমূহ একেলগে থাকে ৷ বেণ্ডৱেগনত যোগদান কৰাৰ আগতে মূল কথাবোৰ বুজি পোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ ৷

IPO অৰ্থ আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে ? || How does IPO works ?

ব্যক্তিগত কোম্পানী বা নিগমে বিনিয়োগকাৰীক নিজৰ অংশীদাৰিত্বৰ এটা অংশ বিক্ৰী কৰি ৰাজহুৱা হ’ব পৰা প্ৰক্ৰিয়াটোক প্ৰাৰম্ভিক ৰাজহুৱা প্ৰস্তাৱ (IPO) বুলি সংজ্ঞায়িত কৰিব পাৰি। আইপিঅ’ সাধাৰণতে প্ৰতিষ্ঠানটোত নতুন ইকুইটি মূলধন প্ৰৱেশ কৰিবলৈ, বৰ্তমানৰ সম্পত্তিৰ সহজ ব্যৱসায়ৰ সুবিধাৰ বাবে, ভৱিষ্যতৰ বাবে মূলধন সংগ্ৰহ কৰিবলৈ বা বৰ্তমানৰ অংশীদাৰসকলে কৰা বিনিয়োগৰ মুদ্ৰাকৰণৰ বাবে আৰম্ভ কৰা হয়। প্ৰতিষ্ঠানিক বিনিয়োগকাৰী  আৰু জনসাধাৰণে প্ৰথমটোৰ সবিশেষ লাভ কৰিব পাৰে

প্ৰস্পেক্টচটো হৈছে এটা দীঘলীয়া নথি যিয়ে প্ৰস্তাৱিত প্ৰস্তাৱসমূহৰ বিৱৰণ তালিকাভুক্ত কৰে। আইপিঅ’ৰ প্ৰকাৰসমূহ আইপিঅ’ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ফাৰ্মৰ শ্বেয়াৰসমূহ তালিকাভুক্ত কৰা হয় আৰু মুক্ত বজাৰত মুক্তভাৱে ব্যৱসায় কৰিব পাৰি। ষ্টক এক্সচেঞ্জে শ্বেয়াৰসমূহৰ ওপৰত নিৰপেক্ষভাৱে আৰু মুঠ শ্বেয়াৰ মূলধনৰ অনুপাত হিচাপে দুয়োটাতে নূন্যতম ফ্ৰী ফ্ল’ট আৰোপ কৰে।

Types of IPO || আই পি অ ’ ৰ প্ৰকাৰ

আই পি অ ’ ৰ দুটা সাধাৰণ প্ৰকাৰ আছে ৷ সেইবোৰ হ ’ ল : নিৰ্দিষ্ট মূল্যৰ প্ৰস্তাৱ নিৰ্দিষ্ট মূল্যৰ আই পি অ ’ক কিছুমান কোম্পানীয়ে তেওঁলোকৰ শ্বেয়াৰৰ প্ৰাৰম্ভিক বিক্ৰীৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰা ইছ্যু মূল্য বুলি ক ’ ব পাৰি ৷

কোম্পানীয়ে ৰাজহুৱা কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা ষ্টকসমূহৰ মূল্যৰ বিষয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলে জানিবলৈ আহে ৷ ইছ্যুটো বন্ধ হোৱাৰ পিছত বজাৰত ষ্টকৰ চাহিদা জানিব পাৰি ৷ যদি বিনিয়োগকাৰীয়ে এই IPO ত অংশগ্ৰহণ কৰে , তেন্তে তেওঁলোকে নিশ্চিত কৰিব লাগিব যে তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ মূল্য দিব লাগিব

What is SIP in Assamese – click here

ফিক্সড প্ৰাইচ অফাৰিং ||Fixed Price Offering

ফিক্সড প্ৰাইচ আইপিঅ’ক কিছুমান কোম্পানীয়ে তেওঁলোকৰ শ্বেয়াৰৰ প্ৰাৰম্ভিক বিক্ৰীৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰা ইছ্যু মূল্য বুলি ক’ব পাৰি। কোম্পানীয়ে ৰাজহুৱা কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা ষ্টকসমূহৰ মূল্যৰ বিষয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলে জানিবলৈ আহে ৷  বজাৰত ষ্টকৰ চাহিদা এবাৰ ইছ্যুটো বন্ধ হোৱাৰ পিছত জানিব পাৰি ৷ যদি বিনিয়োগকাৰীয়ে এই আই পি অ ‘ ত অংশগ্ৰহণ কৰে তেন্তে তেওঁলোকে আবেদন কৰাৰ সময়ত শ্বেয়াৰৰ সম্পূৰ্ণ মূল্য দিয়াটো নিশ্চিত কৰিব লাগিব ৷ বুক বিল্ডিং অফাৰিং বুক বিল্ডিঙৰ ক্ষেত্ৰত আই পি অ’ আৰম্ভ কৰা কোম্পানীয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলক ষ্টকৰ ওপৰত ২০% মূল্যৰ বেণ্ড প্ৰদান কৰে। আগ্ৰহী বিনিয়োগকাৰীয়ে চূড়ান্ত মূল্য নিৰ্ধাৰণৰ পূৰ্বে শ্বেয়াৰৰ ওপৰত নিবিদা দিয়ে ৷ ইয়াত বিনিয়োগকাৰীসকলে তেওঁলোকে কিনিব বিচৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যা আৰু প্ৰতি শ্বেয়াৰত কিমান পৰিমাণৰ ধন দিবলৈ ইচ্ছুক সেইটো নিৰ্দিষ্ট কৰিব লাগিব। সৰ্বনিম্ন শ্বেয়াৰৰ মূল্যক ফ্ল’ৰ মূল্য আৰু সৰ্বোচ্চ ষ্টক মূল্যক কেপ মূল্য বুলি কোৱা হয়। শ্বেয়াৰৰ মূল্য সম্পৰ্কে চূড়ান্ত সিদ্ধান্ত বিনিয়োগকাৰীৰ নিবিদাৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰণ কৰা হয়

 

IPO ত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in IPO 

বিনিয়োগকাৰীয়ে যে তেওঁলোকে সম্পদৰ সঠিক পথ অনুসৰণ কৰিছে আৰু এইদৰে ভাৰতত আই পি অ ’ই কেনেদৰে কাম কৰে সেই কথা বুজিবলৈ কিছুমান বিশেষ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিব লাগিব ৷ বিনিয়োগকাৰীয়ে অনুসৰণ কৰিবলগীয়া পদক্ষেপসমূহ হ’ল: সিদ্ধান্ত বিনিয়োগকাৰীৰ বাবে প্ৰাথমিক পদক্ষেপ হ’ব তেওঁ আবেদন কৰিব বিচৰা আইপিঅ’ৰ সিদ্ধান্ত লোৱা। যদিও বৰ্তমানৰ বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বিশেষজ্ঞতা থাকিব পাৰে , নতুন বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে ই ভয়ংকৰ হ ’ ব পাৰে ৷ বিনিয়োগকাৰীসকলে আইপিঅ’ আৰম্ভ কৰা কোম্পানীসমূহৰ প্ৰস্পেক্টচৰ মাজেৰে গৈ এটা পছন্দ গঠন কৰিব পাৰে। প্ৰস্পেক্টছে বিনিয়োগকাৰীসকলক কোম্পানীটোৰ ব্যৱসায়িক পৰিকল্পনা আৰু বজাৰত ষ্টক বৃদ্ধিৰ বাবে ইয়াৰ উদ্দেশ্যৰ বিষয়ে এক জ্ঞাত ধাৰণা গঠন কৰাত সহায় কৰে। সিদ্ধান্ত লোৱাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীয়ে পৰৱৰ্তী পদক্ষেপৰ প্ৰতি আগ্ৰহেৰে বাট চাই থকাটো প্ৰয়োজন ৷ পুঁজি যেতিয়া এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে তেওঁ বিনিয়োগ কৰিব বিচৰা আই পি অ’ সম্পৰ্কে সিদ্ধান্ত গঠন কৰে, তেতিয়া পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ হ’ব পুঁজিৰ ব্যৱস্থা কৰা। 

What is Stock Market in Assamese – click here

ইছ্যুটো বন্ধ হোৱাৰ পিছত বজাৰত ষ্টকৰ চাহিদা জানিব পাৰি ৷ যদি বিনিয়োগকাৰীয়ে এই আই পি অ ‘ ত অংশগ্ৰহণ কৰে তেন্তে তেওঁলোকে আবেদন কৰাৰ সময়ত শ্বেয়াৰৰ সম্পূৰ্ণ মূল্য দিয়াটো নিশ্চিত কৰিব লাগিব ৷ বুক বিল্ডিং অফাৰিং বুক বিল্ডিঙৰ ক্ষেত্ৰত আই পি অ’ আৰম্ভ কৰা কোম্পানীয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলক ষ্টকৰ ওপৰত ২০% মূল্যৰ বেণ্ড প্ৰদান কৰে। আগ্ৰহী বিনিয়োগকাৰীয়ে চূড়ান্ত মূল্য নিৰ্ধাৰণৰ পূৰ্বে শ্বেয়াৰৰ ওপৰত নিবিদা দিয়ে ৷ ইয়াত বিনিয়োগকাৰীসকলে তেওঁলোকে কিনিব বিচৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যা আৰু প্ৰতি শ্বেয়াৰত কিমান পৰিমাণৰ ধন দিবলৈ ইচ্ছুক সেইটো নিৰ্দিষ্ট কৰিব লাগিব। সৰ্বনিম্ন শ্বেয়াৰৰ মূল্যক ফ্ল’ৰ মূল্য আৰু সৰ্বোচ্চ ষ্টক মূল্যক কেপ মূল্য বুলি কোৱা হয়। শ্বেয়াৰৰ মূল্য সম্পৰ্কে চূড়ান্ত সিদ্ধান্ত বিনিয়োগকাৰীৰ নিবিদাৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰণ কৰা হয় ৷What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ?

What is IPO in Assamese || আই পি অ' কি ? ই কেনেকৈ কাম কৰে ?
What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ? ই কেনেকৈ কাম কৰে ?

ডিমেট-কম-ট্ৰেডিং একাউণ্ট খোলা আবেদন প্ৰক্ৰিয়া || Opening a Demat – cum – trading account

ডিমেট একাউণ্ট নথকা যিকোনো বিনিয়োগকাৰীয়ে আইপিঅ’ৰ বাবে আবেদন কৰিব নোৱাৰে। ডিমেট একাউণ্টৰ কাম হ’ল বিনিয়োগকাৰীসকলক শ্বেয়াৰ আৰু অন্যান্য বিত্তীয় ছিকিউৰিটিসমূহ ইলেক্ট্ৰনিকভাৱে সংৰক্ষণ কৰাৰ ব্যৱস্থা প্ৰদান কৰা। আধাৰ কাৰ্ড , পেন কাৰ্ড , ঠিকনা আৰু পৰিচয় প্ৰমাণ জমা দি ডেমাট একাউণ্ট খুলিব পাৰি ৷ এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে তেওঁৰ বেংক একাউণ্ট বা ট্ৰেডিং একাউণ্টৰ জৰিয়তে আই পি অ’ৰ বাবে আবেদন কৰিব পাৰে ৷ কিছুমান বিত্তীয় সংস্থাই আপোনাক আপোনাৰ ডেমেট, ট্ৰেডিং আৰু বেংক একাউণ্টত গোট খোৱাৰ ব্যৱস্থা আগবঢ়াব।

আবেদন প্ৰক্ৰিয়া || The application process

এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে তেওঁৰ বেংক একাউণ্ট বা ট্ৰেডিং একাউণ্টৰ জৰিয়তে আইপিঅ’ৰ বাবে আবেদন কৰিব পাৰে। কিছুমান বিত্তীয় সংস্থাই আপোনাক আপোনাৰ ডেমেট, ট্ৰেডিং আৰু বেংক একাউণ্টত গোট খোৱাৰ ব্যৱস্থা আগবঢ়াব। এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে ডিমাট-কম-ট্ৰেডিং একাউণ্ট সৃষ্টি কৰাৰ পিছত তেওঁ ব্লক কৰা একাউণ্টৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত এপ্লিকেচন (ASBA) সুবিধাৰ সৈতে পৰিচিত হোৱাটো প্ৰয়োজন। প্ৰতিজন আই পি অ ’ আবেদনকাৰীৰ বাবে ই বাধ্যতামূলক ৷ ASBA হৈছে এটা আবেদন যিয়ে বেংকসমূহক আবেদনকাৰীৰ বেংক একাউণ্টত ধন গ্ৰেপ্তাৰ কৰিবলৈ সক্ষম কৰে ৷ আই পি অ ‘ আবেদনকাৰীসকলৰ বাবে ডিমেট আৰু ভৌতিক দুয়োটা ৰূপতে এছবিএ আবেদন পত্ৰসমূহ উপলব্ধ কৰা হয়। কিন্তু চেক আৰু ডিমাণ্ড ড্ৰাফ্টৰ ব্যৱহাৰ কৰি সুবিধা লাভ কৰিব নোৱাৰিব ৷ এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে আবেদনত তেওঁৰ ডিমেট একাউণ্ট নম্বৰ, পেন, নিবিদাৰ সবিশেষ আৰু বেংক একাউণ্ট নম্বৰ উল্লেখ কৰিব লাগিব।

Bidding – আইপিঅ’ত শ্বেয়াৰৰ বাবে আবেদন কৰাৰ সময়ত এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে নিবিদা দিব লাগিব। কোম্পানীটোৰ প্ৰস্পেক্টচত উল্লেখ কৰা লটৰ আকাৰ অনুসৰি কৰা হয়। লটৰ আকাৰক আইপিঅ’ত বিনিয়োগকাৰীয়ে আবেদন কৰিবলগীয়া নূন্যতম সংখ্যক শ্বেয়াৰ বুলি ক’ব পাৰি। এটা মূল্যৰ পৰিসৰ নিৰ্ধাৰণ কৰা হয় আৰু বিনিয়োগকাৰীসকলে মূল্যৰ পৰিসৰৰ ভিতৰত নিবিদা দিব লাগে। যদিও এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে আই পি অ ‘ ৰ সময়ত নিজৰ নিবিদাত পুনৰীক্ষণ কৰিব পাৰে , মন কৰিবলগীয়া যে নিবিদা কৰাৰ সময়ত তেওঁ প্ৰয়োজনীয় ধন ব্লক কৰিব লাগিব ৷ ইয়াৰ মাজতে বেংকত গ্ৰেপ্তাৰ কৰা ধনে আবণ্টনৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ নোহোৱালৈকে সুত আদায় কৰে ৷

List of National Parks in Assam – click here

Allotment –  আবণ্টন বহুক্ষেত্ৰত শ্বেয়াৰৰ চাহিদাই গৌণ বজাৰত মুকলি কৰা প্ৰকৃত ষ্টকৰ সংখ্যাতকৈ অধিক হ’ব পাৰে। তেওঁ দাবী কৰাতকৈ কম সংখ্যক শ্বেয়াৰ লাভ কৰিব পৰা পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হ ’ ব পাৰে ৷ এই ক্ষেত্ৰত বেংকসমূহে গ্ৰেপ্তাৰ কৰা ধন সম্পূৰ্ণৰূপে বা আংশিকভাৱে আনলক কৰে ৷ কিন্তু , যদি কোনো বিনিয়োগকাৰীয়ে সম্পূৰ্ণ আবণ্টন পোৱাৰ সৌভাগ্য হয় , তেন্তে আই পি অ ‘ প্ৰক্ৰিয়া সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ছয় কৰ্মদিনৰ ভিতৰত তেওঁ CAN ( নিশ্চিতকৰণ আবণ্টন নোট ) লাভ কৰিব ৷ শ্বেয়াৰ আবণ্টন হোৱাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীৰ ডিমেট একাউণ্টত জমা কৰা হয়। ওপৰত উল্লেখ কৰা পদক্ষেপসমূহ সফলতাৰে গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীয়ে শ্বেয়াৰ বজাৰত ষ্টকসমূহৰ তালিকাভুক্তকৰণৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব লাগিব। সাধাৰণতে শ্বেয়াৰ চূড়ান্ত হোৱাৰ পিছত সাত দিনৰ ভিতৰত কৰা হয় ৷What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ?

Under subscription and oversubscription –  চাবস্ক্ৰিপচন আৰু অতিৰিক্ত চাবস্ক্ৰিপচনৰ অধীনত চাবস্ক্ৰিপচন তেতিয়া হয় যেতিয়া আবেদন কৰা ছিকিউৰিটিৰ সংখ্যা জনসাধাৰণৰ বাবে উপলব্ধ কৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যাতকৈ কম হয়। অভাৰচাবস্ক্ৰিপচন হৈছে সেই চৰ্ত যেতিয়া জনসাধাৰণক আগবঢ়োৱা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যা আবেদন কৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যাতকৈ কম হয়।

আইপিঅ’ত বিনিয়োগ কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় যোগ্যতাৰ নীতিসমূহ || Eligibility norms required to invest in an IPO

যিকোনো ব্যক্তি যিজন প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু আইনী চুক্তিত স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ সক্ষম, তেওঁ কোম্পানীৰ আইপিঅ’ত প্ৰয়োগ কৰিবলৈ যোগ্যতাৰ নীতিসমূহ সেৱা আগবঢ়াব পাৰে। কিন্তু বিনিয়োগকাৰীয়ে পূৰণ কৰিবলগীয়া আন কিছুমান অনিবাৰ্য নীতি আছে ৷

যোগ্যতাৰ মাপকাঠীসমূহ হ ’ ল :

• আই পি অ ’ত শ্বেয়াৰ ক্ৰয় কৰিবলৈ আগ্ৰহী বিনিয়োগকাৰীৰ হাতত দেশৰ আয়কৰ বিভাগে জাৰি কৰা পেন কাৰ্ড থকাটো প্ৰয়োজনীয় ৷

• এজনৰ এটা বৈধ Demat একাউণ্টো থাকিব লাগিব।

• ইয়াৰ এটা ট্ৰেডিং একাউণ্ট থকাৰ প্ৰয়োজন নাই , এটা Demat একাউণ্টে উদ্দেশ্য পূৰণ কৰে ৷

কিন্তু যদি কোনো বিনিয়োগকাৰীয়ে তালিকাভুক্ত ষ্টক বিক্ৰী কৰে তেন্তে তেওঁক এটা ট্ৰেডিং একাউণ্টৰ প্ৰয়োজন হ ’ ব ৷ বিনিয়োগকাৰীয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে আই পি অ ‘ ত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আগ্ৰহী হ ‘ লে ডেমেট একাউণ্টৰ সৈতে ট্ৰেডিং একাউণ্ট খুলিবলৈ প্ৰায়ে পৰামৰ্শ দিয়া হয় ৷

🌟 Join me and 3 Cr Indians on Groww to invest in Stocks and Direct Mutual Funds.
Create your free demat account by using this link here: click here

Create your free demat account by using this link here
Create your free demat account by using this link here

 

🌟 I am gifting you Tesla Share worth ₹1000. Enter my code EAZ23VI8TSL while signing up with IND MONEY 拾
Click to claim today  click here

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese
ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese

Filed Under: Finance Tagged With: asaam study hub, finance section

অসমৰ ভূগোল | | APSC Assam Geography Previous Year Questions

September 3, 2022 by Souvik 2 Comments

অসমৰ ভূগোল | | APSC Assam Geography Previous Year Questions

 

১) অসমৰ মুঠ মাটিকালি (APSC Prelims 2009)
A. ৮০,৬৪৫ কিলোমিটাৰ বৰ্গফুট
খ.৭৮,৪৩৮ কিলোমিটাৰ বৰ্গফুট
গ.৭৯,০১২ কিলোমিটাৰ বৰ্গফুট
ঘ.৭৭,৯০১ কিলোমিটাৰ বৰ্গফুট
উত্তৰ: খ. ৭৮,৪৩৮ কিলোমিটাৰ বৰ্গফুট; (অসম উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ এখন ৰাজ্য, পূব হিমালয়ৰ দক্ষিণে ব্ৰহ্মপুত্ৰ আৰু বৰাক নদী উপত্যকাৰ কাষেৰে। অসমৰ আয়তন ৭৮,৪৩৮ কিলোমিটাৰ (৩০,২৮৫ বৰ্গ মাইল)। ৰাজ্যখনৰ সীমাৰেখা আছে ভূটান আৰু অৰুণাচল প্ৰদেশ উত্তৰে, পূবে নাগালেণ্ড আৰু মণিপুৰ, দক্ষিণে মেঘালয়, ত্ৰিপুৰা, মিজোৰাম আৰু বাংলাদেশ, আৰু পশ্চিমে পশ্চিম বংগ শিলিগুৰি কৰিডৰৰ মাজেৰে, ২২ কিলোমিটাৰ (১৪ মাইল) বহল মাটিৰ ফিটা যিয়ে ৰাজ্যখনক ৰাজ্যখনৰ সৈতে সংযোগ কৰে ভাৰতৰ বাকী অংশ।) অসমৰ ভূগোল | | APSC Assam Geography Previous Year Questions



২) তেৰাই মণ্ডল অসমৰ (APSC Prelims 2009) ত অৱস্থিত
A. উত্তৰ মণ্ডল
B. পূব মণ্ডল
C. দক্ষিণ মণ্ডল
D. পশ্চিম মণ্ডল
উত্তৰঃ খ) পূব মণ্ডল (তৰাই, তেৰাইও বানান কৰা হয়, উত্তৰ ভাৰত আৰু দক্ষিণ নেপালৰ অঞ্চল হিমালয়ৰ নিম্ন ৰেঞ্জৰ সমান্তৰালভাৱে চলি থকা অঞ্চল। তেৰাই মণ্ডল অসমৰ পূব মণ্ডলত অৱস্থিত।)



৩) ভাৰতীয় ভূখণ্ডৰ কিমান শতাংশ অসম ৰাজ্যই সামৰি লৈছে? (এ পি এছ চি প্ৰিলিমছ ২০১৩)
ক ৩.৩৯ শতাংশ
খ ২.৩৯ শতাংশ
গ ৪.৩৯ শতাংশ
ঘ ২.৯৩ শতাংশ
উত্তৰঃ খ) ২.৩৯ শতাংশ (দেশৰ মুঠ ভৌগোলিক অঞ্চলৰ প্ৰায় ২.৩৯ % (২.৪ %) অংশ অসমৰ ভাগ আছে আৰু দেশৰ ২.৬ % জনসংখ্যাক আশ্ৰয় প্ৰদান কৰে।)



৪) উত্তৰ কাচাৰ পাহাৰৰ বাবে জনাজাত (APSC Prelims 2014)
A. গ্ৰেফাইট
B. ৰক নিমখ
C. চূণশিল
D. কয়লা
উত্তৰ : গ চূণশিল
(দিমা হাচাও জিলা, যাক পূৰ্বতে উত্তৰ কাছাৰ পাহাৰ জিলা বুলি কোৱা হৈছিল, উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ অসম ৰাজ্যৰ এখন প্ৰশাসনিক জিলা। অসম ৰাজ্যৰ দুখন স্বায়ত্তশাসিত পাহাৰীয়া জিলাৰ ভিতৰত ডিমা হাচাও জিলা অন্যতম।
জিলা সদৰ হাফলং অসমৰ একমাত্ৰ পাহাৰীয়া ষ্টেচন। হাফলং জনা যায় পূবৰ চুইজাৰলেণ্ড হিচাপে।)

৫) অসমত ৰঙা মাটিৰ মূল বৈশিষ্ট্য (APSC Prelims 2014)
ক বডোলেণ্ড এলেকা
খ উত্তৰ কাছাৰ পাহাৰীয়া অঞ্চল
গ বৰাক উপত্যকা অঞ্চল
ঘ ব্ৰহ্মপুত্ৰ উপত্যকা অঞ্চল
উত্তৰ : খ উত্তৰ কাছাৰ পাহাৰীয়া অঞ্চল
(অসমত ৰঙা মাটি উত্তৰ কাছাৰ পাহাৰীয়া অঞ্চলৰ প্ৰধান বৈশিষ্ট্য)


৬) তলৰ কোন অংশৰ পৰা অসমৰ বাক্সা জিলা সৃষ্টি কৰা হৈছিল
জিলাসমূহ? (এ পি এছ চি প্ৰিলিমছ ২০১৬)
উঃ বৰপেটা, নলবাৰী আৰু কামৰূপ
বি গোৱালপাৰা আৰু কোকৰাঝাৰ
গ বঙাইগাঁও আৰু কোকৰাঝাৰ
ডি দৰং, বৰপেটা আৰু নলবাৰী
উত্তৰ : এ বৰপেটা, নলবাৰী আৰু কামৰূপ
(নলবাৰী, বৰপেটা, কামৰূপৰ এটা অংশৰ পৰা বাকছা জিলা খোদিত কৰা হৈছিল আৰু এটা সৰু
দৰং জিলাৰ অংশ।)


৭) অসম ৰাজ্যই উপভোগ কৰে (APSC Prelims 2009)
উঃ গ্রীষ্মমণ্ডলীয় জলবায়ু
খ) উষ্ণ জলবায়ু
গ) উষ্ণ জলবায়ু
ঘ) ঠাণ্ডা জলবায়ু
উত্তৰ : গ্রীষ্মমণ্ডলীয় জলবায়ু
(অসমৰ জলবায়ু সাধাৰণতে ‘ক্ৰান্তীয় বাৰিষা বৰ্ষাৰণ্য জলবায়ু’, লগত…
উচ্চ মাত্ৰাৰ আৰ্দ্ৰতা আৰু প্ৰচণ্ড বৰষুণ।)


৮) অসমৰ ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান য’ত বিৰল বগা পাখি থকা হাঁহ (দাও হাঁহ)
পোৱা গৈছে (APSC Prelims 2009)
উঃ নামেৰী
বি ডিব্ৰু ছাইখোৱা
গ মানস
ডি ওৰাং
উত্তৰ : ক নামেৰি
(বগা পাখি থকা হাঁহ বা বগা পাখি থকা কাঠ হাঁহ অসমৰ ৰাজ্যিক চৰাই।
বগা পাখি থকা হাঁহটো দেখা পোৱা আটাইতকৈ বিৰল চৰাইৰ ভিতৰত অন্যতম। এইবিলাক
বৰ্তমান শোণিতপুৰ জিলাৰ নামেৰী ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যানত পোৱা গৈছে চৰাই
অসম।) APSC Assam Geography Previous Year

List of National Parks in Assam – click here


৯) অসমৰ মুঠ ভৌগোলিক ক্ষেত্ৰফলৰ ভিতৰত বনাঞ্চলৰ অন্তৰ্গত মুঠ ক্ষেত্ৰফল হৈছে (APSC
প্ৰিলিমছ ২০০৯)
উঃ ৩৩ শতাংশ
খ ২২ শতাংশ
গ) ২৮ শতাংশ[5]।
ঘ) ১৯ শতাংশ
উত্তৰঃ উঃ ৩৩ শতাংশ
(অসমৰ ৰেকৰ্ড কৰা বনাঞ্চল ২৬,৮৩২ বৰ্গ কিলোমিটাৰ যি ৩৪.২১%…
ইয়াৰ ভৌগোলিক অঞ্চল।)


১০) কোন বছৰত কাজিৰঙা বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্যক ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়লৈ উন্নীত কৰা হৈছিল
উদ্যান? (এ পি এছ চি প্ৰিলিমছ ২০১৩)
উঃ ১৯৭৪ চন
খ ১৯৭৫ চন
গ ১৯৭৬ চন
ঘ ১৯৭৭ চন
উত্তৰ : ক ১৯৭৪ চন
(৪৩০ কিলোমিটাৰ (১৬৬ বৰ্গ মাইল) উদ্যানখনক কেন্দ্ৰীয়ই চৰকাৰী মৰ্যাদা প্ৰদান কৰিছিল
১৯৭৪ চনৰ ১১ ফেব্ৰুৱাৰীত কাজিৰঙাই বিশ্ব ঘোষণা কৰিছে
ইয়াৰ অনন্য প্ৰাকৃতিক পৰিৱেশৰ বাবে ইউনেস্কোৰ ঐতিহ্য ক্ষেত্ৰ।)


১১) অসমৰ তলৰ কোনখন জিলাত পানী দিহিং পক্ষী অভয়াৰণ্য অৱস্থিত? (APSC Prelims 2013)
A যোৰহাট
B গোলাঘাট
C শিৱসাগৰ
D ধেমাজি
উত্তৰঃ গ.শিৱসাগৰ (অসমৰ শিৱসাগৰ জিলাত অৱস্থিত পানী দিহিং বন্যপ্ৰাণী অভয়াৰণ্য।)


১২) অসমৰ ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যানসমূহ অৱনমিত আকাৰৰ ক্ৰমত সঠিকভাৱে সজাই লোৱা। (APSC Prelims 2013)
A কাজিৰঙা, মানস, নামেৰী, ডিব্ৰু চাইখোৱা, ওৰাং
B মানস, কাজিৰঙা, ডিব্ৰু চাইখোৱা, নামেৰী, ওৰাং
C কাজিৰঙা, মানস, নামেৰী, ওৰাং, ডিব্ৰু চাইখোৱা
D মানস, ডিব্ৰু চাইখোৱা, কাজিৰঙা, ওৰাং, নামেৰী
উত্তৰ : বি মানস, কাজিৰঙা, ডিব্ৰু ছাইখোৱা, নামেৰী, ওৰাং

 

Financial Knowledge in Assamese – click here

অসমৰ ভূগোল | | APSC Assam Geography Previous Year Questions



                                           অসমৰ ভূগোল | | APSC Assam Geography Previous Year Questions
1. The total area of Assam is (APSC Prelims 2009)
A. 80,645 km
B. 78,438 km2
C. 79,012 km2
D. 77,901 km2
Answer: B. 78,438 km2 (Assam is a state in northeastern India, south of the eastern Himalayas along the Brahmaputra and Barak River valleys. Assam covers an area of 78,438 km2 (30,285 sq mi). The state is bordered by Bhutan and Arunachal Pradesh to the north; Nagaland and Manipur to the east; Meghalaya, Tripura, Mizoram and Bangladesh to the south; and West Bengal to the west via the Siliguri Corridor, a 22 kilometres (14 mi) wide strip of land that connects the state to the rest of India.)


2. Terai zone is situated at Assam’s (APSC Prelims 2009)
A. North zone
B. East zone
C. South zone
D. West zone
Answer: B. East zone (Tarai, also spelt Terai, region of northern India and southern Nepal running parallel to the lower ranges of the Himalayas. Terai zone is situated at Assam’s East zone.)


3. How much per cent of the Indian landmass is covered by the State of Assam? (APSC Prelims 2013)
A. 3.39 per cent
B. 2.39 per cent
C. 4.39 per cent
D. 2.93 per cent
Answer: B. 2.39 per cent (Assam shares about 2.39 % (2.4 %) of the country’s total geographical area and provides shelter to 2.6 % population of the country.)

4. North Cachar Hill is known for (APSC Prelims 2014)
A. Graphite
B. Rock salt
C. Limestone
D. Coal
Answer: C. Limestone
(Dima Hasao district, earlier called North Cachar Hills district, is an administrative district in the state of Assam in Northeastern India. Dima Hasao district is one of the two Autonomous hill districts of the state of Assam. The district headquarter Haflong is the only hill station in Assam. Haflong is known
as the Switzerland of the east.)


5. In Assam, Red soil is the main feature of (APSC Prelims 2014)
A. Bodoland Area
B. North Cachar Hill Area
C. Barak Valley Region
D. Brahmaputra Valley Region
Answer: B. North Cachar Hill Area
(In Assam, Red soil is the main feature of North Cachar Hill Area)


6. Baksa district of Assam was created from the parts of which of the following
districts? (APSC Prelims 2016)
A. Barpeta, Nalbari and Kamrup
B. Goalpara and Kokrajhar
C. Bongaigaon and Kokrajhar
D. Darrang, Barpeta and Nalbari
Answer: A. Barpeta, Nalbari and Kamrup
(Baksa district was carved out of a part of Nalbari, Barpeta, Kamrup and a small
portion of Darrang district.)

What is MUTUAL FUND in Assamese – click here


7. Assam state enjoys (APSC Prelims 2009)
A. Tropical climate
B. Hot climate
C. Warm climate
D. Cold climate
Answer: Tropical climate
(The climate of Assam is typically ‘Tropical Monsoon Rainforest Climate’, with
high levels of humidity and heavy rainfall.)


8. The National Park of Assam where the rare white-winged duck (Dao Hanh)
is found is (APSC Prelims 2009)
A. Nameri
B. Dibru Saikhowa
C. Manas
D. Orang
Answer: A. Nameri
(White-winged Duck or White-winged Wood Duck is the state bird of Assam.
The white-winged duck is one of the rarest bird species to be sighted. These birds are currently found in Nameri National Park in Sonitpur district of Assam.)


9. Of the total geographical area of Assam, the total area under forest is (APSC
Prelims 2009)
A. 33 per cent
B. 22 per cent
C. 28 per cent
D. 19 per cent
Answer: A. 33 per cent (The recorded forest area of Assam is 26,832 sq km accounting for 34.21% of its geographical area.)


10. In which year, Kaziranga Wildlife Sanctuary was elevated to a National Park? (APSC Prelims 2013)

A. 1974
B. 1975
C. 1976
D. 1977
Answer: A. 1974 (The 430 km2 (166 sq mi) park was given official status by the central government on 11 February 1974. In 1985, Kaziranga has declared a World Heritage Site by UNESCO for its unique natural environment.)


11. Pani Dihing Birds Sanctuary is located in which of the following districts of Assam? (APSC Prelims 2013)
A. Jorhat
B. Golaghat
C. Sibsagar
D. Dhemaji
Answer: C. Sibsagar (Pani Dihing Wildlife Sanctuary located in Sivasagar district, Assam.)


12. Arrange the National Parks of Assam correctly in the order of descending size. (APSC Prelims 2013)
A. Kaziranga, Manas, Nameri, Dibru Saikhowa, Orang
B. Manas, Kaziranga, Dibru Saikhowa, Nameri, Orang
C. Kaziranga, Manas, Nameri, Orang, Dibru Saikhowa
D. Manas, Dibru Saikhowa, Kaziranga, Orang, Nameri

Answer: B. Manas, Kaziranga, Dibru Saikhowa, Nameri, Orang

 

Assam Gk Section – click here

                                                অসমৰ ভূগোল | | APSC Assam Geography Previous Year Questions

APSC Assam Official Page Link – click here

Filed Under: APSC Section Tagged With: APSC Assam, asaam study hub

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock Market in Assamese

September 3, 2022 by Souvik Leave a Comment

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব লাগে শিকিব, য’ত দালাল একাউণ্ট কেনেকৈ নিৰ্বাচন কৰিব লাগে আৰু বিনিয়োগৰ ওপৰত গৱেষণা কৰিব লাগে।

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব লাগে: মূল কথাবোৰ

  • ষ্টকত বিনিয়োগ কৰা মানে ৰাজহুৱা কোম্পানীত মালিকীস্বত্বৰ শ্বেয়াৰ ক্ৰয় কৰা। সেই সৰু সৰু শ্বেয়াৰবোৰক কোম্পানীটোৰ ষ্টক বুলি জনা যায়, আৰু সেই ষ্টকটোত বিনিয়োগ কৰি আপুনি আশা কৰিছে যে কোম্পানীটোৱে সময়ৰ লগে লগে ভালদৰে বৃদ্ধি পাব আৰু ভাল প্ৰদৰ্শন কৰিব৷

          যেতিয়া তেনেকুৱা হ’ব, তেতিয়া আপোনাৰ শ্বেয়াৰৰ মূল্য অধিক হ’ব পাৰে, আৰু আন বিনিয়োগকাৰীয়ে আপোনাৰ পৰা সেইবোৰৰ বাবে আপুনি দিয়াতকৈ অধিক মূল্যত কিনিবলৈ ইচ্ছুক হ’ব পাৰে। অৰ্থাৎ সেইবোৰ বিক্ৰী কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল’লে আপুনি লাভ উপাৰ্জন কৰিব পাৰিলেহেঁতেন।

  • শ্বেয়াৰ বজাৰত বিনিয়োগ কৰাটো এটা দীঘলীয়া খেল। এটা ভাল নিয়ম হ’ল বজাৰত উত্থান-পতন হ’লেও বৈচিত্ৰময় বিনিয়োগ পৰ্টফলিঅ’ থকাটো আৰু বিনিয়োগ কৰি থকাটো।

  • ষ্টকত বিনিয়োগ কেনেকৈ আৰম্ভ কৰিব

ষ্টকত বিনিয়োগ কৰিবলৈ শিকিবলৈ নবীনসকলৰ বাবে এটা উত্তম উপায় হ’ল অনলাইন বিনিয়োগ একাউণ্টত ধন ৰখা, যিটো তাৰ পিছত ষ্টক বা ষ্টক মিউচুৱেল ফাণ্ডৰ শ্বেয়াৰত বিনিয়োগ কৰিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। আপুনি তলত দিয়া লিংক অত ক্লিক্ল কৰি Groww App ৰ জৰিয়তে সহজে একাউণ্ট খুলিব পাৰে।

বহুতো ব্ৰোকাৰেজ একাউণ্টৰ সৈতে আপুনি এটা শ্বেয়াৰৰ দামত বিনিয়োগ আৰম্ভ কৰিব পাৰে। কিছুমান দালালে পেপাৰ ট্ৰেডিংও আগবঢ়ায়, যাৰ ফলত আপুনি কোনো প্ৰকৃত ধন বিনিয়োগ কৰাৰ আগতে ষ্টক মাৰ্কেট চিমুলেটৰৰ সৈতে কেনেকৈ কিনা-বেচা কৰিব লাগে সেই বিষয়ে শিকিব পাৰে।

*What is Stock Market and How its work in Assamese ? – click here

 

👉 ষ্টক আৰু ফাণ্ডত বিনিয়োগ কৰাৰ মাজৰ পাৰ্থক্য জানি লওক || Difference Between Mutual Fund and Stock Market

বেছিভাগ মানুহৰে বাবে ষ্টক মাৰ্কেটত বিনিয়োগৰ অৰ্থ হ’ল এই দুটা বিনিয়োগৰ প্ৰকাৰৰ মাজৰ পৰা এটা বাছি লোৱা:

ষ্টক মিউচুৱেল ফাণ্ড বা এক্সচেঞ্জ-ট্ৰেডেড ফাণ্ড। মিউচুৱেল ফাণ্ডে আপোনাক এটা লেনদেনত বহুতো ভিন্ন ষ্টকৰ সৰু সৰু টুকুৰা ক্ৰয় কৰিবলৈ দিয়ে। সূচকাংক ফাণ্ড আৰু ইটিএফ হৈছে এক প্ৰকাৰৰ মিউচুৱেল ফাণ্ড যিয়ে এটা সূচকাংক অনুসৰণ কৰে ।

যেতিয়া আপুনি এটা ফাণ্ডত বিনিয়োগ কৰে তেতিয়া সেই প্ৰতিটো কোম্পানীৰে সৰু সৰু টুকুৰাও আপুনি নিজৰ মালিক হয়। আপুনি কেইবাটাও পুঁজি একেলগে ৰাখি এটা বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ পৰ্টফলিঅ’ গঢ়ি তুলিব পাৰে। মন কৰিব যে ষ্টক মিউচুৱেল ফাণ্ডকো কেতিয়াবা ইকুইটি মিউচুৱেল ফাণ্ড বুলিও কোৱা হয়।

ব্যক্তিগত ষ্টক। যদি আপুনি এটা নিৰ্দিষ্ট কোম্পানীৰ পিছত আছে, তেন্তে আপুনি ষ্টক-ট্ৰেডিঙৰ পানীত ভৰিৰ আঙুলি ডুবাই দিয়াৰ উপায় হিচাপে এটা শ্বেয়াৰ বা কেইটামান শ্বেয়াৰ কিনিব পাৰে। বহুতো ব্যক্তিগত ষ্টকৰ পৰা বৈচিত্ৰময় পৰ্টফলিঅ’ গঢ়ি তোলা সম্ভৱ, কিন্তু ইয়াৰ বাবে এক উল্লেখযোগ্য বিনিয়োগ আৰু গৱেষণাৰ প্ৰয়োজন।

যদি আপুনি এই পথত যায়, তেন্তে মনত ৰাখিব যে ব্যক্তিগত ষ্টকবোৰৰ উত্থান-পতন হ’ব। যদি আপুনি এটা কোম্পানীত গৱেষণা কৰে আৰু তাত বিনিয়োগ কৰিবলৈ বাছি লয়, তেন্তে চিন্তা কৰক যে আপুনি প্ৰথমতে সেই কোম্পানীটো কিয় বাছি লৈছিল যদিহে জিটাৰবোৰে ডাউন ডে’ত চেট ইন হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে।

ষ্টক মিউচুৱেল ফাণ্ডৰ উৰ্ধমুখী দিশটো হ’ল ই সহজাতভাৱে বৈচিত্ৰ্যপূৰ্ণ, যিয়ে আপোনাৰ বিপদ কমায়। বিনিয়োগকাৰীৰ বিপুল সংখ্যকৰ বাবে — বিশেষকৈ যিসকলে তেওঁলোকৰ অৱসৰকালীন সঞ্চয় বিনিয়োগ কৰি আছে — বেছিভাগেই মিউচুৱেল ফাণ্ডেৰে গঠিত পৰ্টফলিঅ’টোৱেই স্পষ্ট পছন্দ।

কিন্তু কিছুমান ব্যক্তিগত ষ্টকৰ দৰে মিউচুৱেল ফাণ্ড উল্কাপিণ্ডৰ দৰে বৃদ্ধি হোৱাৰ সম্ভাৱনা নাই। ব্যক্তিগত ষ্টকৰ উৰ্ধমুখী দিশটো হ’ল এটা জ্ঞানী পিকে সুন্দৰভাৱে ফল দিব পাৰে, কিন্তু যিকোনো ব্যক্তিগত ষ্টকে আপোনাক ধনী কৰি তোলাৰ সম্ভাৱনা অত্যন্ত পাতল।

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese
ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese

👉 দীৰ্ঘম্যাদী বাবে বিনিয়োগ কৰাত মনোনিৱেশ কৰক || Focus on investing for the long-term

ষ্টক মাৰ্কেটৰ বিনিয়োগ দীৰ্ঘম্যাদী সম্পদ বৃদ্ধিৰ অন্যতম উত্তম উপায় হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছে। কেইবাটাও দশকত শ্বেয়াৰ বজাৰৰ গড় ৰিটাৰ্ণ প্ৰতি বছৰে প্ৰায় ১০%। কিন্তু, মনত ৰাখিব যে সেয়া সমগ্ৰ বজাৰখনৰ গড় মাত্ৰ — কিছুমান বছৰ ওপৰলৈ উঠিব, কিছুমান তললৈ আৰু ব্যক্তিগত ষ্টকৰ ৰিটাৰ্ণৰ তাৰতম্য হ’ব৷

দীৰ্ঘম্যাদী বিনিয়োগকাৰীৰ বাবে, দিনে দিনে বা বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি যিয়েই নহওক কিয়, শ্বেয়াৰ বজাৰখন এটা ভাল বিনিয়োগ; ই তেওঁলোকে বিচৰা সেই দীৰ্ঘম্যাদী গড়টোৱেই৷

*What is MUTUAL FUND in Assamese – click here

ষ্টক বা মিউচুৱেল ফাণ্ডত বিনিয়োগ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত আটাইতকৈ কঠিন কামটো হ’ব পাৰে: সেইবোৰলৈ নাচাব। যদিহে আপুনি অ’ডছক পৰাস্ত কৰিবলৈ চেষ্টা নকৰে আৰু দিনৰ ট্ৰেডিঙত সফল হ’বলৈ চেষ্টা নকৰে, তেন্তে দিনটোত কেইবাবাৰো, প্ৰতিদিনে আপোনাৰ ষ্টকসমূহ কেনেদৰে চলি আছে বাধ্যতামূলকভাৱে পৰীক্ষা কৰাৰ অভ্যাসটো এৰাই চলাটো ভাল৷

ষ্টকত বিনিয়োগ আৰম্ভ কৰিবলৈ মোক কিমান টকাৰ প্ৰয়োজন আছে এজন নবীন হিচাপে, আপুনি মাত্ৰ ১০ টকাৰে ষ্টক ট্ৰেডিং আৰম্ভ কৰিব পাৰে। কিন্তু এটা মান্য ৰাশি—ধৰক ১০,০০০ টকা—এজন নতুন হিচাপে বিনিয়োগ কৰাটো ব্যৱহাৰিক। বজাৰৰ লগত চিনাকি হোৱাৰ পিছত আৰু অধিক আত্মবিশ্বাস লাভ কৰাৰ পিছত ক্ৰমান্বয়ে পৰিমাণ বৃদ্ধি কৰিব পাৰিব।

🌟 ষ্টক আৰু ডাইৰেক্ট মিউচুৱেল ফাণ্ডত বিনিয়োগ কৰিবলৈ মোৰ আৰু Groww ত 3 Cr Indians ৰ সৈতে যোগদান কৰক। Join me and 3 Cr Indians on Groww to invest in Stocks and Direct Mutual Funds.
Create your free demat account by using this link here: click here

What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?
What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?

🌟 I am gifting you Tesla Share worth ₹1000. Enter my code EAZ23VI8TSL while signing up with IND MONEY 拾
Click to claim today  click here

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese
ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese

 

Filed Under: Finance Tagged With: asaam study hub, finance section

What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?

September 1, 2022 by Souvik Leave a Comment

  সহজ ভাষাত ক’বলৈ গ’লে শ্বেয়াৰ বজাৰ কি? || What is the stock market in simple terms?

ষ্টক মাৰ্কেটত বিনিয়োগকাৰীয়ে কোম্পানীসমূহৰ শ্বেয়াৰ ক্ৰয়-বিক্ৰয় কৰে।  ই এটা বিনিময়ৰ গোট য’ত কোম্পানীসমূহে ব্যৱসায়ৰ বাবে শ্বেয়াৰ আৰু অন্যান্য ছিকিউৰিটি জাৰি কৰে৷  ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত অভাৰ-দ্য-কাউণ্টাৰ (OTC) বজাৰসমূহো অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে য’ত বিনিয়োগকাৰীয়ে ইজনে সিজনৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ (এক্সচেঞ্জৰ জৰিয়তে নহয়) ছিকিউৰিটিৰ ব্যৱসায় কৰে।

ভাৰতত বোম্বে ষ্টক এক্সচেঞ্জ (BSE) আৰু নেচনেল ষ্টক এক্সচেঞ্জ (NSE) হৈছে প্ৰধান প্লেটফৰ্ম য’ত বেছিভাগ ষ্টক ট্ৰেডিং সংঘটিত হয়।  ইয়াত ক্ৰেতা আৰু বিক্ৰেতাই অনলাইন ট্ৰেডিং সেৱা আগবঢ়োৱা দালালৰ জৰিয়তে অৰ্ডাৰ দিয়ে।

আপুনি হয়তো এটা বাতৰিৰ শিৰোনাম দেখিব যে শ্বেয়াৰ বজাৰখন তললৈ নামিছে, বা শ্বেয়াৰ বজাৰখন দিনটোৰ বাবে ওপৰলৈ বা তললৈ বন্ধ হৈ গৈছে।  বেছিভাগ সময়তে ইয়াৰ অৰ্থ হ’ল শ্বেয়াৰ বজাৰৰ সূচকাংকসমূহ ওপৰলৈ বা তললৈ গতি কৰিছে, অৰ্থাৎ সূচকাংকৰ ভিতৰৰ ষ্টকসমূহে সামগ্ৰিকভাৱে মূল্য লাভ কৰিছে বা হেৰুৱাইছে।  ষ্টক ক্ৰয়-বিক্ৰয় কৰা বিনিয়োগকাৰীসকলে ষ্টকৰ মূল্যৰ এই গতিবিধিৰ জৰিয়তে লাভ ঘূৰাই পোৱাৰ আশা কৰে।

বজাৰখন কেনেকৈ চলে || How the market works ?

যেতিয়া আপুনি এটা ৰাজহুৱা কোম্পানীৰ ষ্টক ক্ৰয় কৰে, তেতিয়া আপুনি সেই কোম্পানীটোৰ এটা সৰু টুকুৰা ক্ৰয় কৰিছে।

ষ্টক মাৰ্কেটে এক্সচেঞ্জৰ নেটৱৰ্কৰ জৰিয়তে কাম কৰে,  কোম্পানীসমূহে তেওঁলোকৰ ষ্টকৰ শ্বেয়াৰসমূহ এক্সচেঞ্জত তালিকাভুক্ত কৰে, যিটো প্ৰক্ৰিয়াৰ জৰিয়তে ইয়াক প্ৰাৰম্ভিক ৰাজহুৱা প্ৰস্তাৱ বা আইপিঅ’ বুলি কোৱা হয়।  বিনিয়োগকাৰীয়ে সেই শ্বেয়াৰসমূহ ক্ৰয় কৰে, যাৰ ফলত কোম্পানীটোৱে ব্যৱসায় বৃদ্ধিৰ বাবে ধন সংগ্ৰহ কৰিব পাৰে।  তাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীয়ে নিজৰ মাজতে এই ষ্টকসমূহ ক্ৰয়-বিক্ৰয় কৰিব পাৰে।

ষ্টক মাৰ্কেটৰ অস্থিৰতা কি ? || What is stock market volatility ?

শ্বেয়াৰ বজাৰত বিনিয়োগ কৰাটো সঁচাকৈয়ে বিপদৰ সৈতে আহে, কিন্তু সঠিক বিনিয়োগ কৌশলৰ সৈতে দীৰ্ঘম্যাদী লোকচানৰ নূন্যতম বিপদৰ সৈতে ইয়াক নিৰাপদে কৰিব পাৰি।  মূল্যৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি দ্ৰুতগতিত ষ্টক ক্ৰয়-বিক্ৰয়ৰ প্ৰয়োজন হোৱা ডে ট্ৰেডিং অত্যন্ত ৰিস্কি।  ইয়াৰ বিপৰীতে দীৰ্ঘম্যাদী বাবে শ্বেয়াৰ বজাৰত বিনিয়োগ কৰাটো সময়ৰ লগে লগে সম্পদ গঢ়ি তোলাৰ এক উৎকৃষ্ট উপায় হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছে।

*What is MUTUAL FUND in Assamese – click here

 ভাৰতীয় ষ্টক মাৰ্কেট কিয় আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় বিনিয়োগ || Why Indian Stock Market is Most Attractive Investment

অধিকাংশ বৃহৎ বিনিয়োগকাৰী, বিশেষকৈ বিদেশী বিনিয়োগকাৰীৰ ভাৰতত বিনিয়োগ কৰাৰ এক সহজ যুক্তি আছে।

যুক্তি: facts –

১/ ভাৰতৰ জিডিপি বৰ্তমান প্ৰায় ২.৭ ট্ৰিলিয়ন ডলাৰ (USD / INRৰ হাৰৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি এই সংখ্যা অলপ সলনি হ’ব পাৰে)।  দীৰ্ঘম্যাদীভাৱে নামমাত্ৰ জিডিপি বৃদ্ধি পাই থাকিব, ১০% পা ৰ ওচৰৰ হাৰত।

২) বৃদ্ধিৰ এটা মূল কাৰণ হ’ল, ভাৰতত জনসংখ্যাৰ মধ্যম বয়স ২৮ বছৰৰ ওচৰ চাপিছে, যিটো আন সকলো বৃহৎ অৰ্থনীতিতকৈ যথেষ্ট কম।

‘যুৱ ভাৰত’ৰ জীৱন যাত্ৰাত আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে তেওঁলোকে অধিক উপাৰ্জন কৰিব আৰু অধিক খৰচ কৰিব।  যিমানেই তেওঁলোকে অধিক খৰচ কৰিব সিমানেই তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয়তাসমূহ পূৰণ কৰা কোম্পানীসমূহ বৃদ্ধি পাই থাকিব।

What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?
What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে? by AssamStudyHub

 Basic Stock Market Terms you should know ।। ষ্টক মাৰ্কেটৰ মূল চৰ্তসমূহ আপুনি জনা উচিত

আপুনি এজন উদীয়মান ষ্টক বিনিয়োগকাৰী হওক বা অভিজ্ঞ ষ্টক বিনিয়োগকাৰী হওক, শ্বেয়াৰ বজাৰত ব্যৱহৃত মূল শব্দসমূহৰ বিষয়ে জ্ঞান থকাটো প্ৰয়োজনীয়।  শ্বেয়াৰ বজাৰত আপোনাৰ শব্দভাণ্ডাৰ বৃদ্ধি পোৱাৰ লগে লগে আপুনি শেষত কেৱল এজন উন্নত বিনিয়োগকাৰীয়েই নহয়, এজন সফল ব্যৱসায়ীও হৈ পৰিব।  বিনিয়োগকাৰী হিচাপে আপুনি জানিবলগীয়া মূল শব্দৰ শব্দকোষ ইয়াত দিয়া হ’ল:

এজেণ্ট:
এজেণ্ট হৈছে এটা ষ্টক ব্ৰোকাৰেজ ফাৰ্ম যিয়ে ষ্টক মাৰ্কেটত বিনিয়োগকাৰীৰ হৈ শ্বেয়াৰ ক্ৰয়/বিক্ৰয় কৰে।

 দালাল ।। Broker
কমিছনৰ বিনিময়ত বিনিয়োগকাৰী/ব্যৱসায়ীৰ হৈ বিনিয়োগ/ষ্টক ক্ৰয় বা বিক্ৰী কৰা ব্যক্তি।

 ভালুকৰ বজাৰ ।। Bear Market
ই এনে এটা সময়ক বুজায় য’ত ইকুইটি শ্বেয়াৰৰ মূল্য ধাৰাবাহিকভাৱে হ্ৰাস পায়।  সাধাৰণতে ই এনে এটা অৱস্থা য’ত শ্বেয়াৰৰ মূল্য শেহতীয়া hghs ৰ পৰা ২০% হ্ৰাস পায়।

 বুল মাৰ্কেট ।। Bull Market
ভালুকৰ বজাৰৰ বিপৰীত, ম’হৰ বজাৰ হৈছে এনে এখন বজাৰ য’ত দীৰ্ঘ সময়ৰ ভিতৰত ষ্টকৰ দাম বৃদ্ধি পাইছে।  এটা ষ্টক আৰু এটা খণ্ড এটা সময়ত বুলিছ আৰু আন এটা সময়ত মন্দাৱস্থা হ’ব পাৰে।

 বণ্ড ।। Bond
বণ্ড হৈছে এটা নিৰ্দিষ্ট আয়ৰ বিনিয়োগ যিটো চৰকাৰ বা কোনো কোম্পানীয়ে ইয়াৰ ক্ৰেতাসকলক জাৰি কৰে।  ইয়াত এটা নিৰ্দিষ্ট পৰিমাণ দেখুওৱা হৈছে যিটো বিনিয়োগকাৰীয়ে বণ্ড ইছ্যুকাৰীক নিৰ্দিষ্ট সময়ৰ বাবে কুপন হাৰ নামৰ এটা পৰিৱৰ্তনশীল বা নিৰ্দিষ্ট সুতৰ হাৰত ঋণ দিয়ে

 লভ্যাংশৰ উৎপাদন ।। Dividend Yield
ইয়াত দেখুওৱা হৈছে যে এটা কোম্পানী বা প্ৰতিষ্ঠানে প্ৰতি বছৰে ষ্টকৰ মূল্যৰ তুলনাত কিমান লভ্যাংশ দিয়ে।

 

👉 Download in PDF format in Assamese

What is Stock Market in Assamese Download
 

🌟 ষ্টক আৰু ডাইৰেক্ট মিউচুৱেল ফাণ্ডত বিনিয়োগ কৰিবলৈ মোৰ আৰু Groww ত 3 Cr Indians ৰ সৈতে যোগদান কৰক। Join me and 3 Cr Indians on Groww to invest in Stocks and Direct Mutual Funds.
Create your free demat account by using this link here: click here

What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?
What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?

 

🌟 I am gifting you Tesla Share worth ₹1000. Enter my code EAZ23VI8TSL while signing up with IND MONEY 拾
Click to claim today  click here

What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?
What Is the Stock Market and How Does It Work in Assamese? ষ্টক মাৰ্কেট কি আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে?

Filed Under: Finance Tagged With: asaam study hub, finance section

২০২২ৰ কমনৱেলথ গেমছৰ ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ পদক তালিকা || List of India’s Medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese

August 30, 2022 by Souvik 1 Comment

২০২২ৰ কমনৱেলথ গেমছৰ ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ পদক তালিকা || List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese

ভাৰতে ২২টা সোণ, ১৬টা ৰূপ আৰু ২৩টা ব্ৰঞ্জৰ পদক লাভ কৰি চি ডব্লিউ জিৰ ইতিহাসত পঞ্চম শ্ৰেষ্ঠ পদক লাভৰ ৰেকৰ্ড গঢ়িবলৈ সক্ষম হৈছে ; কমনৱেলথ গেমছ ২০২২ৰ পৰা সম্পূৰ্ণ ভাৰতীয় পদক বিজয়ী তালিকাখন চাওক:

২০২২ৰ কমনৱেলথ গেমছৰ ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ পদক তালিকা || List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese
২০২২ৰ কমনৱেলথ গেমছৰ ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ পদক তালিকা || List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese

১) সোণ – পিভি সিন্ধু – বেডমিণ্টন মহিলা ছিংগলছ


২) সোণ – লক্ষ্য সেন – বেডমিণ্টন পুৰুষৰ ছিংগলছ

৩) সোণ – নিখাত জাৰিন – বক্সিং মহিলাৰ লাইট ফ্লাইৱেট

৪) সোণ – ভিনেশ ফ’গাট – মল্লযুঁজ মহিলাৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৫৩ কি:গ্ৰা:
) সোণ – ৰবি কুমাৰ দাহিয়া – মল্লযুঁজ পুৰুষৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৫৭ কি:গ্ৰা:

৬) সোণ – নবীন – মল্লযুঁজ পুৰুষৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৭৪ কি:গ্ৰা:

৭) সোণ – শৰৎ কমল – টেবুল টেনিছ পুৰুষৰ ছিংগলছ

৮) সোণ – নীতু গাংহাছ – বক্সিং নিম্নতম ওজন

৯) সোণ – অমিত পাংগল – বক্সিং ফ্লাইৱেট

১০) সোণ – বজৰং পুনিয়া – মল্লযুঁজ পুৰুষৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৬৫ কি:গ্ৰা:
১১) সোণ – সাক্ষী মালিক – মল্লযুঁজ মহিলাৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৬২ কি:গ্ৰা:

১২) সোণ – দীপক পুনিয়া – মল্লযুঁজ পুৰুষৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৮৬কি:গ্ৰা:

১৩) সোণ – মীৰাবাই চানু – ভাৰোত্তোলন মহিলাৰ ৪৯ কি:গ্ৰা:

১৪) সোণ – জেৰেমি লালৰিনুঙ্গা – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ ৬৭ কি:গ্ৰা:

১৫) সোণ – অচিন্ত্য শিউলী – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ ৭৩ কি:গ্ৰা:

  • List of National Parks in Assam – click here

১৬) সোণ – লাভলী চৌবে, পিঙ্কি, নয়নমণি শইকীয়া, ৰূপা ৰাণী তিৰ্কী – লন বল মহিলা শাখা

১৭) সোণ – শৰৎ কমল, জি সাথিয়ান, হৰমিত দেশাই, সানিল চেঠী – টেবুল টেনিছ পুৰুষ দল

১৮) সোণ – সুধীৰ – পেৰা পাৱাৰ লিফটিং পুৰুষৰ হেভিৱেট

১৯) সোণ – ভবিনা পেটেল – মহিলা ছিংগলছ ক্লাচেছ ৩-৫

২০) সোণ – এলডহ’ছ পল – পুৰুষৰ ট্ৰিপল জাম্প

২১) সোণ – শৰৎ কমল, শ্ৰীজা আকুলা – টেবুল টেনিছ মিক্সড ডাবলছ

২২) সোণ – সাত্ত্বিক সাইৰাজ ৰঙ্কিৰেড্ডী আৰু চিৰাগ চেট্টী – বেডমিণ্টন পুৰুষৰ ডাবলছ্

২৩) ৰূপ – ভাৰতীয় পুৰুষ হকী দল

২৪) ৰূপ – ভাৰতীয় মহিলা ক্ৰিকেট দল

২৫) ৰূপ – অংশু মালিক – মল্লযুঁজ মহিলাৰ ফ্ৰীষ্টাইল ৫৭ কি:গ্ৰা:

২৬) ৰূপ – মুৰলী শ্ৰীশংকৰ –পুৰুষৰ লং জাম্প
২৭) ৰূপ- কিদাম্বি শ্ৰীকান্ত, সাত্ত্বিক সাইৰাজ, সুমিথ ৰেড্ডী, লক্ষ্য সেন, চিৰাগ চেট্টী, ত্ৰিসা জলি, আকাশী কাশ্যপ, অশ্বিনী পোন্নাপ্পা, গায়ত্ৰী গোপীচান্দ, পি ভি সিন্ধু – বেডমিণ্টন মিক্সড টিম ইভেণ্ট
২৮) ৰূপ – শৰৎ কমল, জি সাথিয়ান – টেবুল টেনিছ মিক্সড ডাবলছ

২৯) ৰূপ – বিকাশ ঠাকুৰ – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ ৯৬ কি:গ্ৰা:

৩০) ৰূপ – সুশীলা দেৱী লিকমাবাম – জুডো মহিলাৰ ৪৮ কি:গ্ৰা:

৩১) ৰূপ – বিন্দাৰাণী দেৱী – ভাৰোত্তোলন মহিলাৰ ৫৫ কি:গ্ৰা:

৩২) ৰূপ – তুলিকা মান – জুডো মহিলাৰ +৭৮ কি:গ্ৰা:

৩৩) ৰূপ – সংকেত ছাৰ্গাৰ – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ৫৫ কি:গ্ৰা:

৩৪) ৰূপ – অবিনাশ চেবলে – পুৰুষৰ ৩,০০০ মিটাৰ ষ্টিপলচেজ

৩৫) ৰূপ – প্ৰিয়ংকা গোস্বামী – মহিলাৰ 1১০ কিলোমিটাৰ ৰেচ ৱাক

৩৬) ৰূপ – দিনেশ কুমাৰ, চন্দন কুমাৰ সিং, সুনীল বাহাদুৰ, নৱনীত সিং – লন বল পুৰুষৰ দলৰ ইভেন্ট

৩৭)ৰূপ – আব্দুল্লাহ আবুবকাৰ – পুৰুষৰ ট্ৰিপল জাম্প

৩৮) ৰূপ – সাগৰ আহলাওৱত – বক্সিং পুৰুষৰ চুপাৰ হেভিৱেট

৩৯) ব্ৰঞ্জ – গুৰুৰাজা পূজাৰী – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ ৬১ কি:গ্ৰা:

৪০) ব্ৰঞ্জ – বিজয় কুমাৰ যাদৱ – জুডো পুৰুষৰ ৬০ কি:গ্ৰা:

৪১) ব্ৰঞ্জ – হৰজিন্দৰ কৌৰ – ভাৰোত্তোলন মহিলাৰ ৭১ কি:গ্ৰা:

৪২) ব্ৰঞ্জ – লাভপ্ৰীত সিং – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ ১০৯ কি:গ্ৰা:

৪৩) ব্ৰঞ্জ – সৌৰভ ঘোষাল – স্কোয়াছ পুৰুষৰ ছিংগলছ

৪৪) ব্ৰঞ্জ – গুৰদীপ সিং – ভাৰোত্তোলন পুৰুষৰ ১০৯ কি:গ্ৰা:+

৪৫) ব্ৰঞ্জ – তেজস্বিন শংকৰ – পুৰুষৰ হাই জাম্প

৪৬) ব্ৰঞ্জ – দিব্যা কাক্ৰন – মল্লযুঁজ মহিলাৰ ৬৮ কি:গ্ৰা:

৪৭) ব্ৰঞ্জ – মোহিত গ্ৰেৱাল – মল্লযুঁজ পুৰুষৰ ১২৫ কি:গ্ৰা:

৪৮) ব্ৰঞ্জ – জেচমিন – বক্সিং মহিলাৰ লাইটৱেট ৬০ কি:গ্ৰা:

৪৯) ব্ৰঞ্জ – পূজা গেহলট – মল্লযুঁজ ফ্ৰীষ্টাইল মহিলাৰ ৫৭=0 কি:গ্ৰা:

৫০) ব্ৰঞ্জ – পূজা সেহাগ – মল্লযুঁজ ফ্ৰীষ্টাইল মহিলাৰ ৭৬ কি:গ্ৰা:

২০২২ৰ কমনৱেলথ গেমছৰ ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ পদক তালিকা || List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese

List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese
List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese

৫১) ব্ৰঞ্জ – হুচামুদ্দিন – পুৰুষৰ বক্সিং ফেডাৰৱেট

৫২) ব্ৰঞ্জ – দীপক নেহৰা – মল্লযুঁজ ফ্ৰীষ্টাইল পুৰুষৰ ৯৭ কি:গ্ৰা:

৫৩) ব্ৰঞ্জ – সোনালবেন পেটেল – পেৰা টেবল টেনিছ মহিলা ছিংগলছ ক্লাছ ৩-৫
৫৮) ব্ৰঞ্জ – সৌৰভ ঘোষাল আৰু দীপিকা পালিক্কাল – স্কোয়াছ মিক্সড ডাবলছ

৫৯) ব্ৰঞ্জ – কিদাম্বি শ্ৰীকান্ত – বেডমিণ্টন পুৰুষৰ ছিংগলছ

৬০) ব্ৰঞ্জ – গায়ত্ৰী গোপীচান্দ, বৃক্ষ জলি – বেডমিণ্টন মহিলাৰ ডাবলছ

৬১) ব্ৰঞ্জ – জি সাথিয়ান – টেবুল টেনিছ পুৰুষৰ ছিংগলছ ।

২০২২ৰ কমনৱেলথ গেমছৰ ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ পদক তালিকা || List of India’s medal winners at Commonwealth Games 2022 in Assamese

Filed Under: সাধাৰণ জ্ঞান Tagged With: asaam study hub, সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্নোত্তৰ

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 33
  • Page 34
  • Page 35
  • Page 36
  • Page 37
  • Interim pages omitted …
  • Page 55
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Search

Chat on WhatsApp

Advertise With Us

Advertise With Us
Advertise With Us

Our YouTube Channel

https://youtu.be/iKr15DZ-YXE

Categories

Recent Posts

  • KGBV Udalguri Recruitment 2026 – Assistant Teacher & Helper Cook Vacancy Under SSA Assam May 9, 2026
  • শংকৰদেৱ শিশু নিকেতন ৰঙিয়া || Sankardev Shishu Niketan Rangia Recruitment 2026 – Walk-in Interview May 9, 2026
  • Mother’s Pride School Dhemaji Recruitment 2026 – Mathematics Teacher Vacancy for Class 9 & 10 May 9, 2026
  • Silpi Divas Jyoti Prasad Agarwala Essay in Assamese | ৰূপকোঁৱৰ জ্যোতিপ্ৰসাদ আগৰৱালা May 9, 2026
  • SEBA Class 10 Assamese Chapter 2 Answers জিকিৰ মূলভাৱ প্ৰশ্ন উত্তৰ অতিৰিক্ত প্ৰশ্ন উত্তৰ  May 6, 2026

Class-10 HSLC

Class 10 Assamese Question Answer | SEBA HSLC ASSAMESE All Chapter Solutions | দশম শ্ৰেণী অসমীয়া সমাধান

Class 10 Assamese Question Answer | SEBA HSLC All Chapter Solutions | দশম শ্ৰেণী অসমীয়া সমাধান

Class 10 Assamese Question Answer  | SEBA HSLC All Chapter Solutions | দশম শ্ৰেণী অসমীয়া সমাধান Class 10 Assamese Question Answer | দশম শ্ৰেণী অসমীয়া প্ৰশ্নৰ উত্তৰ If you are preparing for the HSLC 2026 Examination, then this page provides you with complete SEBA Class 10 Assamese Question Answers for all chapters based on the […]

SOURCES OF ENERGY Class -10 Solutions for Science Chapter -14

SOURCES OF ENERGY Class -10 Solutions for Science Chapter -14

SOURCES OF ENERGY Class -10 Solutions for Science Chapter -14 PAGE – 243 What is a good source of energy? Ans: A good source of energy fulfills the following criteria –  It produces a lot of heat per unit mass. It does a huge amount of work per unit mass. It is easily accessible. It […]

More Posts from this Category

Live Cricket Scores

Age Calculator

Your age is:

SIP Calculator

Your estimated returns:

Chat on WhatsApp

Footer

  • Home
  • Privacy Policy
  • About Us
  • Contact Us
  • Terms & Conditions

Assam Study Hub

AssamStudyHub
AssamStudyHub

Our Thoughts এয়া হল এক শিক্ষামূলক আন্তৰ্জাল স্থান । যত আমি কিছু প্ৰাথমিক জ্ঞান দিবলৈ সাধ্যনুসৰি চেষ্টা কৰিছোঁ।এই website ৰ জৰিয়তে সমাজৰ দুখীয়া শ্ৰেণীৰ শিক্ষাৰ্থী সকলোলৈ কিঞ্চিৎ মান সহায় আগবঢ়োৱাই হৈছে আমাৰ website ৰ মূল উদ্দ্যেশ্য।

Our Misson

Our focus is on providing educational assistance to students,so that the students poor section will be benefited through this website.

footer

Copyright © 2026 AssamStudyHub.Com

Loading Comments...