• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Assam Study Hub

A Store For Every Student's Need.

Assam Study HUB

এই website ৰ জৰিয়তে সমাজৰ দুখীয়া শ্ৰেণীৰ শিক্ষাৰ্থী সকলোলৈ কিঞ্চিৎ মান সহায় আগবঢ়োৱাই হৈছে আমাৰ website ৰ মূল উদ্দ্যেশ্য।

  • Home
  • অসমীয়া ব্যাকৰণ || Assamese Grammar HSLC HS Exam
    • Class-10 Assamese Application || অসমীয়া আবেদন পত্ৰ 2025/2026
  • SEBA Class 10 Assamese Medium & English Medium Solutions
  • SEBA HSLC English Grammar in Assamese
  • Important Essay for Class 10 HSLC SEBA 2026
  • অসমীয়া ৰচনা Assamese Essay 2025
  • Assamese News Room
  • Previous year Question Papers
    • Assam Competitive Examination Previous Years Question Papers
    • SEBA HSLC Previous Year Question Papers
  • APSC Assam Previous Year’s Question Papers Contents
  • বৈদিক গণিত
  • সাধাৰণ জ্ঞান ৷৷ Assam Gk
  • Human Body
  • हिंदी अनुभाग
    • निबंध
    • समारोह
  • Financial Education in Assamese
  • Basic Mathematics
  • Computer Information
  • DIVISION FROM 0 TO 11

Souvik

বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children’s Day in Assamese

November 2, 2022 by Souvik Leave a Comment

আপোনাৰ বিদ্যালয়ত হোৱা আমোদজনক শিশু দিৱস উদযাপনৰ কথা আপোনালোকৰ সকলোৰে মনত আছেনে? সুস্বাদু সতেজতাৰে পৰা আৰম্ভ কৰি মনোৰঞ্জনমূলক নৃত্য প্ৰদৰ্শন আৰু খেললৈকে, শিশু দিৱস সাধাৰণতে আমাৰ ভিতৰৰ শিশুৰ লগতে আমাৰ চাৰিওফালৰ শিশুসকলক উদযাপন কৰাৰ দিন!আকৌ বছৰটোৰ সেই সময়, বিশ্ব শিশু দিৱস 2022 ঠিক আমাৰ চুকতেই।বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children’s Day in Assamese

কিন্তু,আমি বাৰু জানোনে প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিশ্ব শিশু দিৱস কেতিয়া উদযাপন কৰা হৈছিল আৰু আমি ইয়াক কিয় উদযাপন কৰোঁ? আহক বিচাৰি চাও –

বিশ্ব শিশু দিৱসৰ আঁৰৰ কিছু কথা 

১৯৫৪ চনত প্ৰথম বিশ্ব শিশু দিৱস উদযাপন কৰা হৈছিল আৰু সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল যে এই দিনটো প্ৰতি বছৰে ২০ নৱেম্বৰত উদযাপন কৰা হ’ব। ই ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাৰ দ্বাৰা শিশুঅধিকাৰঘোষণা আৰু সন্মিলনৰ বাৰ্ষিকীও চিহ্নিত কৰে। যদিও নৱেম্বৰৰ 20 তাৰিখে বিশ্ব শিশু দিৱস উদযাপন কৰা হয়, বিভিন্ন দেশৰ তেওঁলোকৰ উদযাপনৰ বাবে বিভিন্ন তাৰিখ আছে, উদাহৰণ স্বৰূপে – ভাৰতত, আমি ইয়াক 14 নৱেম্বৰত পণ্ডিত জৱাহৰলাল নেহৰুৰ জন্মদিন উপলক্ষে উদযাপন কৰোঁ; অষ্ট্ৰেলিয়াই ইয়াক অক্টোবৰৰ চতুৰ্থ বুধবাৰে উদযাপন কৰে আৰু আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰত, ইয়াক জুনৰ প্ৰথম দেওবাৰে উদযাপন কৰা হয়।

ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাই সকলো জাতি, ধৰ্ম আৰু জাতিৰ শিশুসকলক একত্ৰিত কৰাৰ বাবে এই দিনটো উদযাপন কৰাৰ সিদ্ধান্ত লৈছিল। তেওঁলোকৰ মূল লক্ষ্য হৈছে সমগ্ৰ বিশ্বৰ শিশুসকলৰ কল্যাণ। প্ৰথম বিশ্ব শিশু দিৱস উদযাপন হোৱাৰ 66 বছৰ হ’ল আৰু ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাই এইচআইভি, শিশুৰ শিক্ষা আৰু বহুতো কাৰণৰ প্ৰচাৰ কৰিছে।বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children’s Day in Assamese

লাচিত বৰফুকন || Essay on Lachit Borphukan in Assamese – click here

১৯৮৯ চনৰ ২০ নৱেম্বৰ তাৰিখে অনুষ্ঠিত ৩১ সংখ্যক বিশ্ব শিশু দিৱস উপলক্ষে ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ সভাই সমগ্ৰ বিশ্বৰ শিশুসকলৰ নাগৰিক, স্বাস্থ্য, সামাজিক, অৰ্থনৈতিক, স্বাস্থ্য, ৰাজনৈতিক আৰু সাংস্কৃতিক অধিকাৰ সুৰক্ষিত কৰাৰ লক্ষ্যৰে এখন চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰে।

ভাৰতবৰ্ষত কিয় পণ্ডিত জৱাহৰলাল নেহৰুৰ জন্মদিন টো শিশু দিৱস হিচাপে পালন কৰা হয়? জৱাহৰলাল নেহৰু আছিল শিশু প্ৰীতি সৰ্বজনবিদিত।যি দেশতেই তেওঁ পদাৰ্পন কৰিছিল সেই দেশৰ লৰা ছোৱালীয়ে নেহেৰু ক আবৰি ধৰিছিল। ভাৰতৰ শিশু সকলৰ কাৰণে নেহেৰু আছিল ‘ চেনেহৰ খুৰা ‘ ।

পৃথিৱীৰ সকলো ঠাইৰ মানুহে নেহেৰুক ভাল পাইছিল।মানুহে তেওঁক ভাল পোৱা কাৰণ বৰ আছিল ভিন ভিন।কিছুমানে তেওঁক ভাল পাইছিল তেওঁৰ শান্তি প্ৰিয় স্বভাৱৰ বাবে।আন কিছুমানক আকৌ তেওঁৰ মানুহ জাতিৰ ভবিষ্যতৰ কথা চিন্তা কৰি কূটনৈতিক কাৰ্যকলাপ ক কল্যাণ মুখী কৰাৰ কথাই বৰ সন্তুষ্ট কৰিছিল।ভাৰতৰ উদীয়মান ডেকা গাভৰুৰ দৃষ্টিত নেহেৰু আছিল এজন আদৰ্শ পুৰুষ – সমাদৃত যোদ্ধা।এইজন নেহেৰুৱে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ কালত দুৰ্নীতি,অত্যাচাৰ ৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিবাদৰ ধ্বনি তুলিছিল।

60 Most Important Political Question Answers For Assam Competitive Exams – click here

জৱাহৰলাল নেহৰুৰ জন্ম হয় ১৮৮৯ চনৰ ১৪ নবেম্বৰ তাৰিখে, উত্তৰ প্ৰদেশৰ এলাহাবাদত। তেওঁৰ পিতৃ মতিলাল নেহৰু আৰু মাতৃ স্বৰূপ ৰাণী। মতিলাল নেহৰু এজন আঢ্যৱন্ত লোক আছিল আৰু তেওঁৰ বৃত্তি আছিল ওকালতি। তেওঁ আছিল ভাৰতৰ স্বাধীনতা আন্দোলনৰ এগৰাকী আগশাৰীৰ দুৰ্ধৰ্ষ যুঁজাৰু আৰু মাতৃ স্বৰূপ ৰাণী ধৰ্মপৰায়ণা। তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ পুত্ৰ আছিল জৱাহৰলাল নেহৰু। নেহৰু পৰিয়ালৰ পূৰ্বপুৰুষ আছিল কাশ্মীৰৰ ব্ৰাহ্মণ সম্প্ৰদায়ৰ। ১৭১৬ খৃঃত উপৰিপুৰুষ ৰাজকাউল কাশ্মীৰৰ পৰা দিল্লীলৈ আহিছিল আৰু পিছত দিল্লীৰ পৰা তেওঁলোক এলাহাবাদলৈ স্থায়ী বসতিৰ কাৰণে থিতাপি লৈছিল। ফাৰুক ছি য়াৰ নামৰ এজন মোগল সম্ৰাটে ৰাজ কাউলক এটা গড়খাৱৈৰ পাৰত থাকিবলৈ দিছিল। উৰ্দু ভাষাত গড়খাৱৈক নাহাৰ বুলিছিল। এই নাহাৰৰ পাৰত বসতি কৰাৰ কাৰণেই কালক্ৰমত তেওঁলোকৰ উপাধি হ’ল নেহৰু। কিছুদিনলৈ তেওঁলোক কাউল নেহৰু আৰু পিছলৈ নেহৰু নামে খ্যাত হল। ১৯১৬ চনত জৱাহৰলালে কমলা কৌলক বিয়া কৰায় আৰু ১৯১৭ চনৰ ১৯ নবেম্বৰত ইন্দিৰা গান্ধীৰ জন্ম হয়।বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children’s Day in Assamese

নেহেৰুৱে আটাইতকৈ বেছি ভাল পাইছিল শিশুসকলক।তেওঁৰ অন্তৰ খনো আছিল শিশুৰ দৰেই পৱিত্ৰ।এনেবোৰ কাৰণতেই আমি এইজনা ব্যক্তিৰ জন্মদিন টো শিশু দিৱস হিচাপে পালন কৰোঁ ।

বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children's Day
বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children’s Day

আমি বিশ্ব শিশু দিৱস কিয় উদযাপন কৰোঁ?


বিশ্ব শিশু দিৱস হৈছে বিশ্ব আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ শিশুসকলৰ কল্যাণৰ বিষয়ে জ্ঞান বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে ইউনিচেফে ( UNICEF ) কৰা কামৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংশ। আমি এই দিনটো বিশ্বব্যাপী উদযাপন কৰাৰ কেইটামান মুখ্য কাৰণ সমূহ তলত দিয়া হৈছে –


আমাৰ ভৱিষ্যত সু নিশ্চিত কৰা :

এইটো সকলোৱে জানে যে শিশুসকল হৈছে বিশ্বৰ ভৱিষ্যত, তেওঁলোকে বৰ্তমানসময়ত সঠিক শিক্ষা, যত্ন আৰু লাভালাভ প্ৰাপ্ত কৰাটো অত্যাৱশ্যকীয় হ’ব এয়াই বিশ্ব শিশু দিৱস উদযাপনকৰাৰ লক্ষ্য।


শিশুৰ অধিকাৰ :

প্ৰতি বছৰে বিশ্ব শিশু দিৱস উদযাপন কৰাৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ হৈছে শিশুৰ অধিকাৰ সুৰক্ষিত কৰা। ইয়াৰ বিপৰীতে, প্ৰাপ্তবয়স্কৰ সন্তানে তেওঁলোকৰ অধিকাৰৰ বাবে যুঁজিব নোৱাৰে, সেয়েহে তেওঁলোকক সুৰক্ষা দিয়াটো আমাৰ কৰ্তব্য হৈ পৰে। ৰাষ্ট্ৰসংঘই প্ৰতিটো শিশুৱে যাতে সঠিক শিক্ষা, স্বাস্থ্য সেৱা, যিকোনো ধৰণৰ হিংসা আৰু বৈষম্যৰ পৰা সুৰক্ষা লাভ কৰাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ বহুতো চুক্তি আৰু চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰিছে।বিশ্ব শিশু দিৱস ।। শিশু দিৱস কিয় পালন কৰা হয় || Why do we celebrate Children’s Day in Assamese

অসমৰ ইতিহাস।। ASSAM HISTORY APSC Prelims Previous Years Questions – click here

শিশুৱে সন্মুখীন হোৱা সমস্যা দূৰীকৰণ :

নিম্নমানৰ বিত্তীয় প্ৰণালীৰ শিশুৱে তেওঁলোকৰ জীৱনত বহুতো সমস্যাযেনে বিত্তীয় সমস্যা বা স্বাস্থ্যসেৱাৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হয় আৰু ইয়াৰ বিষয়ে পৰ্যাপ্ত বাৰ্তালাপ নাই। এই দিনটো হৈছে মানুহবোৰক এই সমস্যাবোৰৰ বিষয়ে সজাগ কৰা আৰু সেইবোৰ উপেক্ষা নকৰাৰ এক প্ৰয়াস, তাৰ পৰিৱৰ্তে সেইবোৰ নিৰ্মূল কৰিবলৈ কিছু পদক্ষেপ লোৱা।

 

বিশ্ব শিশু দিৱস 2022-ত কৰিবলগা কামবোৰ

এইটো দিন আপোনাৰ সন্তানক আলিঙ্গন কৰাৰ আৰু আপোনাৰ চাৰিওফালৰ শিশু বোৰক বিশেষ, সুৰক্ষিত আৰু সুৰক্ষিত অনুভৱ কৰাবলৈ এক দিন, কিন্তু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণভাৱে তেওঁলোকৰ সৈতে কিছু মানদণ্ডৰ সময় অতিবাহিত কৰে আৰু তেওঁলোকক বৰ্তমানৰ সকলো উপলব্ধ সুযোগ প্ৰদান কৰি এক সুৰক্ষিত আৰু সফল ভৱিষ্যত নিশ্চিত কৰে।

 

বিশ্ব শিশু দিৱস 2022 উদযাপন কৰিবলৈ আমিবোৰে কৰিব লগা কিছু কাম –



আপোনাৰ মনৰ ভিতৰৰ শিশু সুলভ ভাৱ প্ৰকাশ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক:

আপুনি পিতৃ-মাতৃয়েই হওঁক বা কেৱল প্ৰাপ্তবয়স্ক হওঁক, এতিয়াও জীৱনৰ পাল বিচাৰি উলিযাবলৈ শিকক, শিশু দিৱস হৈছে আপোনাৰ চাৰিওফালৰ শিশুসকলৰ সৈতে কিছু ভাললগা সময় অতিবাহিত কৰাৰ আৰু পুনৰ শিশুৰ দৰে অনুভৱ কৰাৰ উপযুক্ত সুযোগ।আপুনি বেচৰকাৰী সংগঠনৰ দ্বাৰা আয়োজিত অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব পাৰে বা আপোনাৰ সৰু সম্পৰ্কীয় ভাই-ভনীৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিব পাৰে আৰু কিছু সময় একেলগে কটাব পাৰে!

আপোনাৰ সামৰ্থ্য অনুযায়ী দান কৰক:

বিশ্ব শিশু দিৱস কেৱল আপোনাৰ সন্তানৰ বাবেই নহয় আন শিশুৰ বাবেও জীৱন উন্নত কৰাৰ এক উত্তম সুযোগ। এনে বহুতো ভেটি আৰু সংগঠন আছে যি দুখীয়া শিশুৰ জীৱন উন্নত কৰাৰ দিশত কাম কৰে, আপুনি এই সংগঠনবোৰক দান কৰিব পাৰে আৰু আপোনাৰ নিজৰ ধৰণে কাৰোবাৰ জীৱনত পৰিৱৰ্তন আনিব পাৰে!

 

Join Us in Whatsapp Group  click here

Filed Under: অসমীয়া ৰচনা Tagged With: asaam study hub, অসমীয়া ৰচনা

Lachit Borphukan Essay in English

October 27, 2022 by Souvik 1 Comment

Lachit Borphukan Essay in English

Introduction –   

  Lachit Borphukan was a commander and Borphukan in the Ahom kingdom located in present – day Assam , India , known for his leadership in the 1671 Battle of Saraighat that thwarted a drawn – out attempt by Mughal forces under the command of Ram Singh  to take over Ahom kingdom . He died about a year later due to illness . King Chakradhwaj Singha selected Lachit Borphukan to lead the forces of the Kingdom of Ahom to liberate Guwahati from Mughal occupation . The King presented Lachit with a gold – hafted sword ( Hengdang ) and the customary paraphernalia of distinction . Lachit raised the army and preparations were completed by summer of 1667 .

অসমৰ ইতিহাস।। ASSAM HISTORY APSC Prelims Previous Years Questions – click here

Battle of Saraighat –

                            Lachit raised the army and preparations were completed by summer of 1667. His army successfully retook Guwahati from the Mughal forces. Emperor Aurangzeb (born on November 3, 1618) after being informed of the defeat at Guwahati sent an expeditionary force from Dhaka under Ram Singh. Due to the numerical and technological inferiority of the Ahom forces, Lachit resorted to guerilla tactics which successfully withered away from the Mughal army.

                            Knowing fully well that Ahom forces would easily be defeated if their commander  was removed, Ram Singh resorted to subterfuge. An arrow carrying a letter by Ram Sing was fired into the Ahom Camp. it later reached Chakradhwaj Singha. The letter stated that Lachit had been paid 1 lakh rupees to evacuated Guwahati. Furious that his commander was allegedly in negotiations with the enemy, the king started doubting his sincerity, but his prime minister Atan Buragohain convinced him that this was a trick by the Mughals to make Chakradwaj Singh dismiss the commander who successfully fought the Mughals so far.

লাচিত বৰফুকন || Essay on Lachit Borphukan in Assamese – click here

                                Having exhausted all avenues Ram Singh made his way to Guhawati with a naval flotilla sailing upwards of the Brahmaputra river in 1671. He came upon an Ahom flotilla led by Lachit Borphukan himself near Saraighat. Once again outnumbered and outgunned in open space, the Ahom soldiers began to lose their will to fight. Some elements began to retreat and seeing this Lachit boarded a boat himself to rally his troops. Offered to be taken to safety by one of his troops, Lachit furiously threw some of them into the water bodily despite being severely ill, loudly proclaiming that he would “die fulfilling his duty to his king and country, even if it meant he had to do it by himself”. Inspired, Lachit’s soldiers rallied and a desperate battle ensured on the river Brahmaputra

Lachit Borphukan Essay in English
Lachit Borphukan Essay in English by AssamStudyHub

                                        Lachit Borphukan was victorious. The Mughals were forced to retreat from Guwahati. The Mughals were pursued to the Manas river, the Ahom kingdom’s western boundary. The Borphukan instructed his men not to attack the retreating army. 

               Lachit recovered Guwahati from the Mughals and successfully defended it against the Mughal forces during the Battle of Saraighat . Lachit Borphukan died about a year after the victory at Saraighat due to natural causes . His remains lie in rest at the Lachit Maidaam constructed in 1672 by Swargadeo Udayaditya Singha at Hoolungapara 16 km from Jorhat . Lachit Borphukan’s Maidam was constructed in memory of Lachit Borphukan at Jorhat , Assam . It is 8 km far from the famous Hoollongapar Gibbon Sanctuary . Here last remains of Borphukan were laid under this tomb ( Maidam ) constructed by Swargadeo Udayaditya Singha in 1672 .

60 Most Important Political Question Answers For Assam Competitive Exams – click here

 

Conclusion –

           On 24 November each year, Lachit Divas is celebrated statewide in Assam to commemorate the heroism of Lachit Borphukan and the victory of the Assamese army at the Battle of Saraighat.

Lachit Divas is celebrated to promote the ideals of Lachit Borphukan – the legendary general of Assam’s history.

               The best cadet from the National Defence Academy is awarded the Lachit Borphukan gold medal. It was first instituted in 1999 following an announcement by General VP Malik saying the medal would inspire defence personnel to emulate Barphukan’s heroism and sacrifices.

 

               This would not be the end of Mughal incursions into Ahom territory as the Mughals would take Guwahati in 1679, retaining it until 1682 when the Ahoms would permanently end the prolonged Ahom-Mughal conflict.

 

Join Us in Whatsapp Group – click here
              Telegram Link  click here

Filed Under: English Essay Tagged With: asaam study hub, assam, english essay

দীপাৱলী কি আৰু ই কিয় পালন কৰা হয় ? ।। What is Diwali and why is Diwali celebrated in Assamese

October 20, 2022 by Souvik Leave a Comment

দীপাৱলী কি আৰু ই কিয় পালন কৰা হয় ? ।। What is Diwali and why is Diwali celebrated in  Assamese

🪔 দীপাৱলী কি আৰু ই কিয় পালন কৰা হয় ? ।। What is Diwali and why is Diwali celebrated?

দীপাৱলী কিয় পালন কৰা হয় সেয়া বুজিবলৈ হ’লে ইয়াৰ অৰ্থ প্ৰথমে জানিব লাগিব।

সংস্কৃতত দীপাৱলী মানে “প্ৰজ্বলিত লেম্পৰ শাৰী”।

‘দীপাৱলী’ শব্দটো দুটা শব্দৰ পৰা আহিছে – ‘দীপাৱলী’ অৰ্থাৎ ‘দীপৰ শাৰী’ আৰু ‘বিলায়তী’ অৰ্থাৎ ‘অন্ধকাৰৰ ওপৰত বিজয়ী’।

এই পোহৰৰ উৎসৱ ভালে বেয়াৰ ওপৰত, পোহৰে অন্ধকাৰৰ ওপৰত, জ্ঞানৰ ওপৰত অজ্ঞানতাৰ ওপৰত বিজয় হিচাপে পালন কৰা হয়। হিন্দুসকলে য’তেই নাথাকক কিয় সমগ্ৰ দক্ষিণ এছিয়াতে আনন্দিত হোৱা আটাইতকৈ ব্যাপক হিন্দু উৎসৱ।

এই উৎসৱ কেৱল হিন্দুসকলেই নহয় জৈন আৰু শিখসকলেও পালন কৰে। দীপাৱলীৰ দিনা দীপাৱলী নামৰ ধৰ্মীয় অনুষ্ঠানৰ অংশ হিচাপে মানুহে দিয়া (তেলৰ লেম্প) জ্বলায়। শীতকালীন অনন্তকালৰ পিছত সূৰ্য্যৰ ঘূৰি অহাক আদৰণি জনোৱাৰ বাবে এই কাম কৰা হয়। এই উদযাপনৰ সময়ত মানুহে ইজনে সিজনক মিঠাই, উপহাৰো দিয়ে।



🪔 দীপাৱলীৰ কাহিনী কি? ।। What is the story about Diwali?



ভাৰতত মানুহে দীপাৱলী উদযাপন কৰি ঘৰ-দুৱাৰ পোহৰ আৰু চাকি জ্বলাই পালন কৰে। কিয় জানি লওক!

পৌৰাণিক কাহিনী অনুসৰি ৰামায়ণ হৈছে ভগৱান বিষ্ণু আৰু তেওঁৰ পত্নী সীতাৰ অৱতাৰ ভগৱান ৰামৰ কাহিনী।

যেতিয়া ভগৱান ৰাম তেওঁৰ ভাতৃ লক্ষ্মণ আৰু ৰামৰ পত্নী সীতা নিৰ্বাসনত আছিল তেতিয়া দানৱৰজা ৰাৱণে সীতাক অপহৰণ কৰি নিজৰ দ্বীপ লংকালৈ লৈ গৈছিল। তাৰ পিছত ভগৱান ৰামৰ সৈতে তেওঁৰ ভাতৃ লক্ষ্মণ আৰু অতুলনীয় শক্তিধাৰী এজন আচৰিত বান্দৰ ঈশ্বৰ- হনুমানে লংকা ৰজা ৰাৱণৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ ৰেঞ্জ কৰি তেওঁক পৰাস্ত কৰে।

চৈধ্য বছৰ নিৰ্বাসনৰ পিছত ভগৱান ৰামৰ ৰাজ্যলৈ উভতি অহাৰ সময়ত সমগ্ৰ ৰাজ্যতে মাটিৰ প্ৰদীপ প্ৰজ্বলন কৰা হয় আৰু প্ৰথমবাৰৰ বাবে দীপাৱলী হিচাপে পালন কৰা হয়। এয়া দীপাৱলীৰ কাহিনী


দীপাৱলী কি আৰু ই কিয় পালন কৰা হয় ? ।। What is Diwali and why is Diwali celebrated in  Assamese


🪔 ভাৰতীয়সকলে কেনেদৰে দীপাবলী পালন কৰে ? ।। How the Indians celebrate Diwali?


দীপাৱলী হৈছে পাঁচ দিনৰ উৎসৱ পোহৰ, ৰঙালী সজ্জা, সংগীত, আতচবাজী, পূজা আৰু বন্ধু-বান্ধৱী আৰু আত্মীয়ৰ সৈতে উপহাৰ আৰু মিঠাই ভাগ-বতৰা কৰি আনন্দিত।

মানুহে ঘৰবোৰ চাফা কৰি লাইট আৰু ফুলেৰে সজাই দীপাৱলীৰ বাবে সাজু কৰি তোলে।

দীপাৱলী বা দীপাৱলী উৎসৱৰ নিশা মানুহে নতুন বস্ত্ৰ পৰিধান কৰি সুস্বাস্থ্য, ধন-সম্পত্তি, সমৃদ্ধিৰ বাবে ধনদাতা আগবঢ়াই দেৱী লক্ষ্মীৰ পূজা কৰে।



🪔 দীপাৱলীৰ উদ্দেশ্য কি? ।। What is the purpose of Diwali?


দীপাৱলীৰ ধৰ্মীয় গুৰুত্ব আছে। ভাৰতৰ অন্যতম জনপ্ৰিয় উৎসৱ।

ইয়াক হিন্দু, শিখ, জৈন, বৌদ্ধ ধৰ্মাৱলম্বীসকলে তেওঁলোকৰ বিশ্বাস, কাহিনী, ঐতিহাসিক ঘটনা অনুসৰি আনন্দিত কৰে।

যুক্তি বা তেওঁলোকৰ বিশ্বাস বেলেগ বেলেগ হ’ব পাৰে কিন্তু দীপাৱালীয়ে বেয়াৰ ওপৰত ভালৰ, অসচেতনতাৰ ওপৰত জ্ঞান, অন্ধকাৰৰ ওপৰত পোহৰ, আৰু দুখৰ ওপৰত আশাৰ বিজয়ক বুজায়।



🪔 দীপাৱলীৰ ৫ দিন কি কি? ।। What are the 5 days of Diwali ?


দীপাৱলী উদযাপন ৫দিনৰ যিটো হৈছে…

💥 প্ৰথম দিনটো ধনতেৰাছ বা সৌভাগ্যৰ দিন

💥 দ্বিতীয় দিনা নৰক চতুৰ্দশী বা জ্ঞানৰ দিন

💥 তৃতীয় দিনটো দীপাৱলী বা পোহৰৰ দিন

💥 চতুৰ্থ দিনটো হ’ল অন্নাকুট বা হিন্দু’সকলৰ বাবে নতুন বছৰৰ আৰম্ভণি

💥 পঞ্চম দিনা ভাই দুজ বা ভাই-ভনীৰ মাজত মৰমৰ দিন।

দীপাৱলী কি আৰু ই কিয় পালন কৰা হয় ? ।। What is Diwali and why is Diwali celebrated?
দীপাৱলী কি আৰু ই কিয় পালন কৰা হয় ? ।। What is Diwali and why is Diwali celebrated?



🪔 Eco-Friendly দীপাৱলী আমি কেনেকৈ উদযাপন কৰিব পাৰো? ।। How can we celebrate eco-friendly Diwali?



সমাজক উভতাই দি দীপাৱলী উদযাপন কৰিব পাৰি যেনে: মদ্যপান, পাৰ্টি, বা ফটা বোজা ফাটিবৰ পৰিৱৰ্তে দৰিদ্ৰ আৰু আৰ্ত শিশুৰ সৈতে সময় কটাওক।

খাদ্য, মিঠাই, কাপোৰ, আৰু ষ্টেচনেৰী দান কৰক বা সেইবোৰৰ সৈতে খেলক। দীপাৱলীৰ এই উৎসৱত তেওঁলোকৰ মুখত হাঁহি আনি সুখ বিয়পাই দিয়ক।

আপুনি এইবোৰ কৰিও অলপ কৰিব পাৰে:

💡 ফেন্সি মলৰ সলনি ৰাস্তাৰ দাঁতিত বিক্ৰী কৰা আৰ্তজনৰ পৰা মাটিৰ দিয়া কিনি লওক।

💡 পৰিৱেশ-বন্ধুত্বপূৰ্ণ ৰংগোলী আঁকিব

💡 ব্যৱহৃত পুনঃব্যৱহৃত সজ্জা

💡 স্বাস্থ্যসন্মত খাদ্য গ্ৰহণ কৰক আৰু চেনিক মিছ দিয়ক

💡 ক্ৰেকাৰ ফাটি যোৱাৰ পৰা বিৰত থাকক

💡 যিমান পাৰি এবাৰ ব্যৱহাৰ কৰা প্লাষ্টিক পৰিহাৰ কৰক

Filed Under: অসমীয়া ৰচনা Tagged With: asaam study hub, অসমীয়া ৰচনা

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for Grade 4 (2022)

September 15, 2022 by Souvik Leave a Comment

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test Questions Paper for Grade 4 (2022)

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for Grade 4 postDownload

Filed Under: Previous year Question Papers Tagged With: Previous year Question Papers

Assam History APSC Previous Years Questions

September 14, 2022 by Souvik Leave a Comment

Assam History APSC Previous Years Questions

1.One of the following books is the most important literary source for the study of early history of Assam. Which is the book? (APSC Prelims 2001)

A. The Mahabharata
B. The Harshacharita
C. The Kalika Purana
D. The Arthashastra
Answer: C. The Kalika Purana
(The Kalika Purana is a major source of ancient Assam history. It was composed in Assam during tenth century.)


2. The earliest king of Assam was- (APSC Prelims 2001)
A. Mahiranga Danava
B. Narakasura
C. Bhaskaravarman
D. Naranarayana
Answer: A. Mahiranga Danava (Protohistoric Assam is reconstructed from epics and literature from early times (Mahabharata, Kalika Purana, Yogini Tantra, diff. chronicles etc.). The earliest political entity seems to have been led by a non-Aryan Danava dynasty with Mahiranga Danava mentioned as the first king.)


3. The earliest historical dynasty of Assam was that of the (APSC Prelims 2011)
A. Palas
B. Varmans
C. Narakas
D. Salastambhas
Answer: B. Varmans (The historical account of Assam begins with the establishment of Pushyavarman’s Varman dynasty in the 4th century in the Kamarupa kingdom, which marks the beginning of Ancient Assam.)


4. The Buranjis are (APSC Prelims 2013)
A. Autobiographical writings of the Ahom rulers
B. Diaries written by the monarchs
C. Chronicles
D. None of the above
Answer: C. Chronicles
(Buranjis (Ahom language:ancient writings) are a class of historical chronicles and manuscripts associated with the Ahom kingdom written initially in Ahom Language and later in Assamese language too. The Buranjis are an example of historical literature which is rare in India.)


5.Hiuen Tsang visited Assam (Kamarupa) in 640 CE. He was received by the king (APSC Prelims 2017)

A. Bhagadatta
B. Kumar Bhaskara Barman
C. Swargadeo Rudra Singha
D. Kumar Rudra Barman
Answer: B. Kumar Bhaskara Barman (Chinese pilgrim Hiuen-Tsang (Xuanzang) visited Kamrupa and attended the court of King Bhaskar Barman. His accounts on Kamrupa are valuable sources of the history of Assam.)


6. Ibn Battuta, the celebrated traveler visited Assam in the (APSC Prelims 2000)
A. 13th century
B. 14th century
C. 15th century
D. 10th century
Answer: B. 14th century (Ibn Battuta, the celebrated traveler visited Assam in the 14th century.)


7. The illustration work of the medieval Assamese text Hastividyarnava was done by (APSC Prelims 2000)
A. Suryakhan Daikegya
B. Dibar and Dodosai
C. Sukumar Barkaith
D. Rama Saraswati
Answer: C. Sukumar Barkaith
(The Hastividyarnava, written by Sukumar Barkaith, is one of the best known illustrated manuscripts of Assam. Commissioned under the patronage of King Siva Singha and his queen consort Phuleswari, it deals with the management and care of elephants in the royal stables. Two artists Dilbar and Dosai painted the manuscript.)


8. Gohain Kamal Ali constructed by Gohain Kamal from Koch Bihar to Narayanpur was constructed during the reign of (APSC Prelims 2000)
A. Nara Narayan
B. Parkshit Narayan
C. Biswa Singha
D. Raghu Dev
Answer: A. Nara Narayan
(Gohain Kamal Ali constructed under the supervision of Gohain Kamal, the step-brother of Nara Narayan, and was completed in 1547.)


9.Ran Ghar was constructed during the period of (APSC Prelims 2000)
A. Rudra Singha
B. Siva Singha
C. Rajeswar Singha
D. Pramatta Singha
Answer: D. Pramatta Singha
(Rang ghar is the oldest surviving amphitheaters in Asia. The building was first constructed during the reign of Swargadeo Rudra Singha with bamboo and wood. It was later completed with brick by Swargadeo Pramatta Singha in AD 1744-1750. Constructed by Pramatta Singha)


10. The Kachari king to assume the title Pratap Narayan after defeating the Ahom was (APSC Prelims 2001)
A. Indra Narayan
B. Joso Narayan
C. Nirbhya Narayan
D. Durlabh Narayan
Answer: A. Indra Narayan
(The Kachari king to assume the title Pratap Narayan after defeating the Ahom was Indra Narayan.)


11. Who among the following literatures did not receive the patronage of Koch King Naranarayana? (APSC Prelims 2001)
A. Ram Saraswati
B. Ananta Kandali
C. Sankardeva
D. Madhav Kandali
Answer: D. Madhav Kandali
(Madhav Kandali did not receive the patronage of Koch King Naranarayana. Kaviraja Madhava Kandali was an Indian poet from the state of Assam. His Saptakanda Ramayana is considered the earliest translation of the Ramayana into an Indo-Aryan language, Assamese.)

Assam History APSC Previous Years Questions in Assamese – click here


12. Fatiyah-i-Ibryah was written by (APSC Prelims 2001)
A. Alberuni
B. Azan Fakir
C. Mir Jumla
D. Shihabuddin Tallish
Answer: D. Shihabuddin Tallish
(Fathiyah-i-Ibriyah or Tarikh-i-Asham by Muhammad Wali Ahmed surnamed Shihbuddin-Talish gives detailed account of Mir Jumla‘s Assam invasion.)


13. Who among the following is the first Assamese translator of Ramayana? (APSC Prelims 2015)
A. Sankardeva
B. Madhab Kandali
C. Ananta Kandali
D. Ram Saraswati
Answer: B. Madhab Kandali
(Kaviraja Madhava Kandali (14th century) was an Indian poet from the state of Assam. His Saptakanda Ramayana is considered the earliest translation of the Ramayana into an Indo-Aryan language, Assamese.)


14. The Barak or Surma river of Cachar originates from (APSC Prelims 2017)
A. Karbi Anglong
B. Khasi-Jaintia (Meghalaya)
C. Manipur
D. Tripura
Answer: C. Manipur (The Barak or Surma river of Cachar originates from Manipur.)


15. The 1st Ahom Monarch to assume the Hindu title Swarga Narayan was (APSC Prelims 2000)
A. Siva Singha
B. Pratap Singha
C. Jayadhvaj Singha
D. Suhungmung
Answer: D. Suhungmung (Suhungmung was the first Ahom king to adopt a Hindu name in addition to his Ahom name. The Hindu name he adopted was ‘Swarga Narayan’.)


16. The title of overall administration head of lower Assam Region during the Ahom rule was (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Borphukan
B. Rajkhowa
C. Barpatra Gohain
D. Khongea Barua
Answer: A. Borphukan (The title of overall administration head of lower Assam Region during the Ahom rule was Borphukan. Borphukan was one of the five patra mantris (councillors) in the Ahom kingdom, a position that was created by the Ahom king Prataap Singha.)


17. The last independent Ahom king was (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Chandrakanta Singha
B. Kamaleshwar Singha
C. Jogeshwar Singha
D. Purandar Singha
Answer: D. Purandar Singha
(Purandar Singha was the last Ahom King to rule Ahom Kingdom in Assam. He became King twice. His first term lasted about 1 year (1818-1819) as Burmese attacked Assam and removed him from throne.)


18. Sadiya Khowa Gohain was a (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Zamindar
B. King
C. Frontier Officer
D. Naval Commander
Answer: C. Frontier Officer
(Suhungmung established the office of the Sadiyakhowa Gohain and gave charge to Phrasengmung Borgohain to look after the newly acquired Sadiya region.)


19. The king nicknamed as Bhagaraja was (APSC Prelims 2000)
A. Sutiyampha
B. Sutamla
C. Surampha
D. Sunyatpha
Answer: C. Surampha

(Swargadeo Jayaditya Singha or Suramphaa was known as Bhaga Raja or Bhoga Roja. According to historians, Jayaditya Singha earned the nickname because he was deposed from the throne. Another view is that Surampha once ran away from the battle. So, he earned the title ―Bhaga Raja‖ meaning ―King that ran away‖.)


20. Maidams are (APSC Prelims 2000)
A. Elaborate burial tanks of Ahom nobility are kings
B. Large fields
C. Temples
D. Enclosure for sporting activities
Answer: A. Elaborate burial tanks of Ahom nobility are kings
(Ahoms traditionally buried their dead. The Maidams are the burial mounds of the Ahom kings, queens, and nobles. The word Maidam is derived from the Thai word Phrang mai-dam or mai-tam.)


21. The officer of the Barbarua and Barphukan is created by (APSC Prelims 2001)
A. Sudangpha Raja
B. Suhungmung Dihingia
C. Pratap Singha
D. Jayadhvaj Singha
Answer: C. Pratap Singha
(The position of Barbarua and Borphukan was first created by Ahom King Pratap Singha or Susengphaa.)

What is SIP of STOCK MARKET in Assamese – click here


22. Rudra Singha built the Ranghar with bamboo and wood. It was rebuilt by brick and mortar by (APSC Prelims 2001)
A. Siva Singha
B. Pramatta Singha
C. Rajeswar Singha
D. Purandar Singha
Answer: B. Pramatta Singha (Rang ghar is the oldest surviving amphitheaters in Asia. The building was first constructed during the reign of Swargadeo Rudra Singha with bamboo and wood. It was later completed with brick by Swargadeo Pramatta Singha in AD 1744-1750. Constructed by Pramatta Singha)


23. In the Battle of Saraighat next to Lachit Borphukan was in the leadership
of (APSC Prelims 2001)

A. Rajmantri Atanu Borgohain

B. Koliabhumora Borphukan

C. Miri Sandiloi

D. Manthir Bharali Barua
Answer: A. Rajmantri Atanu Borgohain (In the Battle of Saraighat next to Lachit Borphukan was in the leadership of Rajmantri Atanu Borgohain. The Battle of Saraighat was a naval battle fought in 1671 between the Mughal Empire and the Ahom Kingdom.)


24. The Treaty of Yandaboo was signed in 1826 between (APSC Prelims 2000, 2013)

A. East India Company and Ahom king                                                                                                                                               B. East India Company and the Burmese                                                                                                                                        C. British king and the Ahom king                                                                                                                                                    D. British king and the Ahom king

Answer: B. East India Company and the Burmese (The Treaty of Yandabo was signed by Gen. Campbell from the British side and Governor of Legaing Maha Min Hla Kyaw Htin from the Burmese side on 24 February 1826.)


25. Who did not belong to Jonaki Yug? (APSC Prelims 1998)                                                                                         A. Lakshminath Bezbaruah।                                                                                                                                                                B. Chandrakumar Agarwalla                                                                                                                                                               C. Hemchandra Goswami।                                                                                                                                                                 D. None of the above
Answer: D. None of the above

Assam History APSC Previous Years Questions

26. The first rebellion against the British rule in Assam in 1828 was led by (APSC Prelims 2000)            A. Piyali Phukan                                                                                                                                                                                    B. Maniram Dewan
C. Gomdhar Konwar                                                                                                                                                                            D. Piyali Barua
Answer: C. Gomdhar Konwar
(In 1828, Gomdhar Konwar, a prince of the Ahom royal family, his colleague Dhanjay Borgohain and their followers rose in revolt against the British occupied Assam )

 

27. Which district was separated from Assam and given to Pakistan? (APSC Prelims 2000)
A. Chittagong
B. Khulna
C. Sylhet
D. Shala Shakar
Answer: C. Sylhet
(The district that was separated from Assam and given to Pakistan in 1947 was Sylhet. The 1947 Sylhet referendum was a referendum held in the British Raj’s District of Sylhet to decide whether it would remain in Assam and join the Dominion of India, or leave Assam for East Bengal and thus join the Dominion of Pakistan.)


28. Under the Mountbatten Plan, a referendum in Assam was to be held in the district of (APSC Prelims 2000, 2013)
A. Sivasagar
B. Lakhimpur
C. Golaghat
D. Sylhet
Answer: D. Sylhet
(Under the Mountbatten Plan, a referendum in Assam was to be held in the district of Sylhet. The 1947 Sylhet referendum was a referendum held in the British Raj’s District of Sylhet to decide whether it would remain in Assam and join the Dominion of India, or leave Assam for East Bengal and thus join the Dominion of Pakistan.)

Assam History APSC Previous Years Questions
Assam History APSC Previous Years Questions


29. A pioneer lady responsible for forming the ―Mrityu Bahini‖ in Assam in connection with the freedom struggle of the country as (APSC Prelims 2000)
A. Chandraprabha Saikiani
B. Pushpalata Das
C. Rani Gaidinliu
D. None of them
Answer: B. Pushpalata Das
( Pushpalata Das was responsible for forming the ―Mrityu Bahini‖ in Assam in connection with the freedom struggle of the country.)


30. The ―Shanti Sena Force‖ was formed in Assam during the Independence Movement before the commencement of the (APSC Prelims 2013)
A. Quit India Movement
B. Civil Disobedience Movement
C. Non-Cooperation Movement
D. Ahom Association
Answer: A. Quit India Movement (The ―Shanti Sena Force‖ was formed in Assam during the Independence Movement before the commencement of the Quit India Movement. The Quit India Movement, also known as the August Movement, was a movement launched at the Bombay session of the All India Congress Committee by Mahatma Gandhi on 8 August 1942, during World War II, demanding an end to British rule in India.)


31. When was Assam Provincial Congress formed? (APSC Prelims 2013)
A. 1920
B. 1921
C. 1922
D. 1923
Answer: B. 1921
(In 1921, Assam Provincial Congress Committee was formed. The first president of Assam provincial congress was Kuladhar Chaliha.)


32. The author of Asomiya Sahityar Buranji is (APSC Prelims 2013)
A. Nathan Brown
B. Jatindranath Duwara
C. Debendranath Bezbarua
D. Gunabhiram Barua
Answer: C. Debendranath Bezbarua (The author of Asomiya Sahityar Buranji is Debendranath Bezbarua)


33. The Assam region was separated from the Bengal Presidency in (APSC Prelims 2013)
A. 1874
B. 1889
C. 1861
D. 1826
Answer: A. 1874
(At the end of the First Burmese war in 1826, the whole of Assam gradually came under the British rule. In 1874, Assam was detached from the administrative control of Bengal and was made into a separate Chief Commissionership.)


34. The British-made aerodrome at Barnagar, Sarbhog, was set ablaze under the leadership of Brajanath Sarma in (APSC Prelims 2013)
A. August 1942
B. August 1842
C. September 1942
D. August 1941
Answer: A. August 1942
(The British-made aerodrome at Barnagar, Sarbhog, was set ablaze under the leadership of Brajanath Sarma in August 1942)

Art, Culture and Festivals of Assam – click here


35. Who was hanged with Maniram Dewan? (APSC Prelims 2017)
A. Dutiram Barua
B. Pioli Barua
C. Pioli Phukan
D. Farmud Ali
Answer: B. Pioli Barua
(Maniram Dewan and Piyali Barua were publicly hanged on 26 February 1858 at the Jorhat Central Jail.)


36. Year 1894 is related to (APSC Prelims 2017)                                                                                                                   A. Phulaguri Dhawa
B. Rangia Revolt
C. Patharughat Revolt
D. None of the above
Answer: C. Patharughat Revolt
(On January 28, 1894, many local peasants gathered in a protest meeting at Patharughat (also known as Patharighat), condemning the increasing land tax levied by the British. Thousands of people from various villages came forward to take part in this meeting. The frequently increasing tax rates left the poor farmers in a state of despair. As a result, a rebellion brewed in the hearts of the peasants against the British. After much discussion amongst themselves, it was decided that no taxes would be paid to the British, until a proper solution was found to the problem. They were even willing to revolt against the British for the cause.)


37. 1836 CE was crucial in case of Assamese language and literature because (APSC Prelims 2017)
A. Assamese was reinstated as an official language of Assam
B. Bengali was introduced as an official language of Assam
C. First Assamese novel was published
D. First magazine was published from Calcutta
Answer: B. Bengali was introduced as an official language of Assam
(1836 CE was crucial in case of Assamese language and literature because Bengali was introduced as an official language of Assam)

Filed Under: APSC Section

PNRD || Punchayat & Rural Development Department Assam, 2018

September 14, 2022 by Souvik Leave a Comment

PNRD || Punchayat &  Rural Development Department Assam, 2018

👉PNRD 2018 QUESTION PAPER Download
👉Panchayat 2018 Question PaperDownload

Filed Under: Previous year Question Papers Tagged With: asaam study hub, Old Question Paper, Previous year Question Papers

অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC Previous Year Question Paper

September 12, 2022 by Souvik Leave a Comment

অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC Previous Year Question Paper

  1. The first tea company established in Assam was (APSC Prelims 2009)
    A. Jorhat Tea Company
    B. Assam Tea Company
    C. Assam-Bengal Tea Company
    D. None of the above
    Answer: B. Assam Tea Company (The first company that was set up for growing and making this tea was the Assam Tea Company, which started in the year 1839.)
    2. Which of the following cottage industry workers in Assam suffer most due to the paucity of raw material? (APSC Prelims 2013)
    A. Brass-smiths
    B. Bell metal-smiths
    C. Ivory artists
    D. Potters and blacksmiths
    Answer: C. Ivory artists (Ivory carving is the carving of ivory, that is to say, animal tooth or tusk, generally by using sharp cutting tools, either mechanically or manually.)
    3. The terra-cotta industry in Assam has developed in (APSC Prelims 2013)
    A. Goalpara District
    B. Barak Valley
    C. Dhubri District
    D. Tinsukia District
    Answer: C. Dhubri District
    (The terra-cotta industry in Assam has developed in Dhubri District. The Asharikandi village of the Dhubri district of Assam is popular in this ethnic art. Almost 80 per cent of the families residing in this village are engaged in terracotta work so that the state and central government has announced this place as a ‘model village.’)
    4. The Assam Gas Cracker Project at Tengakhat does not have the proposal to produce (APSC Prelims 2013)
    A. oxo-alcohols
    B. Portland cement and hollow bricks
    C. ethylene and propylene
    D. polyethylene
    Answer: B. Portland cement and hollow bricks

Financial Education in Assamese – click here

অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC previous year Question Paper
অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC previous year Question Paper By AssamStudyHub

                                                          অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC Previous Year Question Paper

1.অসমত প্ৰতিষ্ঠা হোৱা প্ৰথমটো চাহ কোম্পানী আছিল (APSC Prelims 2009)
উঃ যোৰহাট চাহ কোম্পানী
বি অসম চাহ কোম্পানী
গ) অসম-বংগ চাহ কোম্পানী
ঘ) ওপৰৰ কোনোটোৱেই নহয়
উত্তৰঃ বি অসম চাহ কোম্পানী (এই চাহ খেতি আৰু বনোৱাৰ বাবে প্ৰথমটো কোম্পানী গঠন কৰা হৈছিল অসম চাহ কোম্পানী, যিটো ১৮৩৯ চনত আৰম্ভ হৈছিল।)
2. কেঁচামালৰ অভাৱত অসমৰ তলৰ কোনটো কুটিৰ উদ্যোগৰ শ্ৰমিকে বেছিকৈ ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়? (এ পি এছ চি প্ৰিলিমছ ২০১৩)
উঃ পিতলৰ স্মিথ
খ বেল ধাতু-স্মিথ
গ) হাতীদাঁতৰ শিল্পী
ঘ) মৃৎশিল্পী আৰু লোহাৰ মিস্ত্ৰী
উত্তৰঃ গ) হাতীদাঁতৰ শিল্পী

(হাতিদাঁতৰ খোদিত হৈছে হাতীদাঁতৰ খোদিত অৰ্থাৎ পশুৰ দাঁত বা দাঁতৰ খোদিত, সাধাৰণতে চোকা কাটিব পৰা সঁজুলি ব্যৱহাৰ কৰি, হয় যান্ত্ৰিক বা হাতেৰে।)
3. অসমৰ টেৰাকোটা উদ্যোগৰ বিকাশ হৈছে (APSC Prelims 2013)
উঃ গোৱালপাৰা জিলা
খ বৰাক উপত্যকা
গ ধুবুৰী জিলা
ডি তিনিচুকীয়া জিলা
উত্তৰ : গ ধুবুৰী জিলা
(ধুবুৰী জিলাত অসমৰ টেৰাকোটা উদ্যোগৰ বিকাশ ঘটিছে। অসমৰ ধুবুৰী জিলাৰ আছাৰিকন্দি গাঁওখন এই জনগোষ্ঠীয় কলাত জনপ্ৰিয়। এই গাঁওখনত বাস কৰা প্ৰায় ৮০ শতাংশ পৰিয়াল টেৰাকোটা কামত নিয়োজিত হৈ আছে যাতে ৰাজ্যখন… আৰু কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে এই ঠাইখনক ‘আদৰ্শ গাঁও’ হিচাপে ঘোষণা কৰিছে।)
4. টেঙাখাতস্থিত অসম গেছ ক্ৰেকাৰ প্ৰকল্পৰ উৎপাদনৰ প্ৰস্তাৱ নাই (APSC Prelims 2013)
A. অক্সি-এলক’হল
খ) পৰ্টলেণ্ড চিমেণ্ট আৰু ফুটা ইটা
C. ইথিলিন আৰু প্ৰপাইলিন
D. পলিইথাইলিন
উত্তৰ : খ. পৰ্টলেণ্ড চিমেণ্ট আৰু ফুটা ইটা

                  অসমৰ অৰ্থনীতি || Assam Economy APSC previous year Question Paper

 

Filed Under: APSC Section Tagged With: APSC, asaam study hub, assam

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for Grade 3 (2022) Question Paper

September 12, 2022 by Souvik Leave a Comment

Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for grade 3 (2022)
Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for grade 3 (2022)
Lakhimpur Medical College & Hospital Written Test for grade 3 (2022)
Lakhimpur Medical College & Hospital; Written Test for grade 3 (2022)Download

Filed Under: Previous year Question Papers Tagged With: asaam study hub, Previous year Question Papers

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

September 11, 2022 by Souvik Leave a Comment

|| অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam ||

1. বাগুৰুম্বা হৈছে এক লোকনৃত্যৰ দ্বাৰা পৰিবেশিত: (APSC Prelims 1998)
A. গাৰো
B. বডোছ
C. মিচিং
D. ৰাভা
উত্তৰ : বডোছ
(বগুৰুম্বা হৈছে অসমৰ থলুৱা বডো জনগোষ্ঠীৰ লোকনৃত্য আৰু… উত্তৰ-পূব ভাৰত ই এক পৰম্পৰাগত নৃত্য যিটো পৰম্পৰাগতভাৱে এজনৰ পৰা অন্তৰ্নিহিত
প্ৰজন্মৰ পৰা আন এটা প্ৰজন্মলৈ। বডো মহিলাসকলে বগুৰুম্বা পৰিৱেশন কৰে তেওঁলোকৰ ৰঙীন দোখনা, jwmgra (fasra) আৰু aronai ৰ সৈতে নৃত্য কৰে।)।

2. গগনা অসমৰ এটা বিখ্যাত বাদ্যযন্ত্ৰ গঠিত: (APSC প্ৰিলিমছ ২০১৭)
ক ) বেত
খ ) বাঁহ
গ) ম’হৰ শিং
ঘ ) চেগুন কাঠ
উত্তৰ : খ বাঁহ
(গোগোনা হৈছে এক প্ৰকাৰৰ চোলা বীণা, কম্পনশীল নলৰ বাদ্য যিটো ব্যৱহাৰ কৰা হয়।)
প্ৰধানকৈ অসমৰ পৰম্পৰাগত বিহু সংগীতত। এটা টুকুৰাৰে তৈয়াৰ কৰা হয় বাঁহ।)

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

Assam Art and Culture
1. Bagurumba is a folk dance performed by: (APSC Prelims 1998)
A. Garo
B. Bodos
C. Missing
D. Rabha
Answer: B. Bodos
(Bagurumba is a folk dance of the indigenous Bodo tribe in Assam and
Northeast India. It is a traditional dance that is traditionally inherent from one
generation to another generation. The Bodo women perform the Bagurumba
dance with their colourful dokhna, jwmgra (fasra) and aronai.)

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

2. Gagana is a famous musical instrument of Assam made up of: (APSC Prelims 2017)
A. Cane
B. Bamboo
C. Buffalo horn
D. Teakwood
Answer: B. Bamboo
(The gogona is a type of jaw harp, a vibrating reed instrument that is used
primarily in the traditional Bihu music in Assam. It is made of a piece of bamboo.)

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

National Parks in Assam – click here

FESTIVALS OF ASSAM || অসমৰ উৎসৱ

  • বিহু : বিহু সকলোৰে ভিতৰত আটাইতকৈ বেছি উদযাপন কৰা উৎসৱ ৷ বিহু হৈছে অসমৰ তিনিটা বিশিষ্ট উৎসৱৰ শৃংখলা , বছৰেকীয়া চক্ৰত এজন খেতিয়কৰ জীৱনৰ ঋতু আৰু উল্লেখযোগ্য বিন্দু চিহ্নিত কৰিবলৈ উদযাপন কৰা হয় ৷ তিনিটা বিহু পালন কৰা হয় : ৰঙালী ওৰফে ‘ ব’হাগ বিহু ‘ , বসন্ত অহা আৰু বীজ সিঁচাৰ বতৰ আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে উদযাপন কৰা হয় ; কঙালি বিহু’ বা কাতি বিহু ‘ , পথাৰবোৰ ৰসাল হৈ থাকিলেও ভঁৰালবোৰ খালী হ’লে বন্যাৰ্ত বিহু ; আৰু ভোগালী ওৰফে ‘ মাঘ বিহু ‘ , শস্য চপোৱা আৰু ভঁৰালবোৰ ভৰি পৰাৰ পিছত ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰা হয় ৷ বিহুৰ আগদিনাখনক ‘ উৰুকা ‘ বুলি জনা যায় ৷ ‘ ৰঙালী বিহু ‘ ৰ প্ৰথম দিনটোক ‘ গৰু বিহু ‘ ( গৰুৰ বিহু ) বোলা হয় ৷ বিহু গীত আৰু বিহু নৃত্য ৰঙালী বিহুৰ লগত জড়িত ৷অসমৰ কলা, উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Assam Art, Festivals and Culture

  • ৰাভা হাজং – ৰাভা হাছং স্বায়ত্তশাসিত পৰিষদে প্ৰতি বছৰে কামৰূপৰ চান্দুবিবিলৰ পাৰত অনুষ্ঠিত হোৱা চান্দুবি উৎসৱৰ আয়োজন কৰে ৷ ৰাভা আৰু হাজং অঞ্চলটোৰ মূল সম্প্ৰদায় ৷

  • জুনবিল মেলা – ১৫ শতিকাৰ পৰা জোনবিলৰ দয়াংবেগুৰিত জুনবিলমেলাৰ আয়োজন কৰা হয় ৷ ভাৰতৰ একমাত্ৰ মেলা য ’ ত বিনিময় ব্যৱস্থা জীয়াই আছে ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

  • মে – ডাম – মে – ফি – মে – ডাম – মে – ফি আহোম জনগোষ্ঠীয়ে প্ৰতি বছৰে ৩১ জানুৱাৰীত বিদায়ীসকলৰ স্মৃতিত পালন কৰে ৷ ই হৈছে পূৰ্বপুৰুষ পূজাৰ ধাৰণাটোৰ প্ৰকাশ যিটো আহোমসকলে টাই – ছান ষ্টকৰ পৰা উৎপত্তি হোৱা অন্যান্য জনগোষ্ঠীৰ সৈতে ভাগ কৰে ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

  • Youth Festival।। যুব উৎসৱ :- প্ৰতি বছৰে ফেষ্টিভেল ডিফুত যুৱ যুৱ মহোৎসৱ আয়োজন কৰা হয়, য ’ ত কাৰ্বি জনগোষ্ঠীয় সংস্কৃতি প্ৰদৰ্শন কৰা হয়

 

  • আলি আই লৃগাং।। Ali-Aye-Lrigang :- ই অঞ্চলটোৰ জনগোষ্ঠীয় মিছিং সম্প্ৰদায়ৰ মূল উৎসৱ , য ’ ত তেওঁলোকে পৰম্পৰাগত ৰীতি-নীতি আৰু নৃত্য পৰিৱেশন কৰে ৷ এই উৎসৱ ফাগুন মাহৰ প্ৰথম বুধবাৰে পালন কৰা হয় ৷ আলী – আয়ে – লৃগাং , ধেমাজি

 

  • আজান পীৰ দৰগাহ –  আজনপীৰে অসমীয়া ভাষাত ” জিকিৰ ” ( ধৰ্মীয় গীতৰ সম্পূৰ্ণ অনন্য ধাৰা ) ৰচনা কৰা প্ৰথমজন মুছলমান সাধু আছিল ৷ ” URUS ” ৰ দিনা হাজাৰ হাজাৰ ভক্তই ইয়াত সমবেত হৈ এই মহান মুছলমান সংস্কাৰকজনৰ স্মৃতিক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনায় ৷

 

  • মহাশিৱ ৰাত্ৰি , প্ৰতি বছৰে মহাশিৱৰাত্ৰীৰ সময়ত শিৱ মন্দিৰত এক বিশাল মেলা ( মেলা ) আয়োজন কৰা হয় আৰু ভাৰতৰ সকলো প্ৰান্তৰ পৰা তীৰ্থযাত্ৰীসকলে পূজা আগবঢ়ায় ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  •  দোল উৎসৱ , বৰপেটা || Doul Utsab Barpeta :- দৌল উৎসৱ বৰপেটাবাসীৰ বাবে এক প্ৰচণ্ড অনুষ্ঠান ৷ ” দৌলুৎসৱ ” ৰ সময়ত বৰপেটাবাসীৰ হৃদয় উৎসৱ আৰু আনন্দৰে আৱৰি থাকে ৷ ৰং আৰু সুখৰ উৎসৱ ৷ দৌলুৎসৱক ‘ হোলী ‘ বা ‘ ফাকুৱা ‘ বুলিও কোৱা হয় ৷

 

  • শংকেন উৎসৱ :- বোকাজানৰ বনসাই বৌদ্ধ গাঁও বালিপথাৰত ১৪ এপ্ৰিলৰ পৰা ১৭ এপ্ৰিললৈ অসমৰ অন্যান্য প্ৰান্তৰ সৈতে সমান্তৰালভাৱে পালন কৰা হয় শংকেন বা সাংক্ৰান উৎসৱ ৷ উৎসৱসমূহৰ মূল উৎসৱসমূহ হৈছে বিশুদ্ধ পানীৰে ভগৱান বুদ্ধ প্ৰতিমূৰ্তি ধোৱা , পৰম্পৰাগত ঢোল বোৱা , দলীয় নৃত্য আৰু গীত , সামূহিক ভোজ , ল’ৰা-ছোৱালীয়ে পানী ছটিয়াই , নৈ-পুখুৰীৰ পৰা ল’ৰা-ছোৱালীয়ে দলবদ্ধভাৱে পানী সংগ্ৰহ কৰা , প্ৰাৰ্থনা , পেপাল গছ ধোৱা , উপহাৰ বিনিময় ইত্যাদি । অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • Bohaggiyo Bishu || বহাগীও বিচু : দেওৰীসকলৰ আটাইতকৈ আকৰ্ষণীয় বসন্ত উৎসৱ ৷ চুতীয়াসকলৰ চাৰিটা বিভাগৰ ভিতৰত দেওৰীসকল অন্যতম , যিবোৰ বডোৰ সদস্য আছিল বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। এপ্ৰিল মাহৰ মাজভাগত অবাধ আনন্দ আৰু আনন্দৰ সৈতে সাত দিন ধৰি বহগ্গীয়বিশ্বুও পালন কৰা হয়। দেওধোনী নৃত্যই এই উৎসৱৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ উল্লেখযোগ্য অংশ গঠন কৰে ৷

 

  • নামফাকে গাঁৱত বুদ্ধ পূৰ্ণিমা : ( পই – নুন – হক ) বুদ্ধ পূৰ্ণিমাও টাই ফাকে সম্প্ৰদায়ৰ এক প্ৰধান উৎসৱ ৷ ইয়াৰ উপলক্ষে ভগৱান গৌতম বুদ্ধৰ জন্মদিন ৷

 

  • অম্বুবাসী মেলা || Ambubachi Mela :- মা কামাখ্যা দেৱী মন্দিৰ দেৱী দুৰ্গাৰ অন্যতম শক্তি পীঠ ৷ অম্বুবাসীমেলা বছৰি বাৰিষাৰ পৰা কামাখ্যা দেৱীৰ ঋতুস্ৰাৱৰ সময়ছোৱাত উদযাপন কৰা হয় ৷

 

  • বাথৌ পূজা , বি টি এ ডি:- বাথৌ পূজা হৈছে ভাৰতৰ অসমৰ বডো- কছাৰী সকলৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ধৰ্মীয় উৎসৱ ৷ এই উৎসৱত গিলাদামৰা , খুৰীয়াব্ৱৰাই , শ্ৰী ব্ৰাই ( শিব্বৱৰাই ) , বাথৌবৱৰাই আদি বিভিন্ন নামেৰে জনাজাত দেৱতাক ৰাইজে পূজা কৰে।

 

  • কৰম পূজা :- কৰম হৈছে ক্ষমতাৰ দেৱতা ৷ কৰম উৎসৱ অসমৰ বিভিন্ন চাহ জনগোষ্ঠীয়ে পালন কৰা কৃষি উৎসৱ ৷

 

  • দুৰ্গা পূজা :- , নলবাৰী ভাৰতৰ অন্যান্য প্ৰান্তৰ লগতে বৰাক উপত্যকাতো দুৰ্গা পূজা পালন কৰা হয় ৷ যিহেতু উপত্যকাটোত বঙালী ভাষী লোকৰ আধিপত্য আছে , সেয়েহে ইয়াত দুৰ্গা পূজা অঞ্চলটোৰ মূল উৎসৱ হিচাপে পালন কৰা হয় ৷

 

  • ফেলকন উৎসৱ উমৰাংসু || Falcon Festival :- ব্লু হিলছ ছ’চাইটিয়ে প্ৰতি বছৰে পশ্চিম কাৰ্বিআংলংৰ পাহাৰীয়া ঠাই উমৰাংছ’ চহৰত ফেলকন উৎসৱৰ আয়োজন কৰে ৷ কাৰবি , ডিমাছা আদি অঞ্চলটোৰ অন্যান্য জনজাতীয় গোষ্ঠীয়ে নিজৰ জনগোষ্ঠীয় সংস্কৃতি প্ৰদৰ্শন কৰে এই উৎসৱত ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • ৰাস মহুত্সৱ , মাজুলী ৰাস মহুত্সৱ :- ৰাসলীলা হৈছে শৰৎকালত অক্টোবৰ নৱেম্বৰ মাহত ( কাতি – আঘুন ) পূৰ্ণিমাৰ দিনা ( পূৰ্ণিমা ) বাৰ্ষিক উৎসৱ ৷ মাজুলীত কোনখন সত্ৰ ৰাসলীলাক প্ৰথমবাৰৰ বাবে পৰিবেশন উৎসৱ হিচাপে প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছিল সেয়া নিশ্চিতভাৱে জনা নাযায় ৷

 

  • অসম চাহ মহোৎসৱ যোৰহাট – চাহ মহোৎসৱ প্ৰতি বছৰে , শীতকালত অৰ্থাৎ নৱেম্বৰৰ পৰা জানুৱাৰী মাহৰ ভিতৰত অনুষ্ঠিত হয় ৷ এই উৎসৱটোৱে আনন্দ আৰু কৰ্মৰ এক সুন্দৰ মিশ্ৰণ হিচাপে দেখা দিয়ে।অসম চাহ মহোৎসৱেও ‘ যোৰহাট জিমখানা ‘ ত কিছু গলফ খেল উপভোগ কৰিবলৈ সময় কঢ়িয়াই আনে , যিটো বিশ্বৰ তৃতীয় পুৰণি গলফ – ক্লাব যিটো এতিয়াও ব্যৱহৃত হৈ আছে ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • জুডিমা উৎসৱ:- ডিমা হাচাও জিলাত বসবাস কৰা ডিমাশাত্ৰীসকলৰ জনগোষ্ঠীয় সংস্কৃতি , সংগীত , নৃত্য , শিল্পকলা আৰু লোককলাৰ সংৰক্ষণ , প্ৰচাৰ আৰু লালন-পালনক কেন্দ্ৰ কৰি প্ৰতি বছৰে ডিচেম্বৰৰ মাজভাগত অনুষ্ঠিত হয় এই উৎসৱ ৷

 

  • ধুবুৰী গুৰু তেগ বাহাদুৰ গুৰদ্বাৰ : হৈছে ভাৰতৰ অসমৰ ব্ৰহ্মপুত্ৰ নদীৰ পাৰৰ ধুবুৰী চহৰৰ গুৰদ্বাৰাওফ শিখসকল ৷ প্ৰথম শিখ গুৰু গুৰু নানক দেৱে ১৫০৫ খ্ৰীষ্টাব্দত এই স্থান ভ্ৰমণ কৰিছিল আৰু ঢাকাৰ পৰা অসমলৈ যাত্ৰা কৰাৰ সময়ত শ্ৰীমন্তশংকৰদেৱক বাটত লগ পাইছিল ৷ পিছলৈ নৱম গুৰু তেগ বাহাদুৰে এই স্থানলৈ আহি ১৭ শতিকাৰ সময়ছোৱাত এই গুৰদ্বাৰ প্ৰতিষ্ঠা কৰে ৷ ৩ ডিচেম্বৰৰ পৰা অতি গম্ভীৰতাৰে আৰু অনুষ্ঠানেৰে আৰম্ভ হয় এই উৎসৱ ৷ শিখসকলে এই উৎসৱক সাহিদী – গুৰু – পৰৱ বুলি কয় ৷

 

  • দেহিং পাটকাই মহোৎসৱ || Dihing Patkai Festival :- অসমৰ তিনিচুকীয়া জিলাৰ লেখাপানীত অনুষ্ঠিত হয় দেহিং পাটকাই মহোৎসৱ ৷ মহিমাময় পাটকাই পৰ্বতমালা আৰু দুষ্ট দেহিং নদীৰ নামেৰে এই উৎসৱৰ নামকৰণ কৰা হৈছে ৷ এই উৎসৱত জনজাতীয় মেলা , চাহ ঐতিহ্য ভ্ৰমণ , গলফ , দুঃসাহসিক ক্ৰীড়া , আৰু বন্যপ্ৰাণীৰ আনন্দ ভ্ৰমণ আদি অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে ৷ এই উৎসৱৰ আন এটা আকৰ্ষণ হ ’ ল যে ইয়াত দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ কবৰস্থানসমূহলৈ যোৱাৰ সুবিধা আছে ৷ ইয়াৰ উপৰিও ষ্টিলৱেল ৰোডলৈ যোৱাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে , যিটো এসময়ত ম্যানমাৰৰ সোণালী ভূমিলৈ যোৱাৰ পথ আছিল ৷ দৰ্শনাৰ্থীসকলৰ বাবে এই দিনবোৰত খাদ্য উৎসৱ , শিল্প মেলা , আৰু সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠানো অনুষ্ঠিত কৰা হয় ৷ এই উৎসৱত এংলিং , কয়াকিং আৰু পেৰাচেলিঙৰ দৰে দুঃসাহসিক ক্ৰীড়াৰ বিস্তৃত পৰিসৰৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে ৷ চাহ বাগিচা আৰু ডিগবৈ তৈলক্ষেত্ৰ ভ্ৰমণো এই উৎসৱৰ অংশ ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

 

  • Bare Saharia Bhaona : ভাওনা নাটকৰ দৰে অসমীয়া জনগোষ্ঠীৰ মাজত কি এক পৰম্পৰাগত মনোৰঞ্জনৰ ৰূপ ৷ জামুগুৰিত শোণিতপুৰ জিলাৰ আয়োজন কৰা হৈছে বাৰে সহৰীয়াভাওনা যিটো ভোনাৰ এক অনন্য ৰূপ ৷ ২০০ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি উদযাপন কৰা হৈছে ৷ এই Bare SaharaiaBhaona প্ৰতি পাঁচ বছৰত এবাৰ উদযাপন কৰা হয় ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি || Assam Art Festivals and Culture

Assam Govt. Schemes – click here

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam
অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ ইতিহাস।। ASSAM HISTORY APSC Prelims Previous Years Questions

DANCE FORMS OF ASSAM || অসমৰ নৃত্য

  1. সত্ৰীয়া নৃত্য : সত্ৰীয়া নৃত্য হৈছে অসমৰ কৃষ্ণকেন্দ্ৰিক বৈষ্ণৱ ধৰ্ম মঠসমূহত উৎপত্তি হোৱা নৃত্য – নাটক পৰিবেশন কলা ৷ ২০০০ চনত ভাৰতৰ সংগীত নাটক একাডেমীয়ে ইয়াক অন্যতম প্ৰধান শাস্ত্ৰীয় নৃত্য হিচাপে স্বীকৃতি প্ৰদান কৰিছে।১৫ শতিকাত অসমত অসমত বৈষ্ণৱ ধৰ্মৰ প্ৰতিষ্ঠাপক শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱে সৃষ্টি কৰাৰ পিছৰে পৰা সত্ৰীয়া এক জীৱন্ত পৰম্পৰা হৈয়েই আছে। সত্ৰীয়া নৃত্যৰ মূল কথাটো সাধাৰণতে পৌৰাণিক কাহিনী হৈ আহিছে আৰু নৃত্য ৰূপটো আছিল পৌৰাণিক শিক্ষাক সুলভ , তাৎক্ষণিক , আৰু উপভোগ্যভাৱে জনসাধাৰণৰ আগত উপস্থাপন কৰাৰ এক কলাত্মক পদ্ধতি ৷ সত্ৰ বুলি কোৱা অসমৰ মঠ মন্দিৰ সমূহত সত্ৰীয়াৰ বাবে নৃত্যগৃহ ( নামঘৰ ) আছে ৷
  2. বিহু নৃত্য :  অসমৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় লোকনৃত্য বিহু ৷ বিশেষকৈ বিহু উৎসৱৰ সময়ত ইয়াক সৰু ল ‘ ৰা – ছোৱালীয়ে পৰিবেশন কৰে। ইয়াৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে দ্ৰুত নৃত্য খোজ , আৰু দ্ৰুত হাতৰ গতি ৷ নৃত্যশিল্পীসকলে পৰম্পৰাগতভাৱে ৰঙীন অসমীয়া সাজ-পোছাক পৰিধান কৰে আৰু তেওঁলোকৰ লগত ঢোল , পেনপা , গগনা , বাঁহী আদি বাদ্যযন্ত্ৰও থাকে | অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Assam Art Festivals and Culture
  3. অংকীয়া নাট : সত্ৰীয়াৰ এক অভিনয় নাটক অংকীয়া নাট বোলা হয় , য ’ ত নান্দনিক আৰু ধৰ্মীয়ক এক বেলাড , নৃত্য আৰু নাটকৰ জৰিয়তে একত্ৰিত কৰা হয় ৷ খেলা বিষয়বস্তুবোৰ কৃষ্ণ আৰু ৰাধাৰ সৈতে জড়িত , কেতিয়াবা ৰাম আৰু সীতাৰ দৰে অন্যান্য বিষ্ণু অৱতাৰৰ সৈতেও জড়িত ৷ অংকীয়া নাটৰ আৱিষ্কাৰ সাধাৰণতে শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱৰ বুলি কোৱা হয় ৷ এই নাটক সমূহ অসমীয়া – মৈথিলী মিশ্ৰিত ভাষা ব্ৰজাৱলীত ৰচনা কৰা হৈছিল ৷ অংকীয়া নাটৰ এটা বিশেষ উপস্থাপনক ভাওনা বোলা হয় ৷
  4. বৰপেটাৰ ভোৰতাল নৃত্য : ভোৰ তল নৃত্য শংকৰী সংস্কৃতিৰ সম্প্ৰসাৰণ ৷ ছয়ৰ পৰা দহজন নৃত্যশিল্পীয়ে ‘৭হিয়া নোম “ৰ প্ৰথম বিটত এই নৃত্য পৰিৱেশন কৰে আৰু চিম্বল প্ৰদৰ্শন কৰি ভাল সংখ্যক আকৰ্ষণীয় গঠন উৎপন্ন কৰে নাচ ” . এই ” ঝুমুৰ নাচ ” ছোৱালী আৰু ল’ৰা একেলগে  হয় , বা , কেতিয়াবা ছোৱালীয়ে অকলে , ইজনে সিজনৰ কঁকাল টানকৈ clasping কৰি ফুটৱৰ্কৰ নিখুঁততাৰে . অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam
  5. Bagurumba Bagurumba : নৃত্য বডো সম্প্ৰদায়ৰ অন্তৰ্গত . এইটো মূলতঃ এটা গঠন নৃত্যৰ সৈতে এই লোকনৃত্য চৰাই আৰু পখিলাৰ গতিৰ সৈতে মিল থকাৰ বাবে ইয়াক “পখিলা নৃত্য” বুলি কোৱা হয় বডোসকলৰ ব্ৱিছগু উৎসৱৰ সময়ত অনুশীলন কৰা হয়
  6. দেওধনী :  দেওধনী নৃত্যৰ সৈতে সাপ দেৱী মানসৰ পূজা সম্পৰ্ক আছে .এগৰাকী দেওধনী ছোৱালী , শিৱৰ পৰা আৰম্ভ কৰি লক্ষ্মীৰ সৈতে শেষ হোৱা বহুতো দেৱতাক প্ৰশংসা কৰি খাম আৰু বাঁহীৰ সংগীতত নাচি যায়। মঙলদৈ আৰু দক্ষিণ-পশ্চিম কামৰূপ অঞ্চলত পোৱা দেওধনী নৃত্য , যিটো সুকাননী ওজা পালিৰ সৈতে জড়িত ৷ অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি || Assam Art Festivals and Culture

What is MUTUAL FUND in Assamese – click here

Festivals of Tribes in Assam || অসমৰ জনজাতিৰ উৎসৱ

  • বড়ো :- বাথৌ পূজা, বৈশগু, দমাচি (মাঘ বিহু), গাৰ্জা, বাগৰুম্বা, খেৰাই পূজা/খেৰাই নৃত্য
  • হাজং : কাতি গাছা, কৌতকৌ পূজা, চৰলেলা, হাওনো পূজা,
  • ৰাভা : খকচি পূজা, উম্ৰা পূজা, টুকুৰিয়া পূজা, বাইখো
  • তিৱা : ইয়ালিং, সমাগ্ৰিছাৱা, ছংখং, খেলছাঁৱা, অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam
  • কাৰ্বি : চমাংকান, চ’জুন, সৰগ পুজং, জহং, দেহাল পূজা, দোচিয়, দোমাহি আলুন, ৰংকাৰ, হেচ্ছা
  • দেউৰী : বহাগীও বিচু, মাঘীয় বিচু, শাওনীয় পূজা, মেতুৱা পূজা, চিচবা, মৰুমা
  • আহোম : চমদেও পূজা, ফুৰালুং পূজা,
  • ডিমাছা : ৰাজিনী গাব্ৰা, হানি গাব্রা, গেৰুৱা, বিচু ডিমা
  • গাৰো : ওৱাংলা ( শস্য উৎসৱ )
  • টাই আহোম : মে-ডাম-মে-ফি ( 31 জানুৱাৰী )
  • মিচিং: আলি আই লৃগাং, প-ৰাগ, দুবুৰ পূজা, গুমৰাং নৃত্য
  • চাহ জনগোষ্ঠী : টুচু পূজা, কৰম পূজা, চহৰাই পৰৱ, চাৰুল পৰৱ ; অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

APCS Previous Years Assam Geography Questions – click here

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

Vocabulary fill-in-the-blanks of HSLC Exam Questions from 1998-2025 – click here

 

প্ৰত্যয় কাক বোলে || প্ৰত্যয় HSLC Previous Year Solved Assamese Grammar – click here

 

HSLC Previous Year’s Question in PDF – click here

 

SEBA Class – 10 All Solutions – click here

 

 

অসমৰ কলা উৎসৱ আৰু সংস্কৃতি ।। Art Festivals and Culture of Assam

IMPORTANT WEB-LINKS
✅ Official Website Click Here
✅ WhatsApp Group For Competitive Exam Solutions  Click here
✅ WhatsApp Group For All HSLC Solutions Click Here
✅ For Jobs Update Government job opportunities Click Here
✅ Telegram Group click here
✅ FaceBook Page  click here

Filed Under: APSC Section, সাধাৰণ জ্ঞান Tagged With: APSC, asaam study hub, gk assam gk, সাধাৰণ জ্ঞানৰ প্ৰশ্নোত্তৰ

What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ? ই কেনেকৈ কাম কৰে ?

September 4, 2022 by Souvik Leave a Comment

What is IPO? || আই পি অ’ কি ?

আইপিঅ’ৰ অৰ্থ হ’ল প্ৰাৰম্ভিক ৰাজহুৱা প্ৰস্তাৱ যিটো হৈছে ব্যক্তিগতভাৱে মালিকানাধীন কোম্পানী এটাক ৰাজহুৱা কোম্পানীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়া। এই প্ৰক্ৰিয়াই স্মাৰ্ট বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবেও তেওঁলোকৰ বিনিয়োগৰ পৰা এটা সুদৰ্শন লাভ আদায় কৰাৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰে। আপুনি যদি এজন জ্ঞাত বিনিয়োগকাৰী হয় তেন্তে আইপিঅ’ত বিনিয়োগ কৰাটো এটা স্মাৰ্ট পদক্ষেপ হ’ব পাৰে। কিন্তু আগন্তুক প্ৰতিটো আই পি অ ’ এটা ডাঙৰ সুযোগ নহয় ৷ লাভ আৰু বিপদসমূহ একেলগে থাকে ৷ বেণ্ডৱেগনত যোগদান কৰাৰ আগতে মূল কথাবোৰ বুজি পোৱাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ ৷

IPO অৰ্থ আৰু ই কেনেকৈ কাম কৰে ? || How does IPO works ?

ব্যক্তিগত কোম্পানী বা নিগমে বিনিয়োগকাৰীক নিজৰ অংশীদাৰিত্বৰ এটা অংশ বিক্ৰী কৰি ৰাজহুৱা হ’ব পৰা প্ৰক্ৰিয়াটোক প্ৰাৰম্ভিক ৰাজহুৱা প্ৰস্তাৱ (IPO) বুলি সংজ্ঞায়িত কৰিব পাৰি। আইপিঅ’ সাধাৰণতে প্ৰতিষ্ঠানটোত নতুন ইকুইটি মূলধন প্ৰৱেশ কৰিবলৈ, বৰ্তমানৰ সম্পত্তিৰ সহজ ব্যৱসায়ৰ সুবিধাৰ বাবে, ভৱিষ্যতৰ বাবে মূলধন সংগ্ৰহ কৰিবলৈ বা বৰ্তমানৰ অংশীদাৰসকলে কৰা বিনিয়োগৰ মুদ্ৰাকৰণৰ বাবে আৰম্ভ কৰা হয়। প্ৰতিষ্ঠানিক বিনিয়োগকাৰী  আৰু জনসাধাৰণে প্ৰথমটোৰ সবিশেষ লাভ কৰিব পাৰে

প্ৰস্পেক্টচটো হৈছে এটা দীঘলীয়া নথি যিয়ে প্ৰস্তাৱিত প্ৰস্তাৱসমূহৰ বিৱৰণ তালিকাভুক্ত কৰে। আইপিঅ’ৰ প্ৰকাৰসমূহ আইপিঅ’ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ফাৰ্মৰ শ্বেয়াৰসমূহ তালিকাভুক্ত কৰা হয় আৰু মুক্ত বজাৰত মুক্তভাৱে ব্যৱসায় কৰিব পাৰি। ষ্টক এক্সচেঞ্জে শ্বেয়াৰসমূহৰ ওপৰত নিৰপেক্ষভাৱে আৰু মুঠ শ্বেয়াৰ মূলধনৰ অনুপাত হিচাপে দুয়োটাতে নূন্যতম ফ্ৰী ফ্ল’ট আৰোপ কৰে।

Types of IPO || আই পি অ ’ ৰ প্ৰকাৰ

আই পি অ ’ ৰ দুটা সাধাৰণ প্ৰকাৰ আছে ৷ সেইবোৰ হ ’ ল : নিৰ্দিষ্ট মূল্যৰ প্ৰস্তাৱ নিৰ্দিষ্ট মূল্যৰ আই পি অ ’ক কিছুমান কোম্পানীয়ে তেওঁলোকৰ শ্বেয়াৰৰ প্ৰাৰম্ভিক বিক্ৰীৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰা ইছ্যু মূল্য বুলি ক ’ ব পাৰি ৷

কোম্পানীয়ে ৰাজহুৱা কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা ষ্টকসমূহৰ মূল্যৰ বিষয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলে জানিবলৈ আহে ৷ ইছ্যুটো বন্ধ হোৱাৰ পিছত বজাৰত ষ্টকৰ চাহিদা জানিব পাৰি ৷ যদি বিনিয়োগকাৰীয়ে এই IPO ত অংশগ্ৰহণ কৰে , তেন্তে তেওঁলোকে নিশ্চিত কৰিব লাগিব যে তেওঁলোকে সম্পূৰ্ণ মূল্য দিব লাগিব

What is SIP in Assamese – click here

ফিক্সড প্ৰাইচ অফাৰিং ||Fixed Price Offering

ফিক্সড প্ৰাইচ আইপিঅ’ক কিছুমান কোম্পানীয়ে তেওঁলোকৰ শ্বেয়াৰৰ প্ৰাৰম্ভিক বিক্ৰীৰ বাবে নিৰ্ধাৰণ কৰা ইছ্যু মূল্য বুলি ক’ব পাৰি। কোম্পানীয়ে ৰাজহুৱা কৰিবলৈ সিদ্ধান্ত লোৱা ষ্টকসমূহৰ মূল্যৰ বিষয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলে জানিবলৈ আহে ৷  বজাৰত ষ্টকৰ চাহিদা এবাৰ ইছ্যুটো বন্ধ হোৱাৰ পিছত জানিব পাৰি ৷ যদি বিনিয়োগকাৰীয়ে এই আই পি অ ‘ ত অংশগ্ৰহণ কৰে তেন্তে তেওঁলোকে আবেদন কৰাৰ সময়ত শ্বেয়াৰৰ সম্পূৰ্ণ মূল্য দিয়াটো নিশ্চিত কৰিব লাগিব ৷ বুক বিল্ডিং অফাৰিং বুক বিল্ডিঙৰ ক্ষেত্ৰত আই পি অ’ আৰম্ভ কৰা কোম্পানীয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলক ষ্টকৰ ওপৰত ২০% মূল্যৰ বেণ্ড প্ৰদান কৰে। আগ্ৰহী বিনিয়োগকাৰীয়ে চূড়ান্ত মূল্য নিৰ্ধাৰণৰ পূৰ্বে শ্বেয়াৰৰ ওপৰত নিবিদা দিয়ে ৷ ইয়াত বিনিয়োগকাৰীসকলে তেওঁলোকে কিনিব বিচৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যা আৰু প্ৰতি শ্বেয়াৰত কিমান পৰিমাণৰ ধন দিবলৈ ইচ্ছুক সেইটো নিৰ্দিষ্ট কৰিব লাগিব। সৰ্বনিম্ন শ্বেয়াৰৰ মূল্যক ফ্ল’ৰ মূল্য আৰু সৰ্বোচ্চ ষ্টক মূল্যক কেপ মূল্য বুলি কোৱা হয়। শ্বেয়াৰৰ মূল্য সম্পৰ্কে চূড়ান্ত সিদ্ধান্ত বিনিয়োগকাৰীৰ নিবিদাৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰণ কৰা হয়

 

IPO ত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in IPO 

বিনিয়োগকাৰীয়ে যে তেওঁলোকে সম্পদৰ সঠিক পথ অনুসৰণ কৰিছে আৰু এইদৰে ভাৰতত আই পি অ ’ই কেনেদৰে কাম কৰে সেই কথা বুজিবলৈ কিছুমান বিশেষ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিব লাগিব ৷ বিনিয়োগকাৰীয়ে অনুসৰণ কৰিবলগীয়া পদক্ষেপসমূহ হ’ল: সিদ্ধান্ত বিনিয়োগকাৰীৰ বাবে প্ৰাথমিক পদক্ষেপ হ’ব তেওঁ আবেদন কৰিব বিচৰা আইপিঅ’ৰ সিদ্ধান্ত লোৱা। যদিও বৰ্তমানৰ বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বিশেষজ্ঞতা থাকিব পাৰে , নতুন বিনিয়োগকাৰীসকলৰ বাবে ই ভয়ংকৰ হ ’ ব পাৰে ৷ বিনিয়োগকাৰীসকলে আইপিঅ’ আৰম্ভ কৰা কোম্পানীসমূহৰ প্ৰস্পেক্টচৰ মাজেৰে গৈ এটা পছন্দ গঠন কৰিব পাৰে। প্ৰস্পেক্টছে বিনিয়োগকাৰীসকলক কোম্পানীটোৰ ব্যৱসায়িক পৰিকল্পনা আৰু বজাৰত ষ্টক বৃদ্ধিৰ বাবে ইয়াৰ উদ্দেশ্যৰ বিষয়ে এক জ্ঞাত ধাৰণা গঠন কৰাত সহায় কৰে। সিদ্ধান্ত লোৱাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীয়ে পৰৱৰ্তী পদক্ষেপৰ প্ৰতি আগ্ৰহেৰে বাট চাই থকাটো প্ৰয়োজন ৷ পুঁজি যেতিয়া এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে তেওঁ বিনিয়োগ কৰিব বিচৰা আই পি অ’ সম্পৰ্কে সিদ্ধান্ত গঠন কৰে, তেতিয়া পৰৱৰ্তী পদক্ষেপ হ’ব পুঁজিৰ ব্যৱস্থা কৰা। 

What is Stock Market in Assamese – click here

ইছ্যুটো বন্ধ হোৱাৰ পিছত বজাৰত ষ্টকৰ চাহিদা জানিব পাৰি ৷ যদি বিনিয়োগকাৰীয়ে এই আই পি অ ‘ ত অংশগ্ৰহণ কৰে তেন্তে তেওঁলোকে আবেদন কৰাৰ সময়ত শ্বেয়াৰৰ সম্পূৰ্ণ মূল্য দিয়াটো নিশ্চিত কৰিব লাগিব ৷ বুক বিল্ডিং অফাৰিং বুক বিল্ডিঙৰ ক্ষেত্ৰত আই পি অ’ আৰম্ভ কৰা কোম্পানীয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলক ষ্টকৰ ওপৰত ২০% মূল্যৰ বেণ্ড প্ৰদান কৰে। আগ্ৰহী বিনিয়োগকাৰীয়ে চূড়ান্ত মূল্য নিৰ্ধাৰণৰ পূৰ্বে শ্বেয়াৰৰ ওপৰত নিবিদা দিয়ে ৷ ইয়াত বিনিয়োগকাৰীসকলে তেওঁলোকে কিনিব বিচৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যা আৰু প্ৰতি শ্বেয়াৰত কিমান পৰিমাণৰ ধন দিবলৈ ইচ্ছুক সেইটো নিৰ্দিষ্ট কৰিব লাগিব। সৰ্বনিম্ন শ্বেয়াৰৰ মূল্যক ফ্ল’ৰ মূল্য আৰু সৰ্বোচ্চ ষ্টক মূল্যক কেপ মূল্য বুলি কোৱা হয়। শ্বেয়াৰৰ মূল্য সম্পৰ্কে চূড়ান্ত সিদ্ধান্ত বিনিয়োগকাৰীৰ নিবিদাৰ দ্বাৰা নিৰ্ধাৰণ কৰা হয় ৷What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ?

What is IPO in Assamese || আই পি অ' কি ? ই কেনেকৈ কাম কৰে ?
What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ? ই কেনেকৈ কাম কৰে ?

ডিমেট-কম-ট্ৰেডিং একাউণ্ট খোলা আবেদন প্ৰক্ৰিয়া || Opening a Demat – cum – trading account

ডিমেট একাউণ্ট নথকা যিকোনো বিনিয়োগকাৰীয়ে আইপিঅ’ৰ বাবে আবেদন কৰিব নোৱাৰে। ডিমেট একাউণ্টৰ কাম হ’ল বিনিয়োগকাৰীসকলক শ্বেয়াৰ আৰু অন্যান্য বিত্তীয় ছিকিউৰিটিসমূহ ইলেক্ট্ৰনিকভাৱে সংৰক্ষণ কৰাৰ ব্যৱস্থা প্ৰদান কৰা। আধাৰ কাৰ্ড , পেন কাৰ্ড , ঠিকনা আৰু পৰিচয় প্ৰমাণ জমা দি ডেমাট একাউণ্ট খুলিব পাৰি ৷ এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে তেওঁৰ বেংক একাউণ্ট বা ট্ৰেডিং একাউণ্টৰ জৰিয়তে আই পি অ’ৰ বাবে আবেদন কৰিব পাৰে ৷ কিছুমান বিত্তীয় সংস্থাই আপোনাক আপোনাৰ ডেমেট, ট্ৰেডিং আৰু বেংক একাউণ্টত গোট খোৱাৰ ব্যৱস্থা আগবঢ়াব।

আবেদন প্ৰক্ৰিয়া || The application process

এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে তেওঁৰ বেংক একাউণ্ট বা ট্ৰেডিং একাউণ্টৰ জৰিয়তে আইপিঅ’ৰ বাবে আবেদন কৰিব পাৰে। কিছুমান বিত্তীয় সংস্থাই আপোনাক আপোনাৰ ডেমেট, ট্ৰেডিং আৰু বেংক একাউণ্টত গোট খোৱাৰ ব্যৱস্থা আগবঢ়াব। এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে ডিমাট-কম-ট্ৰেডিং একাউণ্ট সৃষ্টি কৰাৰ পিছত তেওঁ ব্লক কৰা একাউণ্টৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত এপ্লিকেচন (ASBA) সুবিধাৰ সৈতে পৰিচিত হোৱাটো প্ৰয়োজন। প্ৰতিজন আই পি অ ’ আবেদনকাৰীৰ বাবে ই বাধ্যতামূলক ৷ ASBA হৈছে এটা আবেদন যিয়ে বেংকসমূহক আবেদনকাৰীৰ বেংক একাউণ্টত ধন গ্ৰেপ্তাৰ কৰিবলৈ সক্ষম কৰে ৷ আই পি অ ‘ আবেদনকাৰীসকলৰ বাবে ডিমেট আৰু ভৌতিক দুয়োটা ৰূপতে এছবিএ আবেদন পত্ৰসমূহ উপলব্ধ কৰা হয়। কিন্তু চেক আৰু ডিমাণ্ড ড্ৰাফ্টৰ ব্যৱহাৰ কৰি সুবিধা লাভ কৰিব নোৱাৰিব ৷ এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে আবেদনত তেওঁৰ ডিমেট একাউণ্ট নম্বৰ, পেন, নিবিদাৰ সবিশেষ আৰু বেংক একাউণ্ট নম্বৰ উল্লেখ কৰিব লাগিব।

Bidding – আইপিঅ’ত শ্বেয়াৰৰ বাবে আবেদন কৰাৰ সময়ত এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে নিবিদা দিব লাগিব। কোম্পানীটোৰ প্ৰস্পেক্টচত উল্লেখ কৰা লটৰ আকাৰ অনুসৰি কৰা হয়। লটৰ আকাৰক আইপিঅ’ত বিনিয়োগকাৰীয়ে আবেদন কৰিবলগীয়া নূন্যতম সংখ্যক শ্বেয়াৰ বুলি ক’ব পাৰি। এটা মূল্যৰ পৰিসৰ নিৰ্ধাৰণ কৰা হয় আৰু বিনিয়োগকাৰীসকলে মূল্যৰ পৰিসৰৰ ভিতৰত নিবিদা দিব লাগে। যদিও এজন বিনিয়োগকাৰীয়ে আই পি অ ‘ ৰ সময়ত নিজৰ নিবিদাত পুনৰীক্ষণ কৰিব পাৰে , মন কৰিবলগীয়া যে নিবিদা কৰাৰ সময়ত তেওঁ প্ৰয়োজনীয় ধন ব্লক কৰিব লাগিব ৷ ইয়াৰ মাজতে বেংকত গ্ৰেপ্তাৰ কৰা ধনে আবণ্টনৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ নোহোৱালৈকে সুত আদায় কৰে ৷

List of National Parks in Assam – click here

Allotment –  আবণ্টন বহুক্ষেত্ৰত শ্বেয়াৰৰ চাহিদাই গৌণ বজাৰত মুকলি কৰা প্ৰকৃত ষ্টকৰ সংখ্যাতকৈ অধিক হ’ব পাৰে। তেওঁ দাবী কৰাতকৈ কম সংখ্যক শ্বেয়াৰ লাভ কৰিব পৰা পৰিস্থিতিৰ সন্মুখীন হ ’ ব পাৰে ৷ এই ক্ষেত্ৰত বেংকসমূহে গ্ৰেপ্তাৰ কৰা ধন সম্পূৰ্ণৰূপে বা আংশিকভাৱে আনলক কৰে ৷ কিন্তু , যদি কোনো বিনিয়োগকাৰীয়ে সম্পূৰ্ণ আবণ্টন পোৱাৰ সৌভাগ্য হয় , তেন্তে আই পি অ ‘ প্ৰক্ৰিয়া সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ছয় কৰ্মদিনৰ ভিতৰত তেওঁ CAN ( নিশ্চিতকৰণ আবণ্টন নোট ) লাভ কৰিব ৷ শ্বেয়াৰ আবণ্টন হোৱাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীৰ ডিমেট একাউণ্টত জমা কৰা হয়। ওপৰত উল্লেখ কৰা পদক্ষেপসমূহ সফলতাৰে গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত বিনিয়োগকাৰীয়ে শ্বেয়াৰ বজাৰত ষ্টকসমূহৰ তালিকাভুক্তকৰণৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব লাগিব। সাধাৰণতে শ্বেয়াৰ চূড়ান্ত হোৱাৰ পিছত সাত দিনৰ ভিতৰত কৰা হয় ৷What is IPO in Assamese || আই পি অ’ কি ?

Under subscription and oversubscription –  চাবস্ক্ৰিপচন আৰু অতিৰিক্ত চাবস্ক্ৰিপচনৰ অধীনত চাবস্ক্ৰিপচন তেতিয়া হয় যেতিয়া আবেদন কৰা ছিকিউৰিটিৰ সংখ্যা জনসাধাৰণৰ বাবে উপলব্ধ কৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যাতকৈ কম হয়। অভাৰচাবস্ক্ৰিপচন হৈছে সেই চৰ্ত যেতিয়া জনসাধাৰণক আগবঢ়োৱা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যা আবেদন কৰা শ্বেয়াৰৰ সংখ্যাতকৈ কম হয়।

আইপিঅ’ত বিনিয়োগ কৰিবলৈ প্ৰয়োজনীয় যোগ্যতাৰ নীতিসমূহ || Eligibility norms required to invest in an IPO

যিকোনো ব্যক্তি যিজন প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু আইনী চুক্তিত স্বাক্ষৰ কৰিবলৈ সক্ষম, তেওঁ কোম্পানীৰ আইপিঅ’ত প্ৰয়োগ কৰিবলৈ যোগ্যতাৰ নীতিসমূহ সেৱা আগবঢ়াব পাৰে। কিন্তু বিনিয়োগকাৰীয়ে পূৰণ কৰিবলগীয়া আন কিছুমান অনিবাৰ্য নীতি আছে ৷

যোগ্যতাৰ মাপকাঠীসমূহ হ ’ ল :

• আই পি অ ’ত শ্বেয়াৰ ক্ৰয় কৰিবলৈ আগ্ৰহী বিনিয়োগকাৰীৰ হাতত দেশৰ আয়কৰ বিভাগে জাৰি কৰা পেন কাৰ্ড থকাটো প্ৰয়োজনীয় ৷

• এজনৰ এটা বৈধ Demat একাউণ্টো থাকিব লাগিব।

• ইয়াৰ এটা ট্ৰেডিং একাউণ্ট থকাৰ প্ৰয়োজন নাই , এটা Demat একাউণ্টে উদ্দেশ্য পূৰণ কৰে ৷

কিন্তু যদি কোনো বিনিয়োগকাৰীয়ে তালিকাভুক্ত ষ্টক বিক্ৰী কৰে তেন্তে তেওঁক এটা ট্ৰেডিং একাউণ্টৰ প্ৰয়োজন হ ’ ব ৷ বিনিয়োগকাৰীয়ে প্ৰথমবাৰৰ বাবে আই পি অ ‘ ত বিনিয়োগ কৰিবলৈ আগ্ৰহী হ ‘ লে ডেমেট একাউণ্টৰ সৈতে ট্ৰেডিং একাউণ্ট খুলিবলৈ প্ৰায়ে পৰামৰ্শ দিয়া হয় ৷

🌟 Join me and 3 Cr Indians on Groww to invest in Stocks and Direct Mutual Funds.
Create your free demat account by using this link here: click here

Create your free demat account by using this link here
Create your free demat account by using this link here

 

🌟 I am gifting you Tesla Share worth ₹1000. Enter my code EAZ23VI8TSL while signing up with IND MONEY 拾
Click to claim today  click here

ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese
ষ্টকত কেনেকৈ বিনিয়োগ কৰিব || How to Invest in Stock market in Assamese

Filed Under: Finance Tagged With: asaam study hub, finance section

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 26
  • Page 27
  • Page 28
  • Page 29
  • Page 30
  • Interim pages omitted …
  • Page 46
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Search

Advertise With Us

Advertise With Us
Advertise With Us

Our YouTube Channel

https://youtu.be/iKr15DZ-YXE

Categories

Recent Posts

  • SEBA HSLC ENGLISH Question Paper 2026 PDF February 16, 2026
  • SEBA HSLC Social Science Question Paper 2026 PDF February 16, 2026
  • Assam TET Merit Calculator 2025 – LP & UP Marks Weightage Calculator (Free Online Tool) February 14, 2026
  • HSLC Social Science 2025 Complete Question Paper Solution in Assamese February 11, 2026
  • SEBA HSLC ASSAMESE Question Paper 2026 PDF February 10, 2026

Class-10 HSLC

SOURCES OF ENERGY Class -10 Solutions for Science Chapter -14

SOURCES OF ENERGY Class -10 Solutions for Science Chapter -14

SOURCES OF ENERGY Class -10 Solutions for Science Chapter -14 PAGE – 243 What is a good source of energy? Ans: A good source of energy fulfills the following criteria –  It produces a lot of heat per unit mass. It does a huge amount of work per unit mass. It is easily accessible. It […]

CLASS 10 : ASSAMESE GRAMMAR : সমাস : SEBA : H.S.L.C. EXAM QUESTIONS ANSWERS SOLUTION

CLASS 10 : ASSAMESE GRAMMAR : সমাস : SEBA : H.S.L.C. EXAM QUESTIONS ANSWERS SOLUTION

CLASS 10 : ASSAMESE GRAMMAR : সমাস : SEBA : H.S.L.C. EXAM QUESTIONS ANSWERS SOLUTION ব্যাসবাক্যৰে সৈতে সমাসৰ নাম লিখা :   H.S.L.C.-2007,09,12 সমাস কাক বোলে উদাহৰণ দি বুজাই লিখা? উত্তৰ- দুটা বা ততোধিক পৰস্পৰ সংগতি থকা পদ একত্ৰিত হৈ বিশেষ অৰ্থযুক্ত একোটা পদ গঠন হোৱা প্ৰক্ৰিয়াটোকে সমাস বোলে। উদাহৰণ- উপবন – বনৰ সমীপ। (অব্যয়ভাৱী […]

More Posts from this Category

Live Cricket Scores

Age Calculator

Your age is:

SIP Calculator

Your estimated returns:

Footer

  • Home
  • Privacy Policy
  • About Us
  • Contact Us
  • Terms & Conditions

Assam Study Hub

AssamStudyHub
AssamStudyHub

Our Thoughts এয়া হল এক শিক্ষামূলক আন্তৰ্জাল স্থান । যত আমি কিছু প্ৰাথমিক জ্ঞান দিবলৈ সাধ্যনুসৰি চেষ্টা কৰিছোঁ।এই website ৰ জৰিয়তে সমাজৰ দুখীয়া শ্ৰেণীৰ শিক্ষাৰ্থী সকলোলৈ কিঞ্চিৎ মান সহায় আগবঢ়োৱাই হৈছে আমাৰ website ৰ মূল উদ্দ্যেশ্য।

Our Misson

Our focus is on providing educational assistance to students,so that the students poor section will be benefited through this website.

footer

Copyright © 2026 AssamStudyHub.Com

 

Loading Comments...